- Jeg er veldig takknemlig

Men MGP-deltager Helene Bøksle tar favorittstempelet med knusende ro. Se video med artistene!

FAVORITT: Bookmakerne hos Bet24 og Unibet har Helene Bøksle som sin soleklare favoritt foran lørdagens første MGP-delfinale.  Foto: Per Ervland / Seher.no
FAVORITT: Bookmakerne hos Bet24 og Unibet har Helene Bøksle som sin soleklare favoritt foran lørdagens første MGP-delfinale. Foto: Per Ervland / Seher.no Vis mer
Se videointervju med flere av lørdagens delfinalister nederst i saken! 

SEHER.NO: Lørdag er det duket for den første delfinalen i MGP på Ørland, og syv av årets deltagere skal kjempe om billett til den store norske finalen i februar.

Mandag fikk Seher.no anledning til å møte flere av Ørland-deltagerne, da de spilte inn et radiovorspiel til showet i NRKs studioer.

Og flere av artistene måtte innrømme at nervene har begynt å komme.

- Ja, nå begynner sommerfuglfølelsene å komme. Men jeg har en god og rolig følelse, samtidig som jeg er litt spent. Jeg gleder meg veldig, sier Helene Bøksle til Seher.no. 


Også gutta i Gatas Parlament, som opptrer med låten «Jobbe litt mindre og tjene litt mer»,
kjenner presset, men hevder delfinalen er såpass lenge til at de klarer å holde nervene i sjakk.

- Hvis vi har nerver allerede nå, så kommer vi til å være døde om en uke! Neida, vi har spilt rapmusikk i 17 år nå, så vi skal nok overleve dette også, humrer gutta til Seher.no.

Mandag ble de første lydklippene av Ørland-bidragene lagt ut på NRK.no, og kort tid etter var de internasjonale bookmakerne ute med odds over favorittene til lørdagens konkurranse.

Den soleklare favoritten blant bookmakerne ble Mandalsjenta Helene Bøksle (29), også kalt «dama som får is til å smelte», med 1.5 i odds hos Bet24 og 1.30 hos Unibet. 

-Våre oddseksperter har hørt alle sangene flere ganger, sjekket diskusjonsfora og medieomtale - og tror Helene Bøksle går lett videre. Hun er en sterk artist, med en kraftfull låt. Vi er usikre på om låten har alle elementer til å hevde seg internasjonalt, men tror allikevel det holder til finaleplass, sier Mads Jørgensen, ansvarlig for PR og samfunnskontakt i Unibet.

 - Det ligger en trollsk og urnorsk stemning over Helene Bøksle. Allerede fra tidligere er det knyttet store forventninger til Mandalsjenta som har en unorsk, men veldig sterk CV så langt i karrieren. Magien med å blande pop og norsk folkemusikk skal sende henne langt i denne konkurransen. Denne type sanger har også vist seg å være en vinner i en eventuell internasjonal finale, sier oddsmanager Stian Røsvik Bjørstad i Bet24 i en pressemelding.

Bøksle selv tar imidlertid favorittstempelet med knusende ro.

- Jeg synes det er veldig smigrende og utrolig hyggelig, og blir veldig takknemlig over at folk har troen på meg. Samtidig er det viktig å huske at det er veldig mange sterke medsangere her. Jeg tror vi kommer til å kjempe veldig hardt. Det er utrolig hyggelig, men man skal ikke lene seg for mye på det, sier hun til Seher.no.

Det å ha favorittstempel skaper ofte stor fallhøyde for artistene, men ifølge Helene er ikke dette noe hun har tenkt noe særlig på. 

- Jeg har ikke tenkt så mye på det rett og slett. Jeg prøver bare å fokusere på det jeg skal gjøre. Jeg går jo for gull selvfølgelig, noe annet ville vært rart, men først og fremst skal jeg formidle ro og få frem i ruta at jeg står og mener det jeg synger, smiler hun.
 
Disse opptrer på Ørland:

Carina Dahl - Guns & Boys
Use Me - Daisy
Helene Bøksle - Vardlokk
Sie Gubba - Alt du vil ha
Gatas Parlament - Jobbe litt mindre og tjene litt mer
Sichelle - Trenger mer
Åste & Rikke - Not That Easy (Ah-Åh Ah-Åh) 


Den første delfinalen i MGP avholdes på Ørland, og sendes på NRK1 lørdag 15. januar kl. 19.55!
 
Bli fan av Seher.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.
 
LES OGSÅ:   - Jeg trener to ganger om dagen

Se videointervju med flere av lørdagens delfinalister nedenfor: 


[obj:media:9284]