Martine Ek Hagen:

- Jeg fikk dødsangst

«Farmen»-Martines joggetur endte som et mareritt i myra.

LIVREDD: Langrennsutøver
Martine
Ek Hagen fryktet det
verste da hun satte
seg fast i en myr under
en spesielt dramatisk
løpetur på Lillehammer. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
LIVREDD: Langrennsutøver Martine Ek Hagen fryktet det verste da hun satte seg fast i en myr under en spesielt dramatisk løpetur på Lillehammer. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Langrennsløper Martine Ek Hagen (26) har gjennom «Farmen kjendis», markert seg som en tøff og empatisk jente med bein i nesa.

Dagene på Finnsvika gård var langt utenfor Martines komfortsone, men hun trivdes overraskende godt med hardt gårdsarbeid.

- Som langrennsløper er dagene veldig like, og fokuset er på om kroppen fungerer optimalt. På gården var ikke det viktig. Jeg hadde det fint, forteller hun til Se og Hør.

Hjernen kortsluttet

I dagliglivet er idrettsutøveren helt avhengig av å holde seg i form, og er stadig ute på joggetur. Én helt spesiell løpetur har for alltid brent seg fast i minnet.

Høsten 2016 løp Martine i nærheten av sitt hjem i Lillehammer, da hun prøvde å svømme over en myr for å spare tid. Plutselig satt hun bom fast.

- Det var veldig dramatisk og jeg fikk dødsangst. Det verste var kulden, og hjernen kortsluttet, forteller hun til Se og Hør.

Redd og iskald

26-åringen skjønte raskt at situasjonen var alvorlig, og søkte tilflukt på en «øy» midt i myra. Hvert forsøk på å dra seg ut, var mislykket.

- Jeg ante ikke når jeg ville bli funnet. En stund satt jeg fast med hodet under vann, men klarte å kare meg opp på en liten tust, der jeg ikke sank ned.

I dag, over ett år senere, er det den bitende kulden hun husker best.

- Det var fem grader i luften, og jeg hadde bare på meg shorts og superundertøy, minnes hun.

«FARMEN»-NACH: Hva synes Lene Elise Bergum (46) om å ryke ut rett før finaleuka, og hvorfor gjemte hun unna masse mat? Få de første reaksjonene fra den utslåtte deltakeren i Dagbladets «Farmen»-sending. I studio er også «Farmen»-blodfan Trym Mogen (24). Programleder: Miriam Bakkejord / Vi... Vis mer Vis mer

- Full utrykning

Martine hadde med seg telefonen, og fikk ringt sin far, som igjen varslet redningsmannskapene. Etter én time orket hun ikke å bevege seg mer, men heldigvis var hjelpen underveis.

- Det ble full utrykning med brannmenn, politi og hele pakken.

Da hun endelig var trygt hjemme, gikk hun skremt og iskald rett i dusjen.

- Det var digg å ta seg en dusj da, forteller Martine.

Skistjernen delte et bilde på sosiale medier, der hun sitter inntullet i et ullteppe.

«Blir ikke mer drama enn man lager sjæl, som jeg pleier å si. Dagens langtur endte med redningsaksjon, etter å ha sittet fast i myren i halvannen time. Jeg skal aldri klage på varme igjen», skrev hun.

Selvironisk

Selv om hendelsen kunne vært fatal, har idrettsstjernen klart å få det på avstand. I dag kan hun fortelle historien med en god dose selvironi.

- Jeg kan le av det nå, og tenke «hvem i all verden er det som klarer å sette seg fast i ei myr i flere timer», men det var dramatisk da det sto på.

26-åringen er de siste månedene blitt rammet av mye uflaks. Etter å ha slitt med sykdom i lang tid, ble hun vraket fra elitelandslaget i 2016, da Norges Skiforbund kuttet antall landslagsplasser.

Treningen ble i tillegg satt tilbake, da hun fikk skulderen ut av ledd, og senere slet med en ryggskade.

Martine gjorde det godt under Norgescuprennene på Lygna. Hun ble tatt ut til Tour de Ski, men da hun våknet med sår hals og forkjølelse, måtte hun bryte før første etappe.

Fikk treningshjelp

Til tross for mye motgang, har jenta fra Ytre Enebakk holdt motet oppe. At hun skulle være med i TV 2-programmet «Farmen kjendis», holdt hun godt skjult. Mange av skikollegene ble svært overrasket da de hørte nyheten, men uttalte også at de hadde stor tro på Martine i konkurransen.

Inne på gården fikk dagene et nytt fokus, men Martine holdt likevel formen. Hver kveld løp hun faste runder, sammen med håndballspiller og «Farmen»-kollega Frank Løke (37).

SOM EN BROR:
Tidligere håndballspiller
Frank Løke (37) motiverte
Martine til daglige løpeturer
på gården, og Ek Hagen
beskriver ham som en bror. Foto: TV 2
SOM EN BROR: Tidligere håndballspiller Frank Løke (37) motiverte Martine til daglige løpeturer på gården, og Ek Hagen beskriver ham som en bror. Foto: TV 2 Vis mer

- Jeg har fått en kompis i Frank, og vi kom hverandre nær. Jeg følte meg som en av gutta. Treningen var på et annet nivå, men ga meg et tiltrengt avbrekk etter noen år med motgang, forteller hun åpenhjertig.

Arbeidserfaringen fra «Farmen kjendis», som sendte sesongens siste episode i midten av februar, tar hun med seg videre.

- Jeg endret meg etter oppholdet. Jeg er vant til å sulle med mitt, og har aldri jobbet så mye selv. Plutselig fikk jeg arbeidsoppdrag. Det var nok sunt, og jeg gjør mer hjemme nå, enn jeg gjorde tidligere.

Holdt fokus

Til daglig bor Martine i Lillehammer, kort vei unna kjæresten Aleksander Ek (24) og bestevenninnen og tremenningen Heidi Weng (26).

Tuppen og Lillemor👫 #vecation #almunecar #lader (#jegertuppen)

A post shared by Martine (@martineekhagen) on

Likevel savnet hun ingen under oppholdet på TV-gården ved svenskegrensen.

- Jeg er flink til å holde fokus, så jeg lot meg ikke påvirke av det. Jeg trodde jeg skulle savne Pepsi Max, sjokolade og kjæresten min, men jeg tenkte ikke på savn i det hele tatt. Det overrasket meg.

- Hva tar du med deg fra hele opplevelsen?

- Det jeg vil huske best er de gode samtalene vi hadde da kameraene var slått av.

LES OGSÅ: Slik er den hemmelige «Farmen kjendis»-kontrakten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer