- Jeg fikk angst bare av tanken

Realitydeltageren fikk panikk - på TV.

UTFORDRER SKREKKEN: - Jeg fikk angst bare med tanken på at jeg skulle få vann over navnlen og over armene. Det var fryktelig, mener Tonnie Lobekk om svømmeseansen i mandagens «71 grader nord». Foto: TVNorge
UTFORDRER SKREKKEN: - Jeg fikk angst bare med tanken på at jeg skulle få vann over navnlen og over armene. Det var fryktelig, mener Tonnie Lobekk om svømmeseansen i mandagens «71 grader nord». Foto: TVNorge Vis mer
Se videointervjuet med Tonnie Lobekk nederst i saken!

SEHER.NO: Mandag er det klart for sesongpremieren av «71 grader nord», der 12 deltagere skal kjempe iherdig for å være den første som til slutt kommer fram til Nordkapp.

Dermed er snart den tolvte sesongen av det populære TVNorge-programmet igang. Nytt av året er at den første episoden tar plass på siste casting, og at man med det får sjansen til å stifte nærmere bekjentskap med 38 deltagere, som i løpet av mandagskvelden skal bli til 12 som får være med videre i programmet.

En av de håpefulle er den flotte Klepp-jenta Tonnie Lobekk (22), som allerede i første program opplever å bli utsatt for det som er hennes største frykt i livet. Sent på natta blir nemlig deltagerne vekket, med beskjed om at de skal fylle hver sin sekk med steiner som veier to tredeler av deres egen kroppsvekt.

Verre for Tonnie er at de også blir befalt å svømme hundre meter i sjøen som måler kun elleve grader. Temperaturen i lufta er på fire grader...

Ekstra ille er det at 22-åringen aldri har svømt i sjøen før.

- Jeg har skikkelig vannskrekk, og har aldri svømt i sjøen før. Jeg har vokst opp hjemme med tanken om at vann er farlig. Jeg har aldri badet og svømt før. Jeg har skikkelig panikk for å ha det rundt meg, sier Lobekk i programmet.

Om den håpefulle «71 grader nord»-deltageren mestrer den knallharde utfordringen, gjenstår å se. Til Seher.no står hun derimot fast ved at alt som har med svømming å gjøre fremkaller en frykt hun ikke akkurat liker å utfordre.

- Jeg har enormt høydeskrekk og vannskrekk. Men etter en stund tenkte jeg at hvis jeg skal bli kvitt disse fobiene mine, så kan det hende at dette er en grei måte å gjøre det på, forteller hun.

Lobekk bor på Jæren. Der finnes noen av Norges fineste strender, men det betyr likevel ikke at de blir hyppig besøkt fra hennes side.

- Jeg har fortsatt aldri svømt der. Og jeg fikk angst bare av tanken på at jeg skulle få vann over navnlen og over armene. Det var fryktelig, mener hun om svømmeseansen i mandagens sesongpremiere.

- Hva er grunnen til at du er så vanvittig redd for vann?

- Jeg har vokst opp i en familie der hverken mor eller far liker å svømme eller å bade. Vi har liksom bare holdt oss vekk fra vannet. Jeg kan vel såvidt svømme. Men på en slik måte at jeg egentlig kan si at jeg ikke kan det, forteller Tonnie Lobekk til Seher.no.

«71 grader nord» ser du på TVNorge mandager klokka 20.30. Finn dine favorittprogrammer i Seher.nos TV-guide.

Bli fan av Seher.no på Facebook her!  

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.


LES OGSÅ: - Gikk ned ni kilo på TV

Se videointervjuet med Tonnie Lobekk her:[obj:media:8860]