Bella Hadid:

- Jeg er stolt av å være muslim

Supermodellen Bella Hadid snakker om familiens situasjon i sjeldent intervju.

PÅVIRKES: Bella Hadid (20) er en av verdens største modeller. I et nytt intervju forteller hun at hun er troende muslim, noe som skyldes hennes far. Hun forklarer også at Donald Trump og hans innreiseforbud forbløffer familien. Foto: Swan Gallet/WWD/REX/Shutterstock/ NTB scanpix
PÅVIRKES: Bella Hadid (20) er en av verdens største modeller. I et nytt intervju forteller hun at hun er troende muslim, noe som skyldes hennes far. Hun forklarer også at Donald Trump og hans innreiseforbud forbløffer familien. Foto: Swan Gallet/WWD/REX/Shutterstock/ NTB scanpix Vis mer
Publisert

Den amerikanske supermodellen Bella Hadid (20) har de siste årene vært å se på catwalken under de største motevisningene, på forsida av verdens mestselgende moteblader og i reklamekampanjer for store motehus.

Hun er imidlertid ytterst privat, og har sjelden latt seg intervjue.

I et nytt intervju med Porter Magazine tar hun imidlertid bladet fra munnen om noe mange har lurt på, nemlig familiebakgrunnen hennes.

- Veldig religiøs

20-åringen, og hennes to modellsøsken Gigi (21) og Anwar (17), er barn av Mohamed og Yolanda Hadid. Faren deres ble født i Nasaret i Israel, og moren kommer fra Nederland. Modellstjerneskuddet identifiserer seg mest med faren, spesielt når det kommer til trosretning.

- Pappa var alltid veldig religiøs, og han ba alltid med oss. Jeg er stolt av å være muslim, sier hun i intervjuet.

Hadid er en uttalt motstander av Donald Trump, og forklarer at presidentens omdiskuterte innreiseforbud har preget både henne og familien de siste månedene.

- Pappa var en flyktning da han kom til USA, så dette treffer veldig nært for meg, søstera og broren min, forklarer hun.

- Helt tåkete

Hun har tidligere demonstrert mot forbudet i New Yorks gater, og la ut et bilde av et demonstrasjonsskilt i den forbindelse. Storesøster Gigi marsjerte ved hennes side.

Magasinet er ikke ute til salgs ennå, men medier som Elle, E! og Daily Mail har alle sitert fra bladet. I intervjuet, som er nummerets forsidesak, tar hun også opp flere andre temaer.

A post shared by Bella Hadid (@bellahadid) on

20-åringen sliter med sykdommen lyme borreliose, som ifølge FHI er en lidelse som forårsaker blant annet hudforandringer og leddplager. Sykdommen har vært såpass alvorlig for modellen at hun har måttet ligge rett ut i nærmere ei uke.

- Jeg kunne ikke komme meg ut av senga på seks dager. Hjernen min ble helt tåkete, og jeg kunne ikke se. Det var den vanskeligste tida i livet mitt, forklarer hun åpent.

Gikk forbi eksen - foran alle

Hele Hadid-klanen har vært i medienes søkelys de siste åra, og alt fra romanser til politiske oppgjør biter folk seg merke i.

Storesøster Gigi Hadid er sammen med tidligere One Direction-profil Zayn Malik, mens Bella tidligere var romantisk involvert med artisten The Weeknd. Da Victoria's Secret-visningen, muligens verdens mest omtalte moteshow, gikk av stabelen i desember, gikk Bella Hadid selvsagt på catwalken.

KLEINT: Modell Bella Hadid og artist The Weeknd gjorde det slutt før jul i fjor. Likevel sto de på samme scene under Victoria's Secret-showet i Paris i desember. Da oppsto denne ubehagelige situasjonen. Video: Reuters / Foto: wenn.com Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer

Problemet var bare at The Weeknd også var til stede, som kveldens underholdning.

At hans bidrag har fått mye oppmerksomhet, er ingen hemmelighet. Det var imidlertid ikke det musikalske som vakte oppsikt, men heller det faktum at Bella gikk forbi ham mens han sang.

Seint i fjor ble det kjent at duoen hadde gått hver til sitt, etter om lag halvannet år som kjærester. Det tok dermed ikke lang tid før reaksjonene rundt deres svært offentlige sammenkomst i desember begynte å svirre i sosiale medier.

En rekke utenlandske medier mente at gjenforeningen framsto som noe pinlig, men ifølge Mirror forklarte Hadid at det ikke er noen vonde følelser mellom henne og ekskjæresten.

LES OGSÅ: Nå snakker hun om det bitre bruddet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer