RADIOSTJERNER: Sammen med Tore Sagen (t.v.) og Steinar Sagen, leder Bjarte Tjøstheim programmet «Radioresepsjonen» på NRK P3. Programmet har vunnet flere priser.
RADIOSTJERNER: Sammen med Tore Sagen (t.v.) og Steinar Sagen, leder Bjarte Tjøstheim programmet «Radioresepsjonen» på NRK P3. Programmet har vunnet flere priser.Vis mer

- Jeg fikk blodpropp i hjernen

Bjarte Tjøstheim overrasket «Radioresepsjonen»s lyttere på direkten.

SEOGHØR.NO: TV- og radio-komiker Bjarte Tjøstheim fikk blodpropp i hjernen og ble blind på det ene øyet.

Tjøstheim har vært borte fra Radioresepsjonen de to siste ukene, uten at lytterne har fått vite hvorfor. Men onsdag avslørte han at han altså er blitt alvorlig syk.

En times permisjon

I onsdagens sending – etter at kollegene Steinar og Tore Sagen i nærmere to uker har hatt ulike gjestevikarer – var Bjarte tilbake på snarvisitt i studio.

Han hadde fått innvilget én times permisjon fra Ullevål sykehus. Komikeren deltok kun i det første innslaget i resepsjonistenes to timer lange sending.

TV-KOMIKER: Bjarte Tjøstheim har også vist fram sitt humoristiske talent i TV-programmet «Underholdningsavdelingen» på NRK1. Foto: NRK
TV-KOMIKER: Bjarte Tjøstheim har også vist fram sitt humoristiske talent i TV-programmet «Underholdningsavdelingen» på NRK1. Foto: NRK Vis mer

Da forklarte han hva som skjedde, den dramatiske torsdagen 11. september.

Blodpropp ved øyet

-Jeg stod opp og skulle tisse – og plutselig så jeg ingenting på det venstre øyet. Jeg tok taxi til legevakten. Derfra ble jeg sendt til en øyespesialist på Ullevål sykehus. Og derfra bar det rett til akutten.

Tjøstheim – som bare fem dager før blodpropp-dramaet vant den gjeve prisen «Årets morsomste» på Komiprisen – fortalte lytterne av Radioresepsjonen hva som  forårsaket blindheten:

-Det går fire hovedblodårer opp til skallen. Den venstre av disse årene er tett oppe i hjernen et sted, i det krysset som går inn til øyet. Der er det potte tett. Jeg har rett og slett en blodpropp inne i den åren.

Synet på vei tilbake

Takket være behandlingen han mottok, er Bjarte Tjøstheim nå i ferd med å bli bedre:

VIL IKKE HA BLOMSTER: -Det eneste jeg ber om, er ro. Ikke send blomster, og hvertfall ikke After Eight. Men send gjerne gode tanker - om at jeg skal bli frisk og «on fire» igjen, sa Bjarte på radio onsdag.
VIL IKKE HA BLOMSTER: -Det eneste jeg ber om, er ro. Ikke send blomster, og hvertfall ikke After Eight. Men send gjerne gode tanker - om at jeg skal bli frisk og «on fire» igjen, sa Bjarte på radio onsdag. Vis mer

-Synet begynner sakte å komme tilbake. Nevrologen forklarte at jeg har en bitte liten bro mellom høyre og venstre hjernehalvdel, som forsyner begge sider. Denne bitte lille åren har reddet meg fra å bli hjerneskadet i to tredjedeler av hjernen.

Nå ser Bjarte på det venstre øyet igjen:
-Jeg har sakte men sikkert fått tilbake 80 prosent av synet på det venstre øyet.

Hilste til intensivavdelingen

Bjarte Tjøstheim er fortsatt innlagt ved Ullevål sykehus, på intensivavdelingen. Der overvåkes han kontinuerlig.

På direkten i Radioresepsjonen sa Tjøstheim:

- Dette er kleint, men jeg må sende en hilsen til de som jobber på avdelingen der jeg ligger; intensiv overvåkning, seksjon for hjerneslag. For noen folk! Det er som å være i himmelen.

-Send gode tanker

På vanlig humoristisk måte, like før han ble avløst av vikar Bård Tufte Johansen, sa Bjarte følgende til lytterne:

-Det eneste jeg ber om, er ro. Ikke send blomster, og hvertfall ikke After Eight. Men send gjerne gode tanker - om at jeg skal bli frisk og «on fire» igjen.

Bjarte blir borte fra Radioresepsjonen i minimum fire uker til. Kanskje opp mot åtte uker.

I hans sted har folk som Harald Eia, Bård Tufte Johansen, Kyrre Holm Johannessen og Bjørn Eidsvåg vikariert.

LES OGSÅ: - Jeg var heldig og fikk ja