- Jeg fikk anoreksi da jeg var 16

Skuespiller Gitte Witt snakker ut om den tunge ungdomstiden.

VENNINNER: Gitte Witt og skuespillerkollega Mariann Hole på Bik Bok-lansering i november i fjor. Foto: Stella Pictures
VENNINNER: Gitte Witt og skuespillerkollega Mariann Hole på Bik Bok-lansering i november i fjor. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Den norske skuespiller-spiren Gitte Witt (29) er i disse dager aktuell i kinofilmen «Å begrave en hund», i tillegg til «Pornopung» og «Søvngjengeren» senere i år.

Men alt har ikke vært en dans på roser for den flotte 29-åringen. Til Magasinet Dagbladet forteller Witt åpenhjertig om spiseforstyrrelsene hun hadde i tenårene:

- Jeg er usikker på hvordan jeg skal si dette. Jeg fikk anoreksi da jeg var 16, ble veldig syk og kunne ikke late som noe annet. Jeg så meg selv i speilet, og skjønte at jeg hadde et problem, men klarte ikke gjøre noe med det. Jeg var inne i en boble der jeg måtte finne noe jeg kunne ha kontroll over. Og så tok det helt av.

Veien ut av sykdommen ble psykologhjelp og selverkjennelse.

- Å skjønne at du sliter med noe, erkjenne det for def selv. Sånn er det med det meste i livet.

Gitte Witt dro til New York hvor hun studerte tre år ved den anerkjente skolen «Lee Strasberg Theatre and Film Institute», og over dammen ble hun både gift og superstjerne-betatt.

24 år gammel giftet hun seg med en medstudent, men ble skilt året etter. Siden har hun datet både «True Blood»-stjernen Alexander Skarsgård (36) og vært på kliner'n med Hollywood-kjekkasen Zac Efron (25).

- Vi møttes på et naschspiel én gang. Men det er morsomt å ha dansa og klina med Zac Efron. Det var som å være med i «High School Musical».

LES OGSÅ: Marion Ravns eks blir pappa igjen


Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer