EKTEPAR: Humorduoen Pernille Sørensen og Dagfinn Lyngø har vært gift siden 2006. I et større intervju med Dagbladet forteller førstnevnte åpenhjertig om karriere, familieliv og sin nye soloforestilling. Foto: Andreas Fadum
EKTEPAR: Humorduoen Pernille Sørensen og Dagfinn Lyngø har vært gift siden 2006. I et større intervju med Dagbladet forteller førstnevnte åpenhjertig om karriere, familieliv og sin nye soloforestilling. Foto: Andreas FadumVis mer

Pernille Sørensen:

- Jeg får en dyp uro i kroppen

Pernille Sørensen erkjenner at hun kan bli engstelig når det kommer til privatlivet.

Det hersker ingen tvil om at Pernille Sørensen (40) har stålkontroll i arbeidet sitt. Gjennom flere tiår har hun holdt humorsjangeren i hånda og introdusert den til det norske folk gjennom scenen, TV-en og på radio.

Dette til tross - selv en ringrev i bransjen kan kjenne på det å være engstelig. Det er i et større intervju med Dagbladet at Sørensen erkjenner at også hun tidvis tviler på seg selv.

- Jeg jobber med ting som er helt ukontrollerbart, og da har jeg et veldig stort behov for å ha et liv utenom som er helt normalt. Jeg engster meg ikke når det gjelder jobben min, bare i privatlivet. Spesielt når det kommer til logistikk og når jeg må rekke ting. Om ungene skal ta bussen alene, så engster jeg meg for om de går på feil buss. Jeg får en dyp uro i kroppen om ting blir annerledes enn jeg hadde sett for meg, sier hun til avisen.

SKAVLAN: Pernille Sørensen forteller om hvor nær hun var å bli rammet av terror. Video: NRK Vis mer Vis mer

- Nå er det min tur

Sørensen er som kjent gift med komiker Dagfinn Lyngbø (45). Ekteparet lever i dag et lykkelig familieliv i Sørkedalen utenfor Oslo, sammen med sine to sønner, Ludvik (10) og Lasse (6).

Selv om foreldrene er særdeles aktiv på hver sin kant, understreker komikeren at det å prioritere barna også er viktig for dem begge.

- Vi har turnusjobbing, litt sånn annenhver gang, egentlig. Nå har Dagfinn hatt forestilling, så nå er det min tur. Når jeg spiller, spiller ikke han. Vi setter opp forestilling annenhver gang, så ungene har én forelder som er hjemme i hvert fall. Så kan vi bli litt kjent med dem og, sier Sørensen, som neste uke er aktuell på Latter på Aker Brygge med sitt eget soloshow, «Kultur».

RINGREV: I september 2010 hadde Pernille Sørensen premiere på sitt soloshow «Flink Pike», som mottok velvillig kritikk blant anmelderne. Nå har hun en ny soloforestilling som heter «Kultur». Foto: Tore Skaar
RINGREV: I september 2010 hadde Pernille Sørensen premiere på sitt soloshow «Flink Pike», som mottok velvillig kritikk blant anmelderne. Nå har hun en ny soloforestilling som heter «Kultur». Foto: Tore Skaar Vis mer

Overfor Dagbladet forklarer Sørensen, som også er kjent fra «Nytt på nytt» og «Side om side», at paret sjelden bruker hverandre i tekstarbeid. Likevel gir de hverandre tilbakemeldinger, og er hverandres gode støttespillere når det står på som verst.

- Det er klart vi lufter ideer og sjekker om ulike ting kan være morsomt. (...) Det er jo et stort pluss at han vet hvordan tiden opp mot en premiere er.

KJENT KOMIKER: Pernille Sørensen har i en årrekke vært et kjent fjes på standup-scenen og i satireprogrammet «Nytt på Nytt». Foto: NTB Scanpix.
KJENT KOMIKER: Pernille Sørensen har i en årrekke vært et kjent fjes på standup-scenen og i satireprogrammet «Nytt på Nytt». Foto: NTB Scanpix. Vis mer

- Tok ikke bilder sammen

Det var i 2006 at de to populære komikerne giftet seg i en borgerlig vielse i Bergen - Lyngbøs hjemby

I et intervju med VG Helg tidligere denne måneden fortalte Sørensen imidlertid at det tok tid før hun innså at det var Lyngbø hun ønsket å dele livet sitt med.

I starten av forholdet la hun mye innsats i å skjule at hun hadde innledet et forhold med den morsomme og populære bergenseren.

- Jeg ville ikke at noen skulle tro at jeg lå meg oppover i systemet. Det brukte jeg masse krefter på: «Tenk hvis noen tror at jeg dater ham fordi jeg skal komme meg inn og få de rette kontaktene». Jeg holdt på lenge med det, at vi ikke tok bilder sammen og sånn. Måtte finne ut av mine ting selv, uttalte hun til avisen.

- Diamant av en mann

Etter hvert klarte hun å roe ned tankene, forklarte hun til avisen. Sørensen var også svært tydelig på hvem av dem som falt pladask først.

- Det var Dagfinn som var veldig åpen om at han hadde funnet kvinnen i sitt liv, han - så det var bare for meg å finne ut at han var mannen i mitt, sier hun og fortsetter:

- Jeg fikk gradvis øynene opp for noe jeg vel innerst inne hadde skjønt hele tiden, nemlig hvilken diamant av en mann jeg hadde foran meg. Det kan være skummelt å innrømme for seg selv at du har funnet mannen i ditt liv, men jeg hadde jo det. Det var ikke noe å lure på.

LES OGSÅ: Åpner opp om livet med kjæreste

Vant 20 000 hver eneste måned de neste 20 årene!

Vant 20 000 hver eneste måned de neste 20 årene!

Annonsørinnholdfra NORSK TIPPING
Dette er årets fire første deltakere i «Paradise Hotel»

Dette er årets fire første deltakere i «Paradise Hotel»

Raser mot TV3

Raser mot TV3

Ny tragedie ti år etter konas død

Ny tragedie ti år etter konas død

- Jeg er jo ikke hans største fan

- Jeg er jo ikke hans største fan

Avslører sannheten om vennskapet

Avslører sannheten om vennskapet

Avslører graviditet: - Jeg grein i tre timer

Avslører graviditet: - Jeg grein i tre timer

- Hadde det ikke bra med meg selv

- Hadde det ikke bra med meg selv

Sparker mot faren med dette Instagram-innlegget

Sparker mot faren med dette Instagram-innlegget

Heller bensin på bålet med ny flamme

Heller bensin på bålet med ny flamme

- Vi vet at Kim har prøvd ecstasy, men hva med dere?

- Vi vet at Kim har prøvd ecstasy, men hva med dere?

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder
Postadresse
Boks 1184 Sentrum, 0107 Oslo
Besøksadresse
Karvesvingen 1, 0579 Oslo
Sentralbord
21 30 10 00
Ansvarlig redaktør
Ulf André Andersen
Redaktør seher.no
Jonas Jørstad
Utgiverselskap
Aller Media AS
Powered by
Labrador CMS
Tips oss på sms 2255