- Jeg er stolt over å være norsk «redneck»

Hovedpersonene i den nye realityserien bryr seg ikke om hva folk sier om dem.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Onsdag kveld har kanalen MAX premiere på dokusåpen «Norske rednecks», som følger livene til en gjeng «selverklærte bondetamper».

Serien følger forskjellige fantastiske karakterer som elsker det enkle livet, blant andre ekteparet Väinö (55) og Gunn Berit Ulven Kultima (47). 

Gunn Britt er tidligere bryter og elsker ATV og handy-arbeid, mens Väinö elsker motoriserte kjøretøy, pupper, øl, strips og gaffa.

Paret holder virkelig ingenting tilbake, noe man får se når de skal ta seg et glovarmt bad i en selvlagd badestamp. Det artige og originale paret er både kjappe i replikken og i strålende godt humør.

Se video øverst i saken!

Til Seoghør.no forteller Väinö, som også er leder i «Norsk redneck forening», at det ikke akkurat blir hverdagskost å se seg selv på skjermen. 

- Det er en stund siden vi lagde serien, så pulsen har heldigvis roet seg litt, men det blir litt skummelt. Vi er jo ekte bygdeoriginaler. Vi er oss selv hundre prosent, og fikk helt frie tøyler. Dette var en morsom tur, sier han.

Saken fortsetter under bildet. 

VARMT: Gunn Berit sliter med å komme seg opp i den glovarme badestampen, men det skal ikke stå på humøret.  Foto: Skjermdump fra videoen
VARMT: Gunn Berit sliter med å komme seg opp i den glovarme badestampen, men det skal ikke stå på humøret. Foto: Skjermdump fra videoen Vis mer

Ble overrasket

Paret er bosatt i Svelvik, og traff hverandre da de begge var på svangerskapskurs med hver sin partner. Da de fikk en epost med spørsmål om de ville være med i programmet, fikk de fullstendig bakoversveis. 

- Vi fikk en mail på eposten til «Norsk redneck forening» der det sto at det var ønskelig å lage en TV-serie om oss. Vi tenkte: «Er dette virkelig?», sier han.

Plutselig var de i gang med innspilling, og Väinö forklarer at det var én grunn til at han takket ja til å bli med. Han er nemlig stolt over å være norsk «redneck».

- Vi ønsket å være med fordi vi fikk helt frie tøyler til å være oss selv. Vi fikk helt blanke ark og fargestifter. Vi fikk styre alt selv, og vi hadde vel egentlig ingenting å risikere, sier han. 

UVANLIG MØTE: Gunn Berit og Väinö fant hverandre da de begge var på svangerskapskurs med hver sin partner.  Foto: TVNorge
UVANLIG MØTE: Gunn Berit og Väinö fant hverandre da de begge var på svangerskapskurs med hver sin partner. Foto: TVNorge Vis mer

Får folk til å tenke

Programsjef i Discovery Networks, Sverre Nordbø, beskriver serien som en varm serie om et litt annerledes liv og miljø. 

– De er virkelighetens MacGyvere, med litt mindre dramatiske hverdagsliv. Får de sin dose mekking, musikk og øl synes de livet er vakkert. De omgås ikke det de mener er «normale» folk og bryr seg lite om konvensjoner, sier han. 

I redneck-miljøet er det fullt av forskjellige karakterer, og Nørdbø forteller at serien inneholder humor, guttestreker, selvironi og varme. 

– Norske rednecks vil nok få noen og enhver til å heve øyenbrynene og kanskje reflektere over sin egen livsstil, forteller han. 

«Norske rednecks» har premiere på MAX 10. februar kl. 21.30.

GODT MILJØ: Dokusåpen «Norske rednecks» skildrer en verden der rikdom måles i strips, ståltråd, gaffatape, hestekrefter og øl, sier Sverre Nordbø.  Foto: TVNorge
GODT MILJØ: Dokusåpen «Norske rednecks» skildrer en verden der rikdom måles i strips, ståltråd, gaffatape, hestekrefter og øl, sier Sverre Nordbø. Foto: TVNorge Vis mer

LES OGSÅ: Like lykkelig etter 40 års ekteskap

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer