MÅTTE HJEM: Andreas Brunes måtte forlate "71 Grader Nord" mandag. Foto: TVNorge
MÅTTE HJEM: Andreas Brunes måtte forlate "71 Grader Nord" mandag. Foto: TVNorgeVis mer

- Jeg fikk fort en kald skulder

Den utstemte 71 Grader Nord-deltageren trodde han ville ryke tidlig.

SEHER.NO: Etter en spennende episode av "71 Grader Nord", var det til slutt 29 år gamle Andreas Brunes som trakk det lengste strået, og måtte forlate konkurransen.

- Det er dritkjipt. Jeg skulle selvfølgelig ønske at jeg kunne være med lengre. Men det kom ikke som noe stort sjokk, sier han til Seher.no.

Etter at Kristin Bøgeberg Jonsson (21) ble valgt som leder, og sørget for at gruppa ikke klarte oppdraget de hadde blitt tildelt, fikk hun selv 18 minuspoeng, og måtte fordele like mange minuspoeng på to andre deltagere. Hun ga Andreas 17 av minuspoegene, noe som til slutt gjorde at hun reddet sin egen plass.

Brunes ble selvsagt skuffet, men røper overfor Seher.no at han ikke er bitter på Kristin etter at hun tok valget sitt.

- Nei, jeg skjønner valget hennes. Det ble jo enten henne eller meg, men jeg hadde et lite håp om å greie meg uansett. Men det var jo trist for henne, at hun ikke lykkes med oppdraget.

Kristin valgte Wenche Bøe (34) og Tarjei Gautefall Nicolaisen (26) - som senere vant frikortet etter en dramatisk sykkelkonkurranse i en terrengløype - til å komme seg fra sted til sted på land, der de skulle signalisere neste sted til de andre deltagerne, som reiste via seilbåt.

Deltagerne fikk totalt tolv timer på å nå målet, noe de så vidt ikke greide.

- Vi ble lurt til å tro at vi hadde bedre tid enn det vi egentlig hadde, så vi ble tatt litt på senga der. Men det var utrolig frustrerende å ikke kunne påvirke resultatet selv. Båten gikk jo tross alt ikke fortere.

Andreas vant de tre første frikortene i "71 Grader Nord", men kom til kort i sykkelkonkurransen. At han tidligere hadde vært så sterk bidro til at de andre deltagerne så på ham som en trussel, noe han i ettertid tar som kompliment. Men frikortene gjorde at han også trodde han ville ryke ut så fort han ikke vant en konkurranse. Det fikk han rett i.

- Jeg tenkte at jeg kom til å bli sendt hjem med en gang. Jeg er ikke flink til noen ting, men jeg kan litt av alt. Og det er spillet i teltet som er vanskelig. Der er ikke jeg helt med. Så i starten fikk jeg fort en kald skulder, og fant ut at de andre ville ha meg ut. Så det var ikke mye jeg kunne gjøre med det.

I ettertid forteller Brunes at han gjerne skulle sett at konkurransen ble avgjort ute i naturen fremfor inne i teltet.

- Det beste hadde vært å møte de tre beste i finalen, og heller tape mot Tarjei. Da hadde jeg i hvert fall gjort mitt beste. Det er kanskje en naiv tanke, men jeg skulle gjerne sett mindre av det taktiske som foregår i teltet.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767.

LES OGSÅ: Her går det veldig galt