Madeleine (26) er trippelvaksinert og coronasyk:

- Jeg fikk ganske sjokk

Madeleine Hellerød fikk sin tredje koronavaksine 1. desember. Denne uken testet hun positivt for viruset.

CORONASMITTET: Den tidligere Mesternes mester-deltakeren Madeleine Hellerød er coronasyk, til tross for at hun har tre vaksinedoser. Foto: Privat
CORONASMITTET: Den tidligere Mesternes mester-deltakeren Madeleine Hellerød er coronasyk, til tross for at hun har tre vaksinedoser. Foto: Privat Vis mer
Publisert

- Jeg fikk ganske sjokk. Jeg har tre doser og tenkte at dette bare var en vanlig forkjølelse. Jeg har ikke så mange symptomer, men tok testen for å være på den sikre siden, sier hun.

Onsdag morgen fikk den tidligere «Mesternes mester»-deltakeren forkjølelsessymptomer, og hun tok derfor en PCR-test. Torsdag morgen kom svaret.

Symptomene hun har er tett nese, tørrhoste og sår hals. Nå håper hun at symptomene ikke forverrer seg utover uka. Hun har foreløpig ikke fått svar på prøve-analysen, men antar at det er omikronvarianten hun har fått.

- Jeg føler meg i tipp topp form, bortsett fra kikhosten som jeg alltid har når jeg er forkjølet og det at jeg er hes. At symptomene er milde er superdigg, så jeg håper ikke det blir verre, sier hun, og legger til:

VILLA: For første gang spilles «Mesternes Mester» inn i Norge, og dette er huset deltakerne bor i. Video: Lars Eivind Bones Vis mer

- Jeg er veldig takknemlig for de tre vaksinedosene. Symptomene jeg har er milde, noe som vil si at vaksinen beskytter godt. Men omikron er skummel, den smitter så lett. Selv om man har tre vaksinedoser kan man altså bli smittet, sier den tidligere danseren.

Usikker smittevei

Hellerød jobber i en omsorgsbolig i Lørenskog, noe som er grunnen til at hun har vært i den prioriterte gruppen for oppfriskningsdose. Fullvaksinert var hun 2. mars, mens hun fikk den tredje vaksinedosen 1. desember.

- Det tok ganske lang tid mellom den andre og tredje dosen, og jeg var egentlig mest bekymret i tiden før jeg fikk oppfriskningsdosen. Nå som jeg har fått den har jeg tenkt at den ville «booste» effekten litt, men det viser bare at omikron er hissig. Selv om man er fullvaksinert må man ta forholdsregler, mener hun.

Malin Nesvoll, best kjent som «Makeupmalin» fikk corona i 2020, og én ting sliten hun fortsatt med. Video: Celina Morken, reporter: Thea Hope Vis mer

Hvor hun har blitt smittet vet hun ikke.

- Jeg har vært med ganske få mennesker, gjennom hele pandemien egentlig, så jeg kan ha fått det hvor som helst. På butikken, jobb. Man vet jo aldri.

- Drittlei

Kolleger og beboere på omsorgshjemmet som var der mandag vil også bli testet, i tillegg til Hellerøds foreldre. Testene har foreløpig vært negative, og ingen av disse har symptomer, ifølge Hellerød.

- Jeg har ikke lyst til å smitte andre. Det er så forskjellige symptomer og varierer hvordan corona påvirker folk. Jeg håper at jeg har unngått å smitte noen, men det som i tillegg er skummelt er at det er forkjølelsessesong nå. Jeg vil råde alle til å teste seg ved det minste symptom. Det føler jeg meg som et eksempel på, jeg har milde symptomer, men testen var uansett positiv, sier hun.

KUNSTIG KOMA: Terje Leer, kjent fra «Farmen» 2019, fikk corona i midten av januar. Han ble så dårlig at han ble lagt i kunstig koma. Video: Se og Hør Vis mer

- Nå har du tre vaksinedoser i tillegg til at du er syk. Tenker du da at du er litt ferdig med pandemien?

- Nei, egentlig ikke. En kompis fikk nettopp corona for andre gang. Man skal være forsiktig uansett. Men jeg skal ærlig innrømme at jeg tror de fleste er drittlei de greiene her. Men det hjelper ikke å slappe av når det kommer til tiltak og råd som blir gitt, det kan gjøre det verre igjen, sier hun.

- Blir nok vanskelig

På spørsmål om hva hun tenker om den kommende uka i isolasjon, er det særlig én ting hun er glad for:

- Jeg har balkong, så jeg kan gå ut på den og få frisk luft. I tillegg bor foreldrene mine i nærheten, så de kan sette ting jeg skulle trenge utenfor døra, svarer hun, og legger til:

CORONA-SKEPSIS: Leif Einar Lothe mener han og Svein Østvik ikke har noe å gjøre i «Debatten», og overlege Elisabeth Toverud Landaas hadde dette å si til «Charter-Svein». Reporter: Agusta Magnusdottir. Video: NRK. Vis mer

- Men det blir nok litt vanskelig. Jeg er en aktiv og rastløs person, men det blir nok viktig å lytte til kroppen. Det blir nok en del rydding, vasking og serie-titting.

Danske funn

En rapport fra Danmark utarbeidet i desember, viste at 234 personer med tre vaksinedoser hadde fått påvist omikron. Det tilsvarer nesten ti prosent av alle tilfellene, skriver NRK.

Da rapporten kom i desember var det 2471 tilfeller av omikronvarianten i Danmark. 1800 av disse var fullvaksinert, altså hadde to vaksinedoser, skriver statskanalen.

FHI og Helsedirektoratet har gjentatte ganger understreket at den viktigste effekten av vaksinen er å beskytte mot alvorlig sykdom.

- All ny kunnskap som blir tilgjengelig nå, er kunnskap som bidrar til en bedre forståelse av situasjonen. Men de dataene som nå er kommet fra Danmark er absolutt ikke overraskende, har assisterende direktør Geir Bukholm i FHI uttalt til NRK.

LES OGSÅ: Døde med corona - familien raser

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer