MILLENNIUM: Michael Nyqvist spiller mot Noomi Rapace i filmatiseringen av Stieg Larssons "Menn som hater kvinner".
MILLENNIUM: Michael Nyqvist spiller mot Noomi Rapace i filmatiseringen av Stieg Larssons "Menn som hater kvinner". Vis mer

- Jeg fikk et sammenbrudd

Den tøffe oppveksten har påvirket skuespilleren.

SEHER.NO: Den svenske skuespilleren Michael Nyqvist (49) er aktuell med boka "Når barnet har lagt seg", som skildrer oppveksten hans som adoptivbarn.

Han var fem år gammel da adoptivforeldrene innviet ham i hemmeligheten om at de ikke var hans virkelige foreldre, men at det hadde hentet ham fra et barnehjem.

Som unggutt trakk Michael seg i en periode unna vennegjengen, og gikk mye for seg selv.

- Jeg hadde det ikke særlig bra, jeg fikk en kollaps, eller et sammenbrudd. Det var i førpuberteten, da skal man jo separeres fra noe, men jeg visste ikke hva jeg skulle separeres fra. Jeg dro meg unna. Men jeg hadde flaks, for jeg var inne i gjengen likevel, sier han til VG.

Han sporet senere opp sin biologiske mor, som har har møtt i én eneste time. Etter iherdig leting etter faren, fant Michael han i Italia. Han kunne fortelle at farfaren var blitt drept av mafiaen.

I seks år har Nyqvist skrevet på boka, mens han har vært på jobb over hele kloden.

- Det har plaget meg at jeg ikke har visst hvem jeg var. Da jeg var yngre følte jeg meg mentalt som en selvmordsbomber. Tidlig i tenåra brøt jeg nærmest sammen, innrømmer skuespilleren til Dagbladet.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.
 
LES OGSÅ: - Vet ikke om min mor lever