- Jeg fikk en identitetsknekk

Astrid Lødemel snakker om den tunge tiden.

TV-AKTUELLE: Lødemel og Bente Nordby er aktuelle i NRK-suksessen Mesternes mester. Foto: NRK
TV-AKTUELLE: Lødemel og Bente Nordby er aktuelle i NRK-suksessen Mesternes mester. Foto: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Astrid Lødemel (40), som for tiden er aktuell i NRK-serien «Mesternes mester», snakker om den vanskelige tiden etter at hun la opp som alpinist på toppnivå.

- Jeg fikk en identitetsknekk da jeg ga meg som alpinist på toppnivå. En lege er fortsatt en lege selv om hun slutter i jobben. Sånn er det ikke for en idrettsutøver. Det er blitt sagt at en toppidrettsutøver dør to ganger, første gang når han slutter med idretten. Det er noe i det, sier Lødemel til Dagbladet.


Lødemel vant VM-sølv i 1993. Hun satset for fullt mot OL i Nagano i 1998, men kroppen ville ikke.

- Jeg var ikke ferdig med karrieren min, og følte at jeg hadde noe ugjort. Det var tøft psykisk. Årene fra 1996 til 98-99 var tøffe. Jeg ladet jo opp til OL i Nagano, men hadde slitt med skader i en lang periode. Det hadde vært annerledes hvis jeg visste at jeg måtte slutte. Men jeg trodde jeg skulle komme tilbake.

40-åringen innrømmer at hun ble deprimert etter at hun la opp, noe som ikke er uvanlig for tidligere toppidrettsutøvere.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Comebacket henger i en tynn tråd

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer