Emilie og Gunhild Stordalen:

- Jeg er ufattelig stolt over deg

Emilie Stordalen roser bonusmammaen for den tilsynelatende utømmelige åpenheten.

HYLLEST: Petter Stordalens eneste datter er svært stolt over bonusmamma Gunhild. Det la hun ikke skjul på da sistnevnte forrige uke lanserte en selvbiografi der hun åpnet seg om det aller meste. Foto: Andreas Fadum
HYLLEST: Petter Stordalens eneste datter er svært stolt over bonusmamma Gunhild. Det la hun ikke skjul på da sistnevnte forrige uke lanserte en selvbiografi der hun åpnet seg om det aller meste. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert

Det har vært en innholdsrik siste tid for familien Stordalen. Hotellkongen Petter (55) reiser stadig rundt for å åpne nye hoteller i Choice-kjeden, hans kone Gunhild (39) kom akkurat ut med en biografi og Petters datter Emilie Stordalen (26) skapte nylig overskrifter på grunn av sitt politiske engasjement.

Sistnevnte har tidligere valgt å være åpen om oppveksten med Petter som far, og har også tidligere gått inn på hvordan det er å ha EAT-grunnlegger Gunhild som bonusmamma.

I forbindelse med lanseringen av Gunhild Stordalens biografi «Det store bildet», som er skrevet av Jonas Forsang, velger Emilie Stordalen nå å hylle sin elskede stemor i et innlegg på Instagram

TETT BÅND: Ved en rekke anledninger har begge parter skrytt hverandre opp i skyene, men Emilie Stordalens siste Instagram-hyllest roses nå av flere i kommentarfeltet. Foto: Andreas Fadum
TETT BÅND: Ved en rekke anledninger har begge parter skrytt hverandre opp i skyene, men Emilie Stordalens siste Instagram-hyllest roses nå av flere i kommentarfeltet. Foto: Andreas Fadum Vis mer

- Masse følelser

«Gunhild Stordalen kom inn i livet mitt slik hun kommer inn i livene til alle som møter henne, som en tornado. En tornado av meninger, planer, påstander og mot», skriver Emilie tilhørende et bilde av biografien som ligger på et marmorbord.

Det var i 2010 at den norske legen giftet seg med den landskjente gründeren, og som par har de to vært noen av de mest omtalte menneskene i hele Norge de siste årene. Emilie, som Petter fikk med sin daværende kone Ingrid Fuglehaug i 1992, har også latt seg sjarmere av Gunhild.

Starten av innlegget kan virke negativt, men 26-åringen snur det hele fort mot en hyllest av sin bokaktuelle stemor.

«Men etter og ha bodd over ti år under samme tak har jeg også fått oppleve en person som blir rørt, som har masse følelser, som alltid er brennende engasjert, og som har ekstremt dårlig humor. En person som faktisk kan seile i stille bris (helt vindstille tør jeg påstå at det aldri har vært), og som er ufattelig snill», skriver hotellarvingen videre.

- Min dose uflaks

26-åringen kan også fortelle til sine følgere at Gunhild i løpet av livet har kjempet mange kamper, blant annet mot den livstruende bindevevssykdommen systemisk sklerose. Samtidig har hun derimot også kjempet for stedatteren, noe 26-åringen er evig takknemlig for.

«Derfor er jeg ufattelig stolt over deg denne uken G - grattis med bok», avslutter hun innlegget.

Den rørende hyllesten, som flere i kommentarfeltet roser varmt, har ikke gått hovedpersonen selv hus forbi. I kommentarfeltet åpner Gunhild Stordalen seg om hvordan det har vært å være en morsfigur for Emilie, samt hennes to brødre Henrik (23) og Jakob (21).

Saken fortsetter under bildet.

- HELDIG: Gunhild mener hun er heldig som får ha Emilie som bonusbarn. Her er de fotografert på kostymefest sammen i fjor. Foto: Andreas Fadum
- HELDIG: Gunhild mener hun er heldig som får ha Emilie som bonusbarn. Her er de fotografert på kostymefest sammen i fjor. Foto: Andreas Fadum Vis mer

«Selv om jeg kanskje har fått min dose uflaks, kunne jeg ikke vært mer heldig i utdelingen av bonusbarn! Tusen takk for veldig fine ord Emilie, så stolt av og glad i deg», skriver hun, og fortsetter:

«Og PS. - det er bedre med dårlig humor enn ingen humor», vitser EAT-grunnleggeren.

Uflaksen Gunhild Stordalen refererer til i ovennevnte tekst handler om sykdommen hun i mange år har kjempet mot. Helt siden 2014 har hun vært alvorlig syk, og i oktober 2016 erkjente Petter at Gunhild ikke kommer til å få noe langt liv.

I et intervju med Anna Hedenmo på SVT, «Min Sanning», i desember fortalte 55-åringen om de siste årene.

- DET GÅR LITT OPP OG NED: Petter Stordalen snakket om kona Gunhilds sykdom da han gjestet «Skavlan» fredag 16. oktober. Video: NRK Vis mer Vis mer Vis mer

Han la ikke skjul på at Gunhilds sykdom er svært alvorlig og avslørte at hun var den første i verden som gikk gjennom en stamcelletransplantasjon for andre gang, med denne type sykdom.

Gunhild har selv vært åpen om sykdommen flere ganger, blant annet da hun ledet det svenske radioprogrammet «Sommar i P1» i juni 2016.

- Jeg er kanskje ikke lenger redd for å dø, men jeg har heller aldri hatt mer lyst til å leve, sa hun.

Kjendisgallaen 2015: Gunhild Stordalen fikk prisen "Årets grønne pris", og mannen hennes Petter Stordalen mottok prisen på Chateau Neuf for henne.Vis mer Vis mer Vis mer

- Mamma sto for oppdragelsen

Dette er langt fra første gang Stordalen-datteren skaper overskrifter. På starten av året ble det kjent at Emilie og hennes to yngre brødre, Jakob (21) og Henrik (23), arvet ansvaret for familieformuen, som ifølge E24! er beregnet til 25 milliarder kroner.

Det kan virke som at 26-åringens framtidige karriere har vært bestemt fra starten av, men Petter Stordalen har flere ganger sagt at det aldri har vært noe press fra hans side at barna skal ta over hotellbusinessen.

Likevel har Emilie valgt å gå i sine fars fotspor, og har en bachelor i hotellfag fra Cornell University i USA og en mastergrad ved Imperial College i London.

Se dette innlegget på Instagram

friday aaaand off to work😊😊

Et innlegg delt av Emilie Anker Stordalen (@emiliestordalen)

- Det har vært en lang prosess. Mamma og pappa har alltid sagt at vi barna må gå vår egen vei. Da jeg var liten, var det gøy å høre pappa snakke om jobb. Senere har jeg tenkt at jeg vil være en del av det, har Emilie tidligere sagt til DN.

Emilie ble født i 1992, samme året Petter Stordalen gikk inn som en av eierne i Steen & Strøm. Da det i 1996 ble brudd med medeier Stein Erik Hagen, kjøpte han seg inn i Choice Hotels Scandinavia.

I løpet av ti år ble hotellkjeden Skandinavias største. Han jobbet seg opp fra å være jordbærselger på Porsgrunn torg til å bli landets store hotellkonge. Det har hatt sin pris.

- Pappa jobbet veldig mye da vi var små. Mamma har sett hvor mye det koster. Det var egentlig hun som sto for mesteparten av oppdragelsen til vi var nesten voksne, har Emilie tidligere fortalt til DN.

Etter 17 år som mann og kone gikk Petter og Ingrid Fuglehaug Stordalen hver til sitt i 2003. Emilie la ikke skjul på at det har krevd hard jobbing og sene kvelder på biblioteket for å komme dit hun er i dag.

- Jeg har alltid vært veldig bevisst på hvor heldig jeg er. Det har hendt at jeg kan bli redd for at folk ikke skal synes jeg er noe hyggelig … Da jeg var yngre, var jeg redd for at noen skulle tro jeg var en dust på grunn av bakgrunnen min, sa hun.

LES OGSÅ: - Har fått en utløpsdato på livet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer