«Farmen»-Lene:

- Jeg fikk en støkk i magen over at folk kan gå så langt

«Farmen»-profilen fikk hatbrev i posten.

HATBREV: Mandag fikk Lene Sleperud, kjent fra årets sesong av «Farmen», et brev i posten med grove anklagelser mot henne og kjæresten Tonje Frøystad Garvik. Foto: TV 2
HATBREV: Mandag fikk Lene Sleperud, kjent fra årets sesong av «Farmen», et brev i posten med grove anklagelser mot henne og kjæresten Tonje Frøystad Garvik. Foto: TV 2 Vis mer

Mandag mottok kjæresteparet Lene Sleperud (29) og Tonje Frøystad Garvik (29), kjent fra årets «Farmen»-sesong, noe de trodde var et julekort i posten.

Det skulle imidlertid vise seg å være noe helt annet enn en hyggelig julehilsen.

På et hvitt ark, skrevet på det som ser ut til å være en datamaskin, hadde ti anonymiserte mødre sendt paret et brev med innhold som får de fleste til sette kaffen i vrangstrupen.

«Du, lesbiske Lene, vi aksepterer din legning og dine spesielle seksuelle lyster sammen med din såkalte jentekjæreste Tonje. Vi, som mødre, vil eller kan derimot ikke akseptere denne massive lesbe/homo propagandaen som dere bedriver, som gjør barna våre syke», åpnes brevet med.

«FORLOVET» SEG PÅ TV: I januar, lenge før de ble kjent gjennom «Farmen» på TV 2, var kjæresteparet Lene Sleperud og Tonje Frøystad Garvik med i en reklamefilm for Tresori diamanter - for å markere ettårsjubileet for at kirken sa ja til homo-ekteskap. VIDEO: Tresori diamanter Vis mer

Deretter følger anklager og påstander om at Sleperud og Frøystad Garvik skal ha bli rammet av smitte, og at de begår et alvorlig overgrep mot barn fordi de uttrykker sin kjærlighet på TV.

Det sjokkerende brevet har duoen selv valgt å delt i sosiale medier, der responsen har strømmet inn på kort tid.

Idag trodde vi at vi fikk et hyggelig julekort. Det viste seg at det var et brev som vi tror kanskje har vært fortapt i Posten i 36 år, da homofili fortsatt var sett på som en sykdom. At slike holdninger faktisk eksisterer poengterer viktigheten av å faktisk være synlige i media for de som vokser opp under slike rammer og er redde for å bli dømt av samfunnet rundt seg. For å konstanterer fakta må vi på det sterkeste beklage, men homofili ble bevist å ikke være en sykdom i 1982. Skal vi beklage for å ha gitt disse barna motet de trenger til å være seg selv? Vi er mer glad for at de tørr å være seg selv og våger å føle. For de konservative foreldre; Vit at noen av barna ser Farmen med dere, nettopp for å se hvordan dere reagerer på kjærlighet mellom to av samme kjønn. De ser på om dere dømmer oss for feilene vi gjør som personer, eller fordi at vi faktisk har våget å elske. De ser etter aksept fra dere, for å være som dere vil. Massevis av foreldre har sendt oss melding og takket oss for nettopp det disse mødrene kritiserer oss for; Det at barna nå har det fint med den de er. Det at de nå kan føle seg normal. Det at de nå ser at de ikke lenger står alene. Eldre menn, mødre, tenåringer og unge voksne sender oss daglige meldinger på hvor viktig vår tilstedeværelse har vært på skjermen for noen de er glad i eller for seg selv. Så fortsett gjerne å sende oss slike brev, det understreker bare viktigheten av at vi er tilstede. Nettopp for at de som føler seg alene, skal se at det finnes noen som dem, og flere med oss. Vil dere beskytte deres barns helse vil jeg tro å kommunisere med de er den beste løsningen. Det å lytte til hva de faktisk føler. Men hva vet vel jeg? Jeg er jo smittet :) En stor takk rettes til @tv2norge som lar folk være folk, uansett hvem de velger å elske! #LoveisLove

A post shared by Tonje Garvik (@tonjegarvik) on

- Fortsatt mye å jobbe med

Til Se og Hør forteller Lene Sleperud at hun reagerte med å bli veldig skuffet, og ikke minst overrasket, da hun åpnet brevet hun hadde fått i posten.

- Det viser at vi ikke har kommet så langt i samfunnet som vi kanskje trodde, og at vi fortsatt har mye å jobbe med når det kommer til slike holdninger, sier hun.

Og det er nettopp av den grunn at duoen valgte å dele brevet med offentligheten.

- Vi vil gjerne få dette fram i lyset, og vise at dette ikke er greit. Vi får daglig henvendelser fra andre unge som synes det er vanskelig å komme ut av skapet på grunn av nettopp slike holdninger, sier Sleperud.

Selv om brevet ikke var direkte rettet mot Frøystad Garvik, fikk også hun seg et sjokk da hun leste brevet.

- Jeg fikk en støkk i magen over at folk kan gå så langt. Dette er jo akkurat grunnen til at vi valgte å melde oss på «Farmen». Vi visste at slike holdninger finnes der ute, og vi vil gjerne være rollemodeller for andre som synes det er vanskelig å komme ut av skapet, sier hun til Se og Hør.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

KONTROVERSIELL: Andreas Nørstrud blir ofte betegnet som en av tidenes mest omstridte «Farmen»-deltakere. Vi tok en prat med han på «Torpet». Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Emilie Rydning / Dagbladet Vis mer

- Enorm respons

Som nevnt har brevet som kjæresteparet har delt i sosiale medier, fått enorm respons. Innlegget har blitt flittig delt, og tilbakemeldingene strømmer inn.

- Vi har fått en enorm respons fra folk som synes dette er hinsides, sier Sleperud.

Selv skulle jentene ønske at brevet kom med en returadresse, slik at de kunne sendt et svar tilbake til de angivelige ti mødrene som har sendt brevet. Sleperud er nemlig tydelig på hva hun gjerne vil si til dem.

- Hadde jeg hatt muligheten til å svare dem, hadde jeg skrevet til dem at kjærlighet er kjærlighet, og det spiller ingen rolle hvem man forelsker seg i. Vi er verken rammet av smitte eller sykdom. Min «såkalte lesbiske kjæreste» Tonje, har jeg en enorm kjærlighet for, og skulle jeg være rammet av en smitte håper jeg den varer livet ut, slik at jeg kan være sammen med Tonje, sier Sleperud til Se og Hør, og henviser til brevet.

FARMEN: Når man er med på et realityprogram kan det være mye man ikke er forberedt på. For Irene (35) fra Stjørdal har hennes deltagelse i «Farmen» resultert i massive tilbakemeldinger - noen av den heller lugubre sorten. Reporter/video: Miriam Bakkejord Vis mer

Holdt forholdet hemmelig

Under årets «Farmen»-sesong har Sleperud og Frøystad Garvik fått mye oppmerksomhet omkring hemmeligholdet om kjæresteforholdet.

I nærmere åtte uker holdt duoen forholdet sitt hemmelig inne på gården, før de omsider var nødt til å fortelle de andre deltakerne om spillet de hadde valgt å kjøre.

- Da vi skjønte at en utslått deltaker ville komme tilbake til «Farmen», som mest sannsynlig visste om vår relasjon, ble det umulig å holde på hemmeligheten lenger, fortalte Lene Sleperud til Se og Hør den gang.

På TV fikk «Farmen»-deltakerne Kjetil Nørstebø og Karianne Sissener Amundsen bakoversveis av kjæresteavsløringen. Særlig førstnevnte reagerte med sjokk.

FÅR VITE SANNHETEN: Karianne Sissener Amundsen og Kjetil Nørstebø blir filmet i sannhetsøyeblikket. Foto: TV 2
FÅR VITE SANNHETEN: Karianne Sissener Amundsen og Kjetil Nørstebø blir filmet i sannhetsøyeblikket. Foto: TV 2 Vis mer

- Med all respekt så er vel jeg den viktigste oppi det her. Selv om det var kult å få vite at de er kjærester, ble jeg helt satt ut, fortalte Nørstebø til Se og Hør.

Kameralinsene på årets «Farmen»-gård har ved flere anledninger fanget opp øyeblikk som antyder at Nørstebø hadde et godt øye til både Garvik og Sleperud. Førstnevnte fortalte riktignok tidlig om sin legning til Nørstebø.

- Jeg ble aldri forelska i noen av dem, den greia der er tv-skapt, har han fortalt til Se og Hør i et tidligere intervju.

- Slo det deg aldri at det kunne være noe mellom dem?

- Allerede under første innspillingsdag oppdaget jeg at begge hadde samme armbånd. Jeg tok det opp med dem litt seinere, men de greide å ro seg unna. Jeg slo meg derfor til ro med det. I det øyeblikket jeg vite om hemmeligheten deres, var det riktignok et puslespill som falt på plass.

LES OGSÅ: Slik har hun snudd sorg til glede