Frank Løke i «Skal vi danse»:

- Jeg falt for den trusa med en gang

Frank Løke og de andre deltakerne er godt i gang med dansetreningen til «Skal vi danse».

«SKAL VI DANSE»: Frank Løke er i full gang med treningen til «Skal vi danse». Også antrekket er spikret til fremtidige danseopptredener. Foto: NTB Scanpix, Instagram @actionfrankløke
«SKAL VI DANSE»: Frank Løke er i full gang med treningen til «Skal vi danse». Også antrekket er spikret til fremtidige danseopptredener. Foto: NTB Scanpix, Instagram @actionfrankløke Vis mer

Tidligere denne uken lanserte TV 2 tolv nye kjendiser som skal være med i det populære programmet «Skal vi danse».

Allerede nå har flere av årets deltakere kommet godt i gang med treningen frem mot første sending 1. september, noe som flere har fått kjenne godt på kroppen gjennom vondter og andre skader.

Blant årets deltakere skal tidligere håndballspiller Frank Løke (38) innta dansegulvet og konkurrere mot blant andre Sophie Elise Isachsen (23), Dorthe Skappel (55) og Aune Sand (52).

For Løkes del er det imidlertid helt andre ting enn en vond kropp som har preget 38-åringens dansehverdag hittil.

Noe helt nytt

Da Se og Hør møtte Løke under lanseringen tidligere i uken kunne han fortelle at han ikke hadde noen forventninger til sine danseferdigheter i konkurransen.

- Jeg starter på minussida, fortalte han da.

Nå, etter noen dager med intensiv trening, har pipa fått en helt annen lyd.

- Det er utrolig gøy. Det er noe helt nytt. I starten ble jeg utrolig frustrert. Jeg fikk så jævlig mange trinn jeg måtte ha kontroll på og huske, og jeg fikk det ikke til. Men da jeg kom tilbake på trening dagen etter så satt plutselig trinnene, forteller Løke med stor iver.

Med basistrinnene på plass kunne dermed Løke og dansepartneren Tone Jacobsen ta dansingen et steg videre - noe som viste seg å ikke gå like bra.

- Da datt jeg fort ned på bakken igjen. Det går veldig i bølger det der, men jeg skal nok kunne klare å love et knallbra show og noen overraskelser til første sending, sier Løke og avslører at det er dansestilen Jive han skal framføre som sin første dans i programmet.

Glitter og glam

Allerede denne uken fikk Løke sjekke ut dansedrakter til sin første fremførelse, og han skal ikke ha vært vanskelig å be da han og dansepartneren tittet gjennom klærne.

- Jeg fant en glittertruse som jeg forelsket meg i med en gang. Jeg vet ikke om det blir akkurat den jeg kommer til å stille opp i til første sending. Men den kommer. Om så klærne må fly av først!, sier Løke ivrig.

Glittertrusa delte også Løke på Instagram med sine følgere.

- Skal vi transe, skriver han blant annet til bildet.

Godt trent

For de aller fleste deltakere er det ofte mengden med trening hver dag som er den største utfordringen å vende seg til. For Løkes del er dette noe han er godt vant med. Etter flere av danseøktene har den tidligere håndballstjerna tatt en ekstra treningsøkt med styrke i tillegg.

- Treningsmengden er jeg vant til. Den største utfordringen for meg blir å klare og slappe av til musikken og ha rytme. Jeg håper jeg får til det utover i programmet, selv om de fleste kompisene mine ikke har troen på at det skal gå.

- Jeg tror nok jeg blir svaret på om det faktisk er mulig for alle å lære og danse, sier han.

Vonde ben

Selv om treningsmengden ikke er en utfordring for Løke, er det flere av årets deltakere som har fått kjenne hvor tungt det er å måtte danse hver dag.

Tidligere denne uken la Dorthe Skappel ut et bilde av føttene sine med store plaster og bandasje.

- Første dag med «Skal vi danse»-trening, skrev hun til bildet.

Første dag med SVD trening😬👠

Et innlegg delt av @ dortheskappel

Til Se og Hør kan Skappel imidlertid fortelle at det ikke er like dramatisk som det ser ut.

- Nye sko og nye trinn gjør at de stakkars føttene blir vonde. Jeg har fått beskjed fra de erfarne danserne at jeg burde plastre føttene før jeg får gnagsår, forteller Skappel.

Selv om føttene er vonde nå, tror hun likevel ikke at de vonde føttene kommer til å gå ut over danseprestasjonene 1. september.

Deler bilder

Alle deltakerne trener på samme dansehus der de får hver sin sal å trene i. Etter sosiale medier å dømme ser det ut til at de aller fleste er godt i gang med treningen.

- Vi har det veldig hyggelig med hverandre allerede. Jeg kjenner noen av de fra før av, men det er en utrolig kul gjeng i alle aldrer, forteller Løke.

I GANG: Martine Lunde er i full gang med dansetreningen og deler flere bilder og videoklipp i sosiale medier. Foto: Skjermdump, Instagram
I GANG: Martine Lunde er i full gang med dansetreningen og deler flere bilder og videoklipp i sosiale medier. Foto: Skjermdump, Instagram Vis mer
SLITEN: Lange dager med dansing tærer på både kropp og sjel. Martine Lunde og dansepartneren Fredric Brunberg deler en sliten selfie under dansetreningen. Foto: Skjermdump, Instagram
SLITEN: Lange dager med dansing tærer på både kropp og sjel. Martine Lunde og dansepartneren Fredric Brunberg deler en sliten selfie under dansetreningen. Foto: Skjermdump, Instagram Vis mer
VANSKELIG: Sophie Elise Isachsen er også i gang med treningen. På Instagram uttrykker hun at det er vanskelig. Foto: Skjermdump, Instagram
VANSKELIG: Sophie Elise Isachsen er også i gang med treningen. På Instagram uttrykker hun at det er vanskelig. Foto: Skjermdump, Instagram Vis mer
TÆRER PÅ: Også Morten Hegseth blir sliten av lange dansedager. Foto: Skjermdump, Instagram
TÆRER PÅ: Også Morten Hegseth blir sliten av lange dansedager. Foto: Skjermdump, Instagram Vis mer

LES OGSÅ: - Målet er å få til verdens beste brudevals