VENNINNER: Gitte Witt og skuespillerkollega Mariann Hole på Bik Bok-lansering i november i fjor. Foto: Stella Pictures
VENNINNER: Gitte Witt og skuespillerkollega Mariann Hole på Bik Bok-lansering i november i fjor. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Jeg fikk anoreksi da jeg var 16

Skuespiller Gitte Witt snakker ut om den tunge ungdomstiden.

Publisert
SEOGHØR.NO: Den norske skuespiller-spiren Gitte Witt (29) er i disse dager aktuell i kinofilmen «Å begrave en hund», i tillegg til «Pornopung» og «Søvngjengeren» senere i år.

Men alt har ikke vært en dans på roser for den flotte 29-åringen. Til Magasinet Dagbladet forteller Witt åpenhjertig om spiseforstyrrelsene hun hadde i tenårene:

- Jeg er usikker på hvordan jeg skal si dette. Jeg fikk anoreksi da jeg var 16, ble veldig syk og kunne ikke late som noe annet. Jeg så meg selv i speilet, og skjønte at jeg hadde et problem, men klarte ikke gjøre noe med det. Jeg var inne i en boble der jeg måtte finne noe jeg kunne ha kontroll over. Og så tok det helt av.

Veien ut av sykdommen ble psykologhjelp og selverkjennelse.

- Å skjønne at du sliter med noe, erkjenne det for def selv. Sånn er det med det meste i livet.

Gitte Witt dro til New York hvor hun studerte tre år ved den anerkjente skolen «Lee Strasberg Theatre and Film Institute», og over dammen ble hun både gift og superstjerne-betatt.

24 år gammel giftet hun seg med en medstudent, men ble skilt året etter. Siden har hun datet både «True Blood»-stjernen Alexander Skarsgård (36) og vært på kliner'n med Hollywood-kjekkasen Zac Efron (25).

- Vi møttes på et naschspiel én gang. Men det er morsomt å ha dansa og klina med Zac Efron. Det var som å være med i «High School Musical».

LES OGSÅ: Marion Ravns eks blir pappa igjen


Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer