- Jeg fikk en uforklarlig nærkontakt

«Åndenes Makt»-programleder Tom Strømnæss glemmer aldri sitt møte med den mystiske energien på Eidsvoll. Se video!

Publisert

SEOGHØR.NO: Han har stadig nærkontakt med det overnaturlige, men lar seg sjelden vippe av pinnen. Tom Strømnæss (57) beholder roen i møtet med det uforklarlige og er aldri redd under innspilling. 

- Nei, vi er mange på opptak, minimum fire personer. Det er så mye lamper, støy og leven at jeg ikke rekker å bli redd. Det er lett å bli redd dersom du er alene og merker at omgivelsene begynner å leve sitt eget liv. Da kan man bli engstelig og det skjønner jeg godt, sier Strømnæss til Seoghør.no. 

Skriver bok

I åtte sesonger har «Åndenes Makt» skremt vettet av TVNorges seere med sine hjemsøkte hus og uhyggelige hendelser.

IKKE REDD: Tom Strømnæss frykter ikke det ukjente, men beholder roen under innspilling.  Foto: Curt Hjertstedt/Seoghør.no
IKKE REDD: Tom Strømnæss frykter ikke det ukjente, men beholder roen under innspilling. Foto: Curt Hjertstedt/Seoghør.no Vis mer

For tiden er Strømnæss i gang med innspilling av niende sesong og er også aktuell som forfatter. Programlederen har nå skrevet en bok om møtet med det uforklarlige.

- Vi sitter etter alle disse årene på et slags studie over mange uforklarlige fenomener. Jeg blir fryktelig nysgjerrig på hva som får dette til å skje. Hva får det umulige til å bli mulig? Hva er forklaringen når det ikke finnes en forklaring? Det ligger ingen anerkjent forskning bak programmet eller boken. Men jeg er en nysgjerrig fyr som lurer på hva i all verden som skjer.

Fikk nærkontakt

I boken får leserne blant annet høre mer om flere overnaturlige hendelser som sitter friskt i minne hos programlederen. Én hendelse husker han spesielt godt. I et hus på Eidsvoll i første sesong fikk Strømnæss selv se det uforklarlige.

BLIR BOK: Tom Strømnæss har skrevet bok om sine erfaringer fra ni sesonger med "Åndenes makt". Foto: TVNorge
BLIR BOK: Tom Strømnæss har skrevet bok om sine erfaringer fra ni sesonger med "Åndenes makt". Foto: TVNorge Vis mer

- Det var første gangen jeg fikk nærkontakt med fenomenene selv. En lekebil, uten batteri, som begynte å spinne rundt mens jeg holdt den i hånden. Den fikk helt åpenbart energi fra en usynlig kilde, ikke batteri, det var håndfast bevis. Det var rart. Jeg går ikke rundt og blir redd eller skremt, det er mest sprøtt.

Før han startet som programleder var Strømnæss likegyldig til det overnaturlige, og har fortsatt ingen forklaring på hendelsene. Det viktigste, mener han, er å ha et åpent sinn.

- Jeg er åpen for teorien som disse klarsynte har om at dette henger sammen med folk som ikke lever lenger og har hatt en tilknytning til stedet, men samtidig er jeg åpen for at dette er fysikk og kjemi på et annet plan, men det vet vi ikke noe om.

LES OGSÅ: - Nå er det spøkelser her

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer