- Jeg fikk frysninger nedover ryggen

Her er TV-profilenes største minner fra ski-VM!

KLAR FOR VM PÅ HJEMMEBANE: Thomas Alsgaard, Karen-Marie Ellefsen og Arne Scheie er spente på hva ski-VM i Oslo bringer. Foto: Scanpix
KLAR FOR VM PÅ HJEMMEBANE: Thomas Alsgaard, Karen-Marie Ellefsen og Arne Scheie er spente på hva ski-VM i Oslo bringer. Foto: Scanpix Vis mer
SEHER.NO: Den kommende tiden skal avn som Arne Scheie (67), Thomas Alsgaard (39), Karen-Marie Ellefsen (60), Ingerid Stenvold (33) og Anne Rimmen (29) sørge for å få TV-seerne i VM-stemning på NRK.

De har alle fulgt med på skisporten lenge, og da Seher.no møtte NRK-profilene i forkant av VM, avslørte de hva som er deres beste VM-minne.

- En av de beste opplevelsene jeg har hatt, er nok VM i Trondheim i 1997 og herrestafetten der hvor vi var overlegne. Da jeg gikk ut på siste etappe ledet vi med 1,43, så det ble en parademarsj gjennom hele etappen. Og med så mye tilskuere så var det en helt ubeskrivelig følelse, sier Alsgaard, som i år kommenterer langrenn for NRK.

Ellefsen har jobbet i med sport i NRK i over 30 år, og husker best da Espen Bredesen vant gull i storbakken i Falun i 1993.

- For det første så var det veldig overraskende, og det var veldig, veldig uventet. Jeg husker det var fantastisk vær den dagen og jeg husker det også godt fordi Arne Scheie og Jon Herwig Carlsen gikk helt bananas i kommentatorboksen.

Kommentatorveteranen Arne Scheie er enig i at det var en stor opplevelse.

- Det som skjedde i 1993 og 1995 troner på toppen. Fordi da Espen Bredesen vant i 93 og Tommy Ingebrigtsen vant i 95 var det utrolig stort at Norge vant hopp i stor bakke, men det var spesielt morsomt fordi det var så uventet.

For Stenvold - som sammen med kollega Anne Rimmen skal lede time etter time med VM-stoff på NRK - er det Petter Northug som har sørget for det mest minneverdige øyeblikket i VM-sammenheng.

- Mitt beste minne må være fra Sapporo i 2007, da Northug gjorde rykket alle husker i stafetten. Det var helt fantastisk, og jeg fikk frysninger nedover ryggen!


Rimmen satser på sin side på at det pågående mesterskapet i Oslo blir minnerikt.

- Jeg er så dårlig på minner. Vi kan jo begynne å snakke om Oddvar Brå, men da var jeg bare et halvt år eller noe, så jeg håper mitt beste ski-VM minne kan komme nå!

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Merker jeg blir tjukkere og tjukkere