- Jeg får småsjokk av å se meg selv på TV

Anne Lindmo har ikke vent seg til livet som talkshowdronning.

KAN VINNE PRIS: Anne Lindmo intervjuer norske kjendiser i sitt talkshow «Lindmo». Nå er hun nominert til prisen «Årets TV-navn» i Se og Hør.  Foto: Tor Lindseth/Se og Hør
KAN VINNE PRIS: Anne Lindmo intervjuer norske kjendiser i sitt talkshow «Lindmo». Nå er hun nominert til prisen «Årets TV-navn» i Se og Hør. Foto: Tor Lindseth/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Programleder Anne Lindmo (43) startet i «Store studio» på NRK for 11 år siden. Nå er hun kandidat til prisen «Årets TV-navn» for sitt ukentlige talkshow «Lindmo». Se og Hørs lesere stemmer frem sin favoritt blant ti kandidater.

– Hadde du trodd du skulle ende opp som fast lørdagsgjest i stua til folk?

– Aldri i verden! Det føles fremdeles litt underlig. Hvis det kommer brått på – at jeg passerer en TV-skjerm på treningssenteret eller hjemme hos andre – kan jeg fremdeles få litt sånn småsjokk av at fjeset mitt plutselig er i ruta, forteller Lindmo til Se og Hør.

STERKE MØTER: Tidligere programleder Hallvard Flatland valgte «Lindmo» da han stilte til sitt første TV-intervju etter kreftsykdommen.  Foto: Se og Hør
STERKE MØTER: Tidligere programleder Hallvard Flatland valgte «Lindmo» da han stilte til sitt første TV-intervju etter kreftsykdommen. Foto: Se og Hør Vis mer

Anne ser alt unntatt sport på TV. Men det er ikke sånn at hun rigger seg til i sofaen med mann og barn for å se sitt eget program på lørdagskvelden. Det sparer hun til arbeidsuka er i gang.

– Jeg ser alltid programmene mine, som regel på mandag morgen. Med stoppeklokke og skarpt blikk. Og så skriver jeg en liste med ting som jeg er fornøyd med, og som vi skal gi oss selv ros for, og en litt kortere liste med ting som ikke er så bra og som vi skal forbedre.

Latterkrampe og klump i magen

– Hva har vært den største oppturen i karrièren så langt?

- Det er en gave å få lov å jobbe i NRK. Det har vært en opptur hele veien. Jeg er jo veldig sosialdemokratisk anlagt, og glad for at det finnes et lisensfinansiert mediehus som er eid av folket.

- Og så er det rett og slett overveldende gøy å få lage Lindmo – i dette programmet har jeg bruk for absolutt alt jeg kan og er og har å by på. Jeg har ofte både klump i halsen og fullstendig latterkrampe i løpet av samme program. Det er veldig intenst og ekstremt gøy å lage, og stas å se at seerne er fornøyde.

Les et større intervju med Anne Lindmo i ukens Se og Hør Weekend!

Dette er «Årets TV-navn»:

Gjennom 35 år har Se og Hør kåret «Årets TV-navn». I år er det leserne som stemmer fram vinneren. En jury har plukket ut ti talentfulle kandidater, som alle er seermagneter med en utstråling som rekker langt utenfor TV-skjermen. Kandidatene har hatt stor suksess i året som har gått, og berørt folks liv på helt spesielt vis.

Prisen deles ut på Se og Hørs kjendisgalla i Oslo 3. november

Årets kandidater

A. Stian Blipp - «Idol», «Torsdag kveld fra Nydalen»
B. Tore Strømøy - «Tore på Sporet»
C. Anne Lindmo - «Lindmo»
D. Jon Almaas - «Side om side», «Nytt på nytt»
E. Silje Sandmæl - «Luksusfellen»
F. Katarina Flatland - «Sønner av Norge», «Sommertid»
G. Sigrid Bonde Tusvik - «Sigrid blir mamma», «Torsdag kveld fra Nydalen»
H. Tom Strømnæss - «Åndenes makt»
I. Katrine Moholt - «Allsang på grensen»
J. Ylvis - «I kveld med Ylvis»

Slik stemmer du: Send din stemme på sms. Skriv TVNAVN bokstaven til din favoritt, f.eks. TVNAVN C og send til 2255 Kr 1,- per melding.

SVARFRIST: 27. oktober

Vilkår: Som deltager i våre aktiviteter blir du medlem i Se og Hør-klubben. Aller Media kan sende deg gode tilbud og nyheter via mobil, e-post, brev og telefon. Personopplysninger vil kun bli benyttet av Aller Media og eventuelle samarbeidspartnere for å kunne gi deg personlige tilbud og enda bedre service. Utmelding: Send sms SYKLUBB STOPP til 2255.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer