Erlend Elias:

- Jeg fikk ikke sagt farvel engang

TV-profilen er i sorg etter at hunden hans døde onsdag kveld.

I SORG: Erlend Elias Bragstad mistet sin kjære hund India tidligere denne uken. Foto: Privat
I SORG: Erlend Elias Bragstad mistet sin kjære hund India tidligere denne uken. Foto: Privat Vis mer
Publisert

TV-profil og stylist Erlend Elias Bragstad (37) er i sorg etter å ha mistet den kjære hunden sin, India.

Den siste tiden har han vært travelt opptatt med sluttfasen av innspillingen til «Camp kulinaris» og «I lomma på Silje», og var ikke sammen med India da hun ble akutt syk onsdag kveld.

India, som var en blandingsrase av papillon og pomeranian, befant seg hos venner av 37-åringen i Nordland da hun ble rammet av sykdommen - og gikk bort bare fem timer etterpå.

På Instagram deler Erlend Elias den triste nyheten.

«Akutt sykdom kom, og det lille hjertet ditt klarte det ikke. Jeg fikk være din pappa i nesten fem år, 12. februar skulle du fylle år, men i dag sovnet du inn etter noen få timers kamp. Jeg er så takknemlig for alle dagene vi fikk sammen, du var min lille vakre baby (...) Kjære India, takk for at du var så kjærlig, tålmodig og god, du vil bestandig i hjerte mitt bo. Hvil i fred. Klem fra Papsen. India Bragstad f. 12.02.15 - d. 15.01.20», skriver han blant annet.

Fikk komplikasjoner

Erlend Elias forteller til Se og Hør at India ble rammet av livmorbetennelse, og måtte opereres. Hundens hjerte stoppet under operasjonen, men legene fikk det i gang igjen. Det førte dessverre til komplikasjoner, og India fikk et slag.

- Hun klarte ikke å puste selv, og havnet i respirator. Så fikk vi spørsmålet om vi ville slå av maskinen og se om hun klarte å puste av seg selv, og da sovnet hun inn.

Den tidligere «Farmen kjendis»-profilen oppholdt seg i Oslo på det tidspunktet India ble dårlig.

- Jeg fulgte med via telefonen. At jeg ikke fikk være der fysisk gjorde det enda verre, jeg fikk ikke sagt farvel engang, forteller han til Se og Hør.

Det er ikke uvanlig for tisper å utvikle livmorbetennelse, eller pyometra, i løpet av livet. I de fleste tilfeller går det bra, men sykdommen krever rask behandling, og ofte velger veterinæren å operere bort livmoren og eggstokkene, ifølge Agria.

NÆRE VENNER: India har ofte blitt passet på av Erlend Elias' vennepar Marina og Ole Jørgen Søberg i Lødingen. Foto: Privat
NÆRE VENNER: India har ofte blitt passet på av Erlend Elias' vennepar Marina og Ole Jørgen Søberg i Lødingen. Foto: Privat Vis mer

- Var aldri alene

Erlend Elias legger ikke skjul på at India har betydd mye for ham og familien, og forteller til Se og Hør at hun var hos et vennepar i Lødningen da hun ble syk.

- India har aldri vært alene. Hun hadde meg, pluss to bonusfamilier. Det var veldig viktig for meg da jeg ble singel at jeg fikk hjelp fra mennesker rundt meg, forteller 37-åringen.

India ble kjøpt gjennom dyrebeskyttelsen i Bodø, og veide kun 350 gram da Erlend Elias overtok henne. Gjennom de fem siste årene har India fulgt stylisten, ifølge ham selv, gjennom de tyngste årene i hans liv.

- Det var mye som skjedde. Alt fra kreft, samlivsbrudd og pappas bortgang.

Erlend Elias ble rammet av testikkelkreft i mai 2015 og gjennomgikk en operasjon. Han valgte å være svært åpen i mediene om sykdommen, og fortalte den gang at han ble rammet av dødsangst og ble kraftig påvirket av hele prosessen. Heldigvis fikk han beskjed om at han var kreftfri et par uker etter operasjonen. Nå forteller nordlendingen at India var en stor støttespiller gjennom den vanskelige perioden.

- Når du er singel og barnløs, blir hunden det nærmeste du kommer en familie. Jeg har selvfølgelig mamma og søsknene mine, men jeg bor ikke sammen med dem,forklarer han til Se og Hør.

EMOSJONELT: Erlend Elias brøt oppholdet sitt på «Camp Kulinaris» etter at han fikk beskjeden om at faren hans var syk. Vis mer

Mistet faren sin

Det er ikke lenge siden Erlend Elias opplevde at faren hans gikk bort, bare 74 år gammel. Under TV-innspillingen av «Camp kulinaris» fikk reality-profilen sjokkbeskjeden om at faren var blitt alvorlig syk, og måtte derfor å trekke seg fra programmet.

- Han var en fantastisk pappa, bestefar, onkel, bror og nær venn. I dag er det mange rundt ham som har det vanvittig tungt. Jeg sto ham veldig nær, og er i bunnløs sorg, sa Erlend Elias til Se og Hør etter farens død.

I dag forteller han at lille India var veldig spesiell og god å ha i den tunge tiden.

- Hun var en veldig omsorgsfull, takknemlig, ydmyk og fin hund. Hun har vært med meg gjennom alt det vonde. Hvis jeg var lei meg så merket hun det, sier 37-åringen, og legger til:

- Har man hund så skjønner man uttrykket «ett blikk sier mer enn tusen ord».

EMOSJONELT: Erlend Elias gir ut bok dedisert til sin avdøde far. Det ble tårevått da han fikk se «Fra Tysfjord til Tigerstaden» for første gang. Vis mer

LES OGSÅ: - Driter i hva dere sier

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer