Ronny Brede Aase:

- Jeg fikk helt panikk

Radioprofilen forteller om frieriet - som ikke ble helt som planlagt.

FORLOVET: I midten av juli delte Ronny Brede Aase og Tuva Fellman nyheten om at de hadde forlovet seg. Nå forteller førstevnte historien om hvordan frieriet skjedde. Foto: NTB Scanpix
FORLOVET: I midten av juli delte Ronny Brede Aase og Tuva Fellman nyheten om at de hadde forlovet seg. Nå forteller førstevnte historien om hvordan frieriet skjedde. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I midten av juli kunne P3-kjæresteparet Ronny Brede Aase (32) og Tuva Fellman (32) dele en gledelig nyhet på Instagram, da de begge la ut hvert sitt bilde der en glitrende diamantring kom til syne på sistnevntes høyre ringfinger.

«Ronny har spurt om vi skal gifte oss. Jeg svarte ja», skrev Tuva til sitt bilde, mens Ronny skrev: «Fellmann og jeg går for hele livet sammen».

View this post on Instagram

Fellman og eg går for HEILE LIVET saman!

A post shared by Ronny Brede Aase (@ronnybaa) on

Da «P3Morgen» returnerte til radioen denne uken, kunne Ronny dele historien om frieriet med lytterne.

Det er til stor jubel fra kollegene Silje Nordnes (34) og Markus Neby (27) at Ronny innleder det hele med å si at han har forlovet seg i løpet av sommerferien.

Da Se og Hør møtte paret i forkant av ferien, kunne de fortelle at de i år for første gang skulle tilbringe store deler av ferien fra hverandre. Mye tyder på at det er nettopp dette som gjorde at Ronny omsider gikk ned på kne og fridde til kjæresten:

- Det jeg tenkte var at vi har jo bedrevet et avstandsforhold lenge, også har vi jo nå bodd sammen i ett og et halvt år, og plutselig i sommer var første gang jeg var lenge borte fra min kjære, og da kjente jeg sånn at: «Hm, ja, det er noe som mangler her», forteller Ronny entusiastisk.

Hadde planen klar

32-åringen avslører at han har hatt tanker om et frieri lenge, men at det var først i sommer at han kjente på en akutt trang til å faktisk gjøre det.

Alle mulige tanker gikk gjennom hodet på radioprofilen da planen ble satt til verks. Kommer jeg til å bli avslørt? Kommer hun til å oppdage ringen noe sted? Kommer jeg til å spolere det hele? Vil dette gå bra?

Derfor la han en tydelig plan, som han selv synes var trygg for alle mulige logiske brister. Etter planen skulle paret være hjemme hos foreldrene hans før de skulle reise til festivalen Malakoff i Nordfjordeid.

Planen gikk dermed ut på at de to skulle tilbringe onsdagen sammen før de reiste på festival. Denne planen ble imidlertid spolert da Tuva kom tilbake og inviterte Ronny med som gjest på «Sommeråpent», der hun hadde jobbet den siste uken.

- Så da tenker jeg: «Hvordan kommer jeg meg ut av dette?». For den eneste gyldige grunnen er å si at jeg skal fri, og det kan jeg jo ikke gjøre. Så da tenker jeg at jeg heller kan fri på vei til «Sommeråpent», sier han.

- Jeg får helt panikk

Onsdagen kommer, og Ronny har fått lagt en ny plan. Den går ut på at duoen skal reise tidligere enn planlagt, og at de skal stoppe et sted og bade på veien.

Da skal frieriet finne sted.

FORLOVET: Etter fem år i avstandsforhold, flyttet Ronny og Tuva sammen for ett og et halvt år siden. Nå er de forlovet og skal gifte seg. Foto: NTB Scanpix
FORLOVET: Etter fem år i avstandsforhold, flyttet Ronny og Tuva sammen for ett og et halvt år siden. Nå er de forlovet og skal gifte seg. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Også denne planen blir noe spolert, da Tuva før avreise spør moren til Ronny om hun kan lære henne å hekle. Dette går det noen timer til, før de omsider kommer seg av sted. På veien stopper duoen først langs en dal der det viser seg å være for mye trafikk, og derfor foreslår Ronny å reise videre, før de omsider finner en fin campingplass.

Til tross for at de nå har funnet det perfekte stedet for en badepause, er det ikke bare ro i sjelen til Ronny.

- Jeg tror kjæresten min tenker at jeg er litt mutt og sur, og jeg får helt panikk. Så har jeg flyttet ringen over i shortsen min, men så ser jeg at den stikker rett ut, så jeg går og bærer ting litt lavt så det er foran, forteller Ronny, til latter fra medprogramlederne i «P3Morgen».

Selve frieriet finner sted etter at de har badet, ved et bord der de drikker Pepsi Max og spiser chips.

- Jeg tenker at det er nå det skal skje. Også frir jeg. Det øyeblikket, jeg har aldri vært så nervøs før. Det var så skummelt, men det endte jo opp med å være helt perfekt. Men bare redselen for å drite seg ut, og for å si noe feil. At det skal være så skummelt å skulle fri. Men jeg fikk det til, sier nyforlovede Ronny.

Klar for bryllup

Når bryllupet skal stå, er ikke bestemt ennå. Radioprofilen forteller derimot at han gleder seg til å begynne å planlegge bryllupet.

Han er også tydelig på at han ikke ønsker å være forlovet i for mange år før et bryllup omsider finner sted.

Han er samtidig svært fornøyd med hvordan frieriet endte opp:

- Jeg fikk det til. Det skjedde på en campingplass. Bak en bil. Langs en fjord. Det gikk fint, jubler Ronny.

SVARTE JA: Tuva og Ronny setter nå i gang med bryllupsplanlegging. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
SVARTE JA: Tuva og Ronny setter nå i gang med bryllupsplanlegging. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Med andre ord smiler lykken for radioparet, som altså ble samboere for halvannet år siden - etter fem år i hver sin by. Da Se og Hør møtte dem i januar i fjor, kort tid etter at de hadde flyttet sammen, var Ronny begeistret over samboerskapet:

- Det er så utrolig bra, det er en så befriende følelse, og jeg har vært veldig spent på hvordan det skulle gå etter å ha hatt avstandsforhold i fem år. Så flyttet vi sammen, og foreløpig er det så sykt harmonisk, fortalte han den gang.

LES OGSÅ: Pleier kjærligheten på luksusyacht

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer