<strong>GLAD I ALKOHOL:</strong> Skuespiller Anthony Hopkins (80) mener at det å være en tørrlagt alkoholiker har hjulpet ham på veien i sin lange karriere. Foto: NTB Scanpix
GLAD I ALKOHOL: Skuespiller Anthony Hopkins (80) mener at det å være en tørrlagt alkoholiker har hjulpet ham på veien i sin lange karriere. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Anthony Hopkins:

- Jeg er veldig glad for at jeg er alkoholiker

Anthony Hopkins (80) føler at det å være tørrlagt alkoholiker har hjulpet ham.

Publisert

Til tross for Anthony Hopkins' alder, ser det ikke ut til at 80-åringen har tenkt til å gå av med pensjon med det første.

Den britiske skuespilleren og komponisten, kjent fra filmer og serier som «Transformers», «Westworld» og «King Lear», er for tiden opptatt med innspillingen av filmen «The Pope», der han spiller selveste pave Benedict.

Men at han noen ganger blir sliten, legger han ikke skjul på. Til The Guardian forteller Hopkins at det er jobben som skuespiller som driver ham fremover i livet, og at han bruker sin egen turbulente fortid og sinne som inspirasjon til de ulike rollene han spiller.

Uproduktivitet er noe 80-åringen forakter. Faktisk gjør det ham forbanna, forteller han til den britiske avisen.

- Alkohol er som drivstoff

Ifølge Hopkins skal filmregissøren David Hare (70) en gang ha sagt at han aldri har vært borti noen med et større temperament enn Hopkins.

- Og dette var da jeg ikke drakk, forteller Hopkins til The Guardian.

I 1975 hadde nemlig Hopkins satt flaska på hylla for å prøve og roe ned sinnet sitt, noe moren la merke til.

- Hun spurte: «hvorfor er du ikke bare den forferdelige personen du egentlig er? Jeg vet at du er et monster». Jeg sa «ja», hun sa, «vel, vær et monster», forteller Hopkins til avisen.

Dermed fant han frem flaska igjen.

<strong>PRISVINNER:</strong> Anthony Hopkins har vunnet flere priser opp gjennom årene for sitt arbeid. Her sammen med Jonathan Demme og Jodie Foster i 1992, da Hopkins vant Oscar for beste mannlige skuespiller med filmen «Silence of the Lambs». Foto: NTB Scanpix
PRISVINNER: Anthony Hopkins har vunnet flere priser opp gjennom årene for sitt arbeid. Her sammen med Jonathan Demme og Jodie Foster i 1992, da Hopkins vant Oscar for beste mannlige skuespiller med filmen «Silence of the Lambs». Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg er veldig glad for at jeg er alkoholiker. Det er en flott gave, fordi uansett hvor jeg går, følger mørket meg. Det er som et vulkansk sinne jeg har, og det er som drivstoff. Rakettdrivstoff, sier den nå tørrlagte alkoholikeren, og legger til at det også er utfordringer med det.

Ikke sint lenger

Til tross for at sinnet til Hopkins har hjulpet ham på mange måter, er han også ærlig på at det ikke alltid har vært positivt. Han forteller at sinnet har gradvis, i løpet av årene, har tæret på ham.

- Jeg har ikke det temperamentet lenger. Jeg blir utålmodig, men jeg forsøker å ikke dømme. Jeg forsøker å la ting gå. Jeg havner ikke lenger i krangler, jeg ytrer ikke meningene mine, og jeg tror at man kan klare å forandre det ukontrollerbare sinnet til å bli en drivkraft, sier han.

Ikke sett datteren

Det er ikke bare i jobbsammenheng alkoholmisbruket til Hopkins har satt sine spor.

I 1969 fikk Hopkins og hans daværende kone, Petronella Barker (75), sitt første - og eneste - barn, Abigail Hopkins (48).

Da paret skilte seg i 1972, etter seks års ekteskap, forlot skuespilleren ikke bare kona, men også sin da tre år gamle datter.

I et nylig intervju med Radio Times, forklarer Hopkins at han og datteren, som i senere tid har tatt etternavnet Harrison, ikke har sett hverandre på nærmere to tiår.

Sist de to hadde kontakt var i 2002, da Hopkins ga Harrison såkalte cameo-roller (et begrep i filmindustrien der en person spiller seg selv i en ofte ubetydelig rolle) i to av hans filmer, «Shadowlands» og «The Remains of the Day».

<strong>SJELDENT BILDE:</strong> Anthony Hopkins og Abigail Harrison avbildet sammen på rød løper i 1991. Siden den gang har de ikke dukket opp på noen offentlige tilstelninger sammen. Foto: NTB Scanpix
SJELDENT BILDE: Anthony Hopkins og Abigail Harrison avbildet sammen på rød løper i 1991. Siden den gang har de ikke dukket opp på noen offentlige tilstelninger sammen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I dag er forholdet dem imellom derimot såpass kaldt at Hopkins ikke vet hvorvidt han er bestefar eller ei.

Rusproblemer

I et tidligere intervju har hun påstått at den manglende relasjonen til sin far var årsaken til at hun en periode sleit med narkotikamisbruk.

- Jeg drakk bort sorgene mine fra barndommen, og var i ferd med å stryke med, hevdet kjendisdatteren i intervjuet fra 2006, gjengitt av The Independent.

I samme intervju skrøt Harrison av sin verdensberømte far, og ga uttrykk for at hun håpet på gjenforening.

- Den eneste andre personen i min familie som er musikalsk, bortsett fra meg, er min far. Han er fantastisk på piano, men valgte en karriere som skuespiller i stedet. Alle er velkomne til å se meg spille i London, og jeg er sikker på at han vil se meg opptre en dag. Jeg ønsker ham alt godt, sa hun den gang.

Harrison startet sin musikalske karriere i 2003, med jazzalbumet «Smile Road».

LES OGSÅ: Dette har prinsen aldri gjort før

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer