Siri Avlesen-Østli i «Kompani Lauritzen»:

- Jeg fikk en skikkelig smell

Finaleklare Siri Avlesen-Østli (37) fikk det svært tøft også etter at hun kom hjem fra Setnesmoen leir. Hun tror den dramatiske fødselen i 2015 har gjort henne ekstra godt rusta ellers i livet.

FIKK EN SMELL: Å være med på «Kompani Lauritzen» kan være veldig hardt. Det fikk Siri Avlesen-Østli erfare da hun fikk en smell da hun kom ut. Reporter: Bjørn Ekker/Video: Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Førstkommende lørdag er det duket for finalen i årets sesong av «Kompani Lauritzen». Etter at eks-fotballspiller Bernt Hulsker (43) valgte å trekke seg i forrige ukes episode, ble det klart hvilke deltakere som gikk videre til siste episode og dermed skal knive om å gå helt til topps i konkurransen.

Blant dem er sportsanker på TV 2, Siri Avlesen-Østli (37), som forteller til Se og Hør at det har vært en intens opplevelse å være en del av aspirantgjengen på Setnesmoen leir.

37-åringen minnes flere sammenbrudd i løpet av konkurransen, og blant annet husker hun de første dagene i leiren som særlig tøffe.

- Det var overraskende hvor strengt det regimet er, og hvor lite tid du har. Jeg spiser ekstremt sakte, så jeg rakk jo ikke å begynne å spise før vi måtte gå igjen. Du har fem minutter på deg til å spise, og spiser du ikke opp maten, får du så øra flagrer. Det er ekstremt stressende, forklarer TV 2-profilen.

LYKKELIG PAR: Siri og Erik Avlesen-Østli står sammen i tykt og tynt. Paret giftet seg i 2013. Foto: Privat
LYKKELIG PAR: Siri og Erik Avlesen-Østli står sammen i tykt og tynt. Paret giftet seg i 2013. Foto: Privat Vis mer

Søvnløs

Avlesen-Østli fikk heller ikke sove de tre første dagene, noe som ga henne ytterligere en hard start på oppholdet.

- Jeg var veldig, veldig sliten de første dagene. Det er et konstant stress, at du må gjøre ting bedre og alltid være skjerpet. Du kan ikke slippe deg ned et sekund, for de andre er så gode. Det er en sterk gjeng, så det er ikke rom for å ha en dårlig dag, sier hun til Se og Hør.

KLAR FOR FINALE: TV 2- profilen Siri Avlesen-Østli er blant aspirantene som skal i ilden i finalen på lørdag. Foto: Matti Bernitz / TV 2
KLAR FOR FINALE: TV 2- profilen Siri Avlesen-Østli er blant aspirantene som skal i ilden i finalen på lørdag. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

Under oppholdet var sportsankeret også borte fra familien i lang tid. Hun har en sønn på fem år og ei datter på tre sammen med Erik Avlesen-Østli, som hun giftet seg med i 2013.

37-åringen valgte på forhånd at savnet etter familien ikke skulle ta for mye plass og energi i løpet av konkurransen.

- Jeg har valgt å legge det litt til side. Jeg er vant til å være borte, jeg reiser en del på jobb og har kjent på det før. Jeg har en policy på at «når jeg er her, er jeg her». Har jeg det ikke bra, kan jeg like godt dra hjem, sier tv-profilen.

«Kompani Lauritzen»-finalisten synes dagene fløy av gårde, og forklarer at hun nesten ikke rakk å savne mann og barn. Dessuten storkoste ungene seg hjemme med faren sin.

TREKKER SEG: Her trekker Bernt Hulsker seg fra «Kompani Lauritzen». Video: TV 2 Vis mer

Utmattet

Men da 37-åringen kom hjem etter oppholdet, opplevde hun å være svært sliten og utmattet. Dessuten var det en stor overgang å returnere til hverdagen etter så mange ekstreme opplevelser.

- Jeg fikk en skikkelig smell, det var et sjokk. Jeg var helt tom for energi, og det vedvarte i cirka to uker.

Samtidig kom hun hjem til en ektemann som var så å si like sliten etter å ha hatt ansvaret for de to barna på egen hånd. Det tok flere uker før hun fikk energien tilbake.

- Han så nok fram til å få litt fri da jeg kom hjem, også kom jeg hjem som slakt. Det var nok litt uventet, sier 37-åringen, som ellers er full av lovord om sin støttende ektemann.

Dramatisk fødsel

Det er ingen tvil om at «Kompani Lauritzen» har bydd på knallharde opplevelser for det kjente sportsankeret, men hun tror den dramatiske fødselen av sønnen Victor i 2015 har ført til at hun tåler smerte godt, noe som har vært en fordel i konkurransen.

Hun fikk svangerskapsforgiftning, og sønnen kom til verden med hastekeisersnitt etter at det oppsto komplikasjoner.

BREAKDOWN: Fisken er filetert og forberedelsene er gjort - så skal bålet tennes. Linnea Myhre fikk kjenne på motgang i «Kompani Lauritzen». Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Alt som er av tøffe opplevelser og motgang, gjør deg bedre rustet for det som kommer. Jeg tror det å ha vært gjennom to graviditeter og fødsler gjør at ting ikke er så farlig. Smerte er ikke så farlig. Jeg er ikke så redd for å ha det vondt, og det å kjøre seg i kjelleren synes jeg nesten er fascinerende, forklarer tobarnsmoren.

Avlesen-Østli synes det er verdifullt å bli bedre kjent med kroppen sin på denne måten.

- Jeg har blitt godt kjent med kroppen og hodet og hva jeg tåler. Jeg besvimte to ganger av utmattelse i «Kompani Lauritzen», og da vet jeg hvor langt jeg kan strekke den strikken, sier hun.

Lørdag kveld blir det avgjort hvem som går av med seieren i «Kompani Lauritzen».

LES OGSÅ: Slutter i NRK

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer