Bård Tufte Johansen:

- Jeg fikk halvveis panikkanfall

Den folkekjære komikeren kjente på angsten i forkant av premieren på showet «12 gode råd - fra to menn med lav utdanning».

PANIKK: Bård Tufte Johansen avslører i en podkast at han fikk et panikkanfall i forkant av premieren på sitt nye show. Foto: NTB Scanpix
PANIKK: Bård Tufte Johansen avslører i en podkast at han fikk et panikkanfall i forkant av premieren på sitt nye show. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden slutten av august har «Nytt på nytt»-programleder og komiker Bård Tufte Johansen (50) stått på Chat Noir med showet «12 gode råd - fra to menn med lav utdanning», med humorkollegaen Atle Antonsen (50).

Tufte Johansen har vært i underholdningsbransjen i nesten 30 år, og hatt stor suksess både på scenen og på tv-skjermen. Likevel er det ikke alltid like lett med de mange forberedelsene som ligger bak. Det røper han i podkasten «Krisemøter».

Til programleder Kyrre Holm Johannessen (46) forteller nemlig «Nytt på nytt»-profilen at han fikk noe som minnet om et panikkanfall like før premieren.

SUKSESS: Bård Tufte Johansen er et godt etablert navn i underholdningsbransjen. Her er han avbildet da han stakk av med prisen for beste mannlige programleder under Gullruten i 2018. Foto: NTB Scanpix
SUKSESS: Bård Tufte Johansen er et godt etablert navn i underholdningsbransjen. Her er han avbildet da han stakk av med prisen for beste mannlige programleder under Gullruten i 2018. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- «Mann 44» (et av Tufte Johansens tidligere show, journ.anm.) gikk innmari bra, og jeg følte at jeg var på rett vei hele tiden. Her var det mer opp og ned. Vi hadde premiere på en torsdag, og på mandag hadde vi en prøveforestilling der jeg ikke klarte å puste helt, og fikk sånn halvveis panikkanfall, sier han i «Krisemøter».

Panikkanfall kan oppstå uventet eller når du er engstelig i en gitt situasjon, ifølge Helse-Norge. Du kan få fysiske symptomer - som hjertebank, svette og pusteproblemer, mens noen føler seg svimmel og begynner å skjelve.

GODE RÅD: Atle Antonsen er premiereklar sammen med Bård Tufte Johansen på forestillingen «12 gode råd». Nå gir han sine 12 beste råd her i livet. Video: Thea Hope/Rød Løper Vis mer

- Ser det på deg

50-åringen forteller at han kjente på en følelse av at «det her går ikke».

- Og Thomas Giertsen er jo så streng, og han har regi, så jeg tenkte at nå ser folk at jeg ikke har det bra. Så kom vi bak scenen, og Thomas sa at vi bare skulle hvile og slappe av litt, og møtes i morgen. Og da tenkte jeg at «ja, det var såpass dårlig, ja».

Den populære programlederen beskriver det som en form for lett angst, og avslører at han har kjent på panikken flere ganger i løpet av karrieren. Han anslår at det har skjedd mens han står på scenen om lag syv-åtte ganger tidligere.

- Så du puster litt kort og begynner å tenke tanker mens du snakker. Folk ser det på blikket ditt, sier han.

Oppladningen til showet gikk dermed ikke helt på skinner for Tufte Johansen, men det hele endte likevel godt. Generalprøven gikk bra, og premieren «smalt bra til», ifølge ham selv. Nå er showet godt i gang, og er å se på Chat Noir til 21. desember.

Se og Hør har forsøkt å få en kommentar fra Bård Tufte Johansen til denne saken. Han har ikke besvart våre gjentatte henvendelser.

SER KAMP: Programleder Bård Tufte Johansen må multitaske under «Gullruten»-showet. Video: Kevin Smilden Vis mer

Gikk i terapi

Også tidligere har Bård Tufte Johansen fortalt om angsten som til tider har meldt sin ankomst. I 2004 fortalte 50-åringen i et intervju med ukebladet Henne at han syv år tidligere hadde gått på en psykisk smell, som fikk ham til å oppsøke profesjonell hjelp.

På dette tidspunktet hadde han og kollegaen Harald Eia (53) nylig slått gjennom med serien «Lille lørdag».

PSYKISK KNEKK: I 1997 gikk Bård Tufte Johansen på en psykisk smell. Det var et par år etter at han og Harald Eia hadde slått gjennom med serien «Lille lørdag». Her er kollegene avbildet sammen i 2010. Foto: NTB Scanpix
PSYKISK KNEKK: I 1997 gikk Bård Tufte Johansen på en psykisk smell. Det var et par år etter at han og Harald Eia hadde slått gjennom med serien «Lille lørdag». Her er kollegene avbildet sammen i 2010. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg hadde en liten knekk som gjorde at jeg gikk i terapi. Jeg hadde litt ... Litt angst og sånn. Det er ingen stor sak, for hvis du virkelig er psykisk syk, var dette bare som å brekke beinet. Men det var mørkt, og man blir aldri den samme etterpå, man er alltid litt skadet, man har alltid litt nerver, uttalte han den gang, ifølge Dagbladet.

Samme år var han ambassadør for tv-aksjonen «Hjerterom», som omhandlet nettopp psykisk helse.

Aksjonsleder i tv-aksjonen det året, Ole Edvard Reitan, var glad for at komikeren fortalte om knekken sin.

- Det er viktig at alle gode krefter er sammen om å fokusere på psykisk helsevern, og at også kjente mennesker står fram og sier noe om temaet. Det er blitt større åpenhet rundt psykiske lidelser de siste årene, fortalte han til Dagbladet den gang.

LES OGSÅ: Millionærarving avslører rusmisbruk og psykisk sykdom

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer