TIL TOPPS I FINLAND: Nanna Grunfeldt flyttet fra Norge til Finland da hun var fire år gammel. Nå har hun gått helt til topps i landets utgave av modellkonkurransen "Top Model". Foto: TV4
TIL TOPPS I FINLAND: Nanna Grunfeldt flyttet fra Norge til Finland da hun var fire år gammel. Nå har hun gått helt til topps i landets utgave av modellkonkurransen "Top Model". Foto: TV4Vis mer

- Jeg er stolt av å være lesbisk

Norske Nanna er verdens første åpent homofile "Top Model"-vinner.

SEHER.NO: Nanna Grunfeldt fra Rakkestad har i løpet av den siste måneden blitt en av Finlands mest omtalte kjendiser, etter at hun gikk helt til topps i landets versjon av modellkonkurransen "Top Model".

25-åringen - som har norsk far og finsk mor - flyttet til vårt naboland i øst da hun var fire år, men sier til Rakkestad Avis at hun aldri har satset på modellyrket tidligere.

- Jeg visste ingenting om det å være modell før jeg meldte meg på. Jeg er helt blank når det kommer til sminke, og, ikke minst, i det å gå på høye hæler! Det var min absolutt største utfordring i konkurransen. Jeg hadde aldri trodd jeg kom til å vinne, sier den ferske "Top Model"-vinneren til avisa.

Til vanlig foretrekker den 1,77 meter høye blondinen å gå i mer komfortable klær. Stilletthælene lar seg nemlig ikke så lett kombinere med Nannas hobby, som er å stå på skateboard.

- I Milano skatet jeg til castingen med de høyhælte skoene i veska, sier hun.

Men det er ikke bare fritidsaktivitene som skilte Nanna fra de andre deltakerne i årets finske "Top Model"-sesong.

Nanna sto nemlig fra starten fram på TV-skjermen som lesbisk, og ble dermed den første åpne homofile vinneren av en "Top Model"-konkurranse.

Det har blitt lagt merke til i utenlandske aviser, og Nanna er nå i ferd med å bli et kjent navn i moteverdenen.

- Jeg er så stolt av å være lesbisk. Jeg er så heldig. Jeg er en kvinne og liker kvinner også. Det er ingenting som er bedre enn det, sa Nanna ifølge Rakkestad Avis i TV-programmet.

Grunfeldt har flere ganger vært på besøk i Norge etter at hun flyttet og håper å få tid til dette selv om modellkarrieren har tatt av.

- Jeg forsøker å besøke slekten min i Norge når jeg kan, det er alltid like nydelig å komme hjem til Rakkestad, sier hun.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767.
LES OGSÅ: Kelly tvinges til å kle på seg