Kim Kardashian West:

- Jeg er superdesperat

Kim Kardashian tyr til nok en bisarr «kur» for å holde psoriasis-sykdommen unna.

PSORIASIS: Kim Kardashian West (38) har i flere år slitt med hudsykdommen psoriasis. Nå har hun funnet enda en ny kur mot den. Foto: NTB Scanpix
PSORIASIS: Kim Kardashian West (38) har i flere år slitt med hudsykdommen psoriasis. Nå har hun funnet enda en ny kur mot den. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Kim Kardashian West (38) har lenge vært åpen om at hun sliter med den kroniske hudsykdommen psoriasis. I lengre tid har hun vært svært åpen om sin kamp for å holde sykdommen i sjakk, og har tydd til flere bisarre grep for å holde symptomene borte.

Psoriasis er en betennelse i huden som kan gi utslett over store deler av kroppen. Omtrent to prosent av befolkningen er rammet av sykdommen, skriver Norsk Helseinformatikk.

I slutten av 2018 avslørte Kim at sykdommen var verre enn noensinne, og hun spurte da sine trofaste følgere på Twitter om tips og råd.

«Jeg tror tiden er inne for at jeg begynner på medisiner for psoriasisen. Jeg har aldri sett det slik før, og jeg klarer ikke dekke det lenger. Det har tatt over kroppen min. Har noen prøvd noen medisiner for psoriasis, og hva fungerer best? Jeg trenger øyeblikkelig hjelp!!!», skrev hun åpenhjertig til fansen.

Til tross for at stjernen ofte oppdaterer sine sosiale kanaler, er det nærmest umulig å se hudproblemene med det blotte øyet - og hun har vært sparsommelig med å vise fram utslettet gjennom årene. Denne uken tok hun imidlertid til Instagram for å vise fram nettopp et psoriasis-utbrudd.

UTBRUDD: Et sjeldent bilde av Kims psoriasis-utbrudd. Foto: Kim Kardashian / Instagram
UTBRUDD: Et sjeldent bilde av Kims psoriasis-utbrudd. Foto: Kim Kardashian / Instagram Vis mer

Hun delte også flere bilder av sitt eget ansikt, der utbruddet er dekket med en det hun selv omtaler som urteblanding.

SELVIRONI: Kim har valgt å tulle med sykdommen sin. Foto: Kim Kardashian / Instagram
SELVIRONI: Kim har valgt å tulle med sykdommen sin. Foto: Kim Kardashian / Instagram Vis mer
URTER: Kim bruker blant annet urter for å gjøre symptomene bedre. Foto: Kim Kardashian / Instagram
URTER: Kim bruker blant annet urter for å gjøre symptomene bedre. Foto: Kim Kardashian / Instagram Vis mer

Ny kur

Realitystjernen, som er kjent for ofte å ha plettfri hud, fikk mange til å undre da hun ble observert med noe som så ut som kviser under sminken. I virkeligheten var grunnen at hun hadde et utbrudd av psoriasis, ifølge henne selv.

Nå kan det virke som om 38-åringen har testet nok en «kur» for å begrense sykdommen.

- Jeg er superdesperat, så nå har jeg begynt med kinesisk naturmedisin, skriver Kim i et Instagram-klipp.

UTBRUDD: Kim Kardashian ble nylig observert med noe som kan se ut som et kviseutbrudd, men som i virkeligheten var psoriasis. Foto: NTB Scanpix
UTBRUDD: Kim Kardashian ble nylig observert med noe som kan se ut som et kviseutbrudd, men som i virkeligheten var psoriasis. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I klippene kan en se stjernen fylle et glass med brunaktig væske, som ifølge hennes selv ikke smaker spesielt godt.

- Jeg har min egen miks. Jeg må drikke det to ganger om dagen, og det er veldig ekkelt, sier hun.

NATURMEDISIN: Kim viser fram den brunaktige væsken hun angivelig drikker to ganger om dagen. Foto: Kim Kardashian / Instagram
NATURMEDISIN: Kim viser fram den brunaktige væsken hun angivelig drikker to ganger om dagen. Foto: Kim Kardashian / Instagram Vis mer

Videre forteller hun at det vil ta lang tid før hun forhåpentligvis får se noen resultater.

- Jeg håper dette fungerer. Vi får se om seks uker, sier hun.

Forstørret rumpe

Kim Kardashian har selv hevdet at en rekke spesielle behandlinger har fungert for henne tidligere. I 2013 fortalte 38-åringen at hun brukte søsteren Kourtney Kardashians brystmelk som fuktighetsgivende krem på problemområdene, noe som satte sinnet i kok hos enkelte eksperter.

- Aner du hvor mye sminke jeg må bruke for å dekke til psoriasisen? Heldigvis produserer Kourtney nok brystmelk. Og heldigvis kan jeg snart prøve det med min egen brystmelk, sa 38-åringen i et intervju med Jimmy Kimmel den gang, da stjernen var gravid med sitt første barn.

Saken fortsetter under bildet.

FORSTØRRET: Mange mener Kim har lagt seg under kniven for å forstørre bakdelen sin, noe hun alltid har nektet for. Foto: NTB Scanpix
FORSTØRRET: Mange mener Kim har lagt seg under kniven for å forstørre bakdelen sin, noe hun alltid har nektet for. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Senere kunne blant annet Daily Mail melde at Kim hadde valgt en litt unormal form for behandling, da hun selv fortalte at hun sprøytet kortison inn i kroppen. Dette kom etter flere år med rykter om at hun hadde lagt seg under kniven for å forstørre rumpa.

Hun hevdet at sprøytene, som ifølge Norsk Helseinformatikk primært brukes til å dempe kroppens immunreaksjoner, gjorde rumpa hennes større. Dette skal derimot ikke ha vært grunnen til at hun tok dem. Formålet hennes var, ifølge henne selv, å få bukt med psoriasisen.

Saken fortsetter under videoen.

SEX OG FISING: Kim Kardashian gjestet Jimmy Kimmels talkshow, men skuespiller Jennifer Lawrence stilte spørsmålene, - og det var ikke helt normale spørsmål. Video: CNN Vis mer

- Når utbruddene er ille, får jeg kortison sprøytet inn i rumpa, forteller 35-åringen, ifølge Daily Mail.

- Jeg tror det er årsaken til at ryktene om forstørring i utgangspunktet begynte å svirre, sa realitystjernen, som la til at hun har «lært seg å leve med hudsykdommen».

Hun hevdet den gang at behandlingen endret rumpas figur, noe flere leger ikke var enige i.

Overlege ved Rikshospitalets hudavdeling og svenske Akademikliniken, Michael Zangani, var svært kritisk til Kardashians uttalelser.

- Jeg må le litt av dette. Det er ganske uvanlig å gi kortisonsprøyer for psoriasis, sa Zangani til Dagbladet i 2016, og la til:

- Det er imidlertid ikke uvanlig å få mindre søkk i huden etter slike sprøyer. Å få større rumpe, derimot - det er nok ikke akkurat vanlig.

LES OGSÅ: - Plastisk kirurg advarer mot å kopiere Kim Kardashians rumpe

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer