<strong>AVSLAPPET:</strong> Langrenns-esset Petter Northug er mest opptatt av trening og hvile, og minst opptatt av mediebråk og annet styr. Her avbildet under et pressetreff i Falun i Sverige i mars, foran det avsluttende rennet i verdenscupen i langrenn. Foto: NTB Scanpix
AVSLAPPET: Langrenns-esset Petter Northug er mest opptatt av trening og hvile, og minst opptatt av mediebråk og annet styr. Her avbildet under et pressetreff i Falun i Sverige i mars, foran det avsluttende rennet i verdenscupen i langrenn. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg er veldig rå på å stenge ute ting

Petter Northug er såvidt klar over alt oppstyret han forårsaker.

Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Hele Norges skiess Petter Northug (25) har generert mange spaltemetere i avisene den siste tiden.

Kritikk fra næringsminister Trond Giske (Ap) om Northugs deltagelse i poker-VM i Las Vegas, og oppstyret rundt Northugs «ferie» fra sesongforberedelsene i samme periode, har satt et ekstra sterkt fokus på OL-vinneren. Men for gutten som befinner seg midt i stormens øye, er det imidlertid relativt rolig.

- Jeg føler ikke at det er så mye bråk, men de som jobber rundt meg og får alle henvendelsene, synes nok det er et vanvittig trykk i perioder, innrømmer Northug overfor VG.
 
Tidligere skistjerne Thomas Alsgaard (39) har tidligere uttalt at han synes synd på 25-åringen, og at det kanskje hadde vært bedre for Northug å heller styre alt selv. Men det virker altså som at det omfattende apparatet rundt hobby-pokerspilleren, som røk ut av poker-VM tirsdag, holder ham overraskende avslappet.

Men den unge trønderen gjør også selv en betydelig innsats for å ikke bli revet med av mediestormen. Det viktigste grepet? Sannsynligvis det faktum at han ikke leser aviser! Dermed får Northug sjelden med seg de overskriftene som han, eller apparatet rundt ham, skaper. De noe kritiske uttalelsene fra Alsgaard i juni, har for eksempel gått ham helt hus forbi.
 
- Jeg er veldig rå på å stenge ute ting. Jeg visste ikke om de uttalelsene før du sa det til meg nå. Hvis jeg skulle tatt til meg alt hva folk mener, hadde jeg ikke vært der jeg er i dag, forklarer Northug til VG.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Her går det nesten galt  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer