FIKK EN SØNN: Thomas Markle har blitt bestefar. Hvor stor rolle han vil spille i livet til barnet til hertuginne Meghan og prins Harry, gjenstår å se. Foto: NTB Scanpix
FIKK EN SØNN: Thomas Markle har blitt bestefar. Hvor stor rolle han vil spille i livet til barnet til hertuginne Meghan og prins Harry, gjenstår å se. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Thomas Markle:

- Jeg er stolt over at barnebarnet mitt er født inn i den britiske kongefamilien

Meghans trøblete far uttaler seg om datterens fødsel.

Publisert

Mandag kom den gledelige nyheten om at hertuginne Meghan (37) og prins Harry (34) har blitt foreldre for første gang.

Fødselen ble avslørt via et innlegg på parets Instagram-konto, der det ble kjent at sønnen hadde kommet til verden tidlig mandag morgen, og at alt sto bra til med både mor og barn.

- Vi er glade over å annonsere at hertugparet av Sussex ønsket sitt første barn velkommen i morgentimene 6. mai 2019. (...) Både hertuginnen og babyen er sunne og friske, og paret takker for all gleden og støtten i denne spesielle tiden i livene deres. Flere detaljer vil bli delt i de kommende dagene, skrev de til bildet.

Prins Harry fortalte videre at «denne lille karen er til å dø for», ifølge Sky News.

- Dette har vært den mest fantastiske opplevelsen jeg kunne sett for meg, sa den nybakte faren til pressen mandag ettermiddag.

I en offisiell uttalelse kom det også fram at hertuginnens mor, Doria Ragland (62), er overlykkelig etter å ha blitt bestemor for første gang. Hun er nå sammen med datteren og svigersønnen på Frogmore Cottage.

- Jeg er stolt

Mandag kveld uttaler også Meghans trøblete far, Thomas Markle (74), seg om den kongelige fødselen.

- Jeg er lykkelig over å høre at mor og barn har det bra. Jeg er stolt over at barnebarnet mitt er født inn i den britiske kongefamilien og jeg er sikker på at han vil vokse opp til å tjene kronen og det britiske folk med nåde, verdighet og ære.

- Gud velsigne barnet, jeg ønsker ham god helse og lykke. Og gratulerer til min kjære datter, hertuginne Meghan, og prins Harry. Gud bevare dronningen, sier han i en pressemelding til The Sun, ifølge Fox News.

Den lille babyen er Markles sjette barnebarn. Datteren Samantha (54) og sønnen Thomas Jr., som også Meghan har et vanskelig forhold til, har fem barn seg i mellom.

Saken fortsetter nedenfor.

DEN GANG DA: Her er Thomas Markle med baby Meghan. I dag har far og datter ingen kontakt. Foto: NTB Scanpix
DEN GANG DA: Her er Thomas Markle med baby Meghan. I dag har far og datter ingen kontakt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Droppet datterens bryllup

Helt siden før bryllupet til prins Harry og hertuginne Meghan i mai i fjor, har forholdet mellom sistnevnte og hennes familie blitt skrevet opp og ned om i internasjonal presse.

Både halvsøsteren Samantha og faren Thomas har skapt en rekke overskrifter, og har uttalt seg i hytt og pine om den forholdsvis ferske hertuginnen.

Da Harry og Meghan ga hverandre sine ja, var 37-åringens familie kun representert ved hennes mor. Amerikanerens far sto i utgangspunktet også på gjestelisten, men slapp bomba om at han ikke ville ta del i bryllupet bare kort tid før den store dagen.

Siden den gang har han levert overskrifter på løpende bånd om sin egen datter i media, og blitt en yndling hos sladrepressen.

Saken fortsetter nedenfor.

Fikk høre om graviditeten via media

I februar ble det kjent at Meghan skal ha sendt et privat brev til sin far etter bryllupet, med en bønn om at han skulle holde seg unna pressen, og et håp om å kunne ordne opp i familieforholdet.

Brevet ble samme måned publisert av den britiske avisen Mail on Sunday med godkjenning av Thomas Markle. Dette fikk det britiske kongehuset til å se rødt, og de skal ha truet avisa med søksmål.

Saken fortsetter nedenfor.

FORELDRE: Hertuginne Meghan (37) og prins Harry (34) er blitt foreldre for første gang. Fødselen begynte tidlig mandag morgen, og ble bekreftet på ettermiddagen. Video: AP Vis mer

Det var i oktober i fjor at nyheten om at Meghan og Harry ventet sitt første barn ble kjent.

Markle, som både har samarbeidet med paparazzi-fotografer bak datterens rygg og sammenlignet den britiske kongefamilien med Scientologer, skal selv ha fått høre om babyen gjennom pressen.

- Jeg satt i kø og ventet på å krysse grensen fra USA til Mexico da jeg hørte om graviditeten på radioen. Jeg tenkte: «Mitt barn skal ha barn». Det var et stolt øyeblikk. Jeg ble fylt av kjærlighet, glede og lykke for både min vakre datter og min svigersønn. En ny baby er en velsignelse og jeg ser frem mot å treffe en liten Meghan eller en liten Harry, fortalte han den gang til Mail on Sunday, ifølge Us Weekly.

Saken fortsetter nedenfor.

Får ikke prinsetittel

Barnet, som er prins Charles (70) sitt fjerde barnebarn, og dronning Elizabeths (93) åttende oldebarn, er nummer sju i rekken til å arve den britiske tronen - bak prins Charles, prins William (36), prins George (5), prinsesse Charlotte (4), prins Louis (1) og pappa prins Harry.

Hva den lille gutten vil hete er foreløpig ikke kjent, men Se og Hørs kongehusekspert tror navnene Arthur, James og Philip er gode kandidater.

Ifølge CNN vil verden få se hertugparets barn førstkommende onsdag.

Det som imidlertid er sikkert, er at den lille gutten ikke vil få en prinsetittel. Ifølge Herald Live vil barnet få tittelen som Lord Mountbatten-Windsor. I og med at parets førstefødte er en gutt, kan det også hende at han vil arve prins Harrys tittel, Earl av Dumbarton.

Årsaken til at den nyfødte gutten ikke får prinsetittel, kommer av at kong George V i 1917 begrenset tittelbruk i den britiske kongefamilien. Dermed er hertugparets sønn for langt ned på arverekken til å bli omtalt som «Deres Kongelige Høyhet».

FØDT: Meghan Markle har født en gutt, og Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle forteller det alle lurer på: Hva skjer nå? Vis mer

LES OGSÅ: Derfor blir sønnen aldri prins

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer