Halsey:

- Jeg er veldig lei meg

Stjernen delte et bilde på Instagram-story som fikk flere til å sperre opp øynene.

VEKKER OPPSIKT: Artist Halsey måtte legge seg flat etter å ha delt et sensitivt bilde på Instagram. Foto: Xavier Collin / Splash News / NTB
VEKKER OPPSIKT: Artist Halsey måtte legge seg flat etter å ha delt et sensitivt bilde på Instagram. Foto: Xavier Collin / Splash News / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For tiden florerer det en populær trend på Instagram som går ut på at følgerne kan be om å se bilder fra ulike anledninger.

Artisten Halsey (26) var ikke vond å be og slang seg med på trenden, men hun hadde trolig ikke ventet seg reaksjonene. En av følgerne spurte nemlig om stjernen kunne dele et bilde fra da hun var langt nede.

Til dette responderte artisten med å dele et toppløst bilde av seg selv hvor hun poserer i speilet. «Trigger warning: Spiseforstyrrelser. Be om hjelp», skrev hun over bildet - hvor man tydelig kunne se en radmager Halsey, ifølge E Online.

I TV3-programmet "Hjem til jul" forteller forfatter og blogger Linnéa Myhre om sine erfaringer med spiseforstyrrelser. Janne Formoe, Abubakar Hussain, Geir Lippestad, Linnéa Myhre, Synnøve Skarbø og Lise Fjelstad var samlet rundt bordet. Vis mer

Legger seg flat

Bildet, som i etterkant har blitt fjernet fra Instagram-story, gikk ikke upåaktet hen og skapte sterke reaksjoner. På Twitter har Halsey nå sett seg nødt til å beklage for at hun delte bildet.

«Jeg er veldig lei meg for at jeg la ut et bilde av meg selv som skildrer min kamp med spiseforstyrrelser, uten tilstrekkelig 'trigger warning'. Jeg var veldig nervøs for å dele det og jeg tenkte ikke ordentlig. Jeg hadde gode intensjoner. Jeg vil aldri skade noen som har de samme problemene som meg», skriver hun på Twitter.

Bokstavene TW, som står for «trigger warning», sto skrevet på selve bildet, ikke i forkant. Dermed var advarselen praktisk talt uten effekt.

I et annet Twitter-innlegg forklarer Halsey at hun kommer til å ta seg en pause fra sosiale medier.

«Når det er sagt skal jeg logge av nå fordi dette har blitt til noe jeg foreløpig ikke er følelsesmessig rustet til å håndtere. Jeg håper det er greit», fortsetter hun.

- Jævlig umulig

Halsey er ikke den eneste av de store stjernene som har vært åpen om spiseforstyrrelser, men også artist Taylor Swift (31). Det kom fram tidligere i år i dokumentarfilmen «Taylor Swift: Miss Americana» som omhandler artistens liv.

Blant annet uttalte 30-åringen at hun lagde en liste over alt hun spiste, at hun trente konstant, og at hun på sitt tynneste brukte klær i flere størrelser mindre enn det hun gjør i dag.

EN ÆRLIG SWIFT: I Netflix-dokumentaren «Taylor Swift: Miss Americana» får man se en annen side av den populære artisten. Video: Netflix Vis mer

- Jeg tror ikke du vet hva du gjør når du gjør det gradvis. Det er alltid en skjønnhetsstandard du ikke når opp til. Hvis du er tynn nok har du ikke rumpen alle vil ha, men hvis du veier nok til å ha rumpe, så er ikke magen flat nok. Det hele er bare jævlig umulig, fortalte hun.

SULTET SEG: Taylor Swift fortalte åpenhjertig i dokumentarfilmen at spiseforstyrrelsen gikk så langt at hun skal ha sultet seg. Foto: Evan Agostini / Invision / AP / NTB
SULTET SEG: Taylor Swift fortalte åpenhjertig i dokumentarfilmen at spiseforstyrrelsen gikk så langt at hun skal ha sultet seg. Foto: Evan Agostini / Invision / AP / NTB Vis mer

Det hele gikk så langt at artisten nærmest skal ha sultet seg selv, noe som medførte at hun følte at hun skulle besvime under konserter. Swift forklarte at spiseforstyrrelsen gradvis utviklet seg blant annet fordi hun fikk skryt for å passe små klær under fotoseanser.

- Jeg så på det som et klapp på skuldrene. Når du registrerer det nok ganger, begynner du å tolke alt som ros eller straff, selv når det kommer til din egen kropp, fortsatte Swift.

LES OGSÅ: Vekker oppsikt med nytt bilde

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer