PENDLER: Tonje og Angel pendler til hverandre for å være sammen. Hun bor i Bergen, og han bor i Oslo. Foto: Tor Erik H Mathiesen
PENDLER: Tonje og Angel pendler til hverandre for å være sammen. Hun bor i Bergen, og han bor i Oslo. Foto: Tor Erik H MathiesenVis mer

Tonje Sørlie:

- Jeg er veldig forelsket i ham

«Mesternes mester»-Tonje falt pladask for flyktningen Angel.

(Seoghør.no): Forrige helg kunne man se den tidligere kickbokseren Tonje Sørlie (35) kjempe for seieren i «Mesternes Mester» på NRK helt til hun måtte se seg slått av tidligere skihopper Anders Jacobsen (32) og Helene Olafsen (26).

Under innspillingen av årets sesong i Hellas var det kjæresten Angel Riuz (44) Tonje savnet mest.

Etter tre år sammen er de fremdeles stormende forelsket, og med seg på innspillingen hadde Tonje et håndlaget kort fra ham som hun plasserte på nattbordet.

Bor i hver sin by

Paret bor på hver sin kant av landet.

Angel bor i Oslo hvor han jobber som trener og massør, mens Bergens-jenta Tonje stortrives i sin fødeby.

- Vi sees så ofte vi kan, forteller Tonje til Se og Hør.

- Avstandsforholdet fungerer veldig fint, da blir man liksom litt mer forelsket hver gang man sees, rødmer hun.

FLYKTNING: Angel er politisk flyktning og kom til Norge da han var 13 år gammel. Foto: NTB scanpix 
FLYKTNING: Angel er politisk flyktning og kom til Norge da han var 13 år gammel. Foto: NTB scanpix  Vis mer

Politisk flyktning

Angel kom til Norge sammen med sin mamma da han var 13 år gammel, omtrent samtidig som Tonje ble født.

Augusto Pinochets militærdiktatur gjorde hverdagen utholdelig i Chile, og Angel og moren måtte flykte fra den nådeløse diktatoren i hjemlandet.

- Jeg husker at det var kaldt her da mamma og jeg kom til Norge. Men jeg husker også hvor godt vi ble tatt imot, sier Angel til Se og Hør.

Takknemlig

Han er svært glad for at han kom til Norge.

- For oss var det fantastisk å komme hit til landet. Man kan ikke få det noe bedre enn her. Jeg er evig takknemlig, sier han.

I likhet med Tonje fikk også Angel øynene opp for kickboksing i tidlig alder. Han har vært aktiv kickbokser selv, og er i dag trener i Oslo-klubben Fighter.

TOK GULL: Tonje Sørlie har lagt en karriere bak seg med flere verdensmester-titler og gull i lomma. Da Norge tok tre gull i VM i kickboksing i Szegrred i Ungarn i 2005 var Tonje Sørlie ansvarlig for to av dem. Foto: NTB scanpix
TOK GULL: Tonje Sørlie har lagt en karriere bak seg med flere verdensmester-titler og gull i lomma. Da Norge tok tre gull i VM i kickboksing i Szegrred i Ungarn i 2005 var Tonje Sørlie ansvarlig for to av dem. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Angel er en flott mann, og jeg er veldig forelsket i ham, sier Tonje.

Utrolige prestasjoner

Angel er svært stolt av kjæresten sin.

- Det Tonje har oppnådd i karrieren sin er helt utrolig. Jeg tror ikke folk skjønner hvor store prestasjoner hun har fått til, sier han og tar et godt grep rundt henne.

- Det er klart jeg er stolt av jenta mi!

Tapte finaleplassen i «Mesternes mester»

- Nå har jeg det helt greit. Jeg er vanligvis ikke fornøyd med tredjeplass, men må nok se det litt i sammenheng - i forhold til hvem jeg har konkurrert med og hva jeg har konkurrert i, fortalte Tonje Sørlie til Dagbladet etter at nederlaget i «Mesternes mester» ble til en realitet.

- Jevnt over er både Helene og Anders et nivå over meg. De er verdige finalister begge to, sa Sørlie.

TREDJEPLASS: Det ble en sur tredjeplass på verdensmester i kickboxing, Tonje Sørlie, da hun måtte se seg slått av to konkurrenter som «på papiret var sterkere enn henne». Video: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Selv om 35-åringen alt i alt er fornøyd med egen innsats i «Mesternes mester», har hun finale-nederlaget friskt i minnet.

- Det sitter ennå i kroppen, og man er jo aldri helt tilfreds når man ikke har gjort det bra. Men det var det jeg hadde. Det er lett å være etterpåklok, men jeg tror ikke jeg kunne ha gjort så mye annerledes. Jeg tapte ganske klart.

- Var den rare ungen

Tonje Sørlie, som la kickboksingen på hylla i 2014, har en forrykende idrettskarriere bak seg. Hun er fem ganger verdensmester og eneste kvinne i verden med VM-gull i alle tre grener innen kickboksing.

Før boksesporten ble en del av livet hennes, gikk bergenseren gjennom noen utfordrende barndomsår. I et intervju med Dagbladet, erkjente 35-åringen at hun var sensitiv som barn.

Saken fortsetter under bildet.

DELTAKERE: Frode Grodås (51), Anders Jacobsen (29),Tonje Sørlie (35), Bartosz Piasecki (30), Eldar Rønning (34), Helene Olafsen (26), Odd Sørli (62), Anita Moen (49), Else-Marthe Sørlie Lybekk (38) og Ine Barlie (51) skal til pers i årets «Mesternes Mester». Foto: Erlend Haugen.
DELTAKERE: Frode Grodås (51), Anders Jacobsen (29),Tonje Sørlie (35), Bartosz Piasecki (30), Eldar Rønning (34), Helene Olafsen (26), Odd Sørli (62), Anita Moen (49), Else-Marthe Sørlie Lybekk (38) og Ine Barlie (51) skal til pers i årets «Mesternes Mester». Foto: Erlend Haugen. Vis mer

Merkelig nok begynte det med Sørlies bastante valg av skotøy: Hun ville bare gå i gummistøvler.

- Det var nok vanskeligst for foreldrene mine. Det var de som fikk alle blikkene på grunn av den rare ungen som alltid gikk i gummistøvler. Jeg fikk ikke vondt av å ha på meg sko, men det var en psykisk greie. Det var ikke vanlig stahet som barn kan ha, fortalte Sørlie.

LES OGSÅ: - Jeg synes veldig synd på de andre som spiste den snøen