TIL BEHANDLING: - Jeg skammer meg ikke for å si at jeg har gått i psykiatri et års tid, men nå mener "shrinken" min at jeg kan svømme på egen hånd, sier Sven Nordin. Foto: SCANPIX
TIL BEHANDLING: - Jeg skammer meg ikke for å si at jeg har gått i psykiatri et års tid, men nå mener "shrinken" min at jeg kan svømme på egen hånd, sier Sven Nordin. Foto: SCANPIX Vis mer

- Jeg får nerver og dødsangst

Sven Nordin har gått i psykiatri for å lære å sette grenser.

SEHER.NO: I et svært åpenhjertig intervju med kvinnebladet Tara, snakker nå skuespiller Sven Nordin (51) ut om nervene og dødsangsten som har plaget han i så mange år.

Ifølge Nordin har han nå gått til psykiatrisk behandling i ett år, for å lære seg å sette grenser for seg selv.

- Jeg skammer meg ikke for å si at jeg har gått i psykiatri et års tid, men nå mener "shrinken" min at jeg kan svømme på egen hånd, sier den blide skuespilleren til bladet ifølge VG.

Nordin, som har vært svært opptatt denne høsten både med "Brand" på Nationaltheatret, og "Hulemannen" rundt om i landet, innrømmer at han har hatt vanskeligheter med å sette grenser, både på jobb og privat.

For når nervene virkelig setter seg går det utover stemmebåndet, forteller Nordin. Dette var også årsaken til at den populære skuespilleren måtte avlyse to forestillinger i fjor.

- Når jeg får nerver, prestasjonsangst og dødsangst, så setter det seg på stemmebåndet. Når sånt skjer to ganger på ett og samme år, må folk begynne å lure "Er'e noe gærent med han fyren der?", sier Nordin.

Men ifølge skuespilleren har psykiateren hans hjulpet han med disse følelsene, og istedet for å vente til problemet blir så stort at han nærmest blir syk, prøver Nordin nå å være litt føre var.

- "Shrinken" min fikk meg til å innse at når stemmen min er iferd med å gå til helvete, og jeg føler at alle drar i meg fra alle mulige kanter - og det blir lagt opp til så og så mange forestillinger, så må jeg si fra. "Det kan jo ikke være sånn", sa han, "at du går der og får Hedda-priser og kritikerpriser og alle andre er fornøyd, mens du selv bare opplever et helvetes mas", forteller skuespilleren.

Og når det gjelder det 26 år lange ekteskapet med kona Torhild Strand, innrømmer Nordin at det også her har vært tøft til tider:

- Det har kostet mye, men nå har vi klart å legge et jævlig bra løp, sier han, og legger til:

- Som skuespiller kommer du i mange initime sammenhenger hvor du føler at utroskapen ligger tett på. Det som er viktig er at du klarer å gjennomskue hva som holder på å skje. Mora mi pleide å si "Skjerp appetitten ute, men spis hjemme".

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no

LES OGSÅ: - Jeg er ingen diva!