<strong>REAGERER KRAFTIG:</strong> Jørgen Foss (t.h) leder i landsforeningen for overvektige går sterkt ut mot Marit Christensens kommentarer om overvekt. Her er han sammen med Atle Antonsen som han spilte mot i filmen Pitbullterje fra 2005.  Foto: Tore Skaar/Se og Hør
REAGERER KRAFTIG: Jørgen Foss (t.h) leder i landsforeningen for overvektige går sterkt ut mot Marit Christensens kommentarer om overvekt. Her er han sammen med Atle Antonsen som han spilte mot i filmen Pitbullterje fra 2005. Foto: Tore Skaar/Se og Hør Vis mer

- Jeg er skuffet og lei meg

Skuespiller og overvekt-general Jørgen Foss tar sterk avstand fra Marit Christensens utsagn om foreldre med overvektige barn.

Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Denne uken kom Marit Christensen (62) med flere kontroversielle uttalelser i ukebladet Hjemmet. Hun mener at å la barn bli overvektige er et overgrep fra foreldrene, og at barnevernet bør tilkalles dersom ikke situasjonen etter hvert bedrer seg.  

- Vil ikke foreldrene samarbeide, mener jeg at barnevernet må på banen. Vi har ikke lov til å slå barn, men vi bør heller ikke ha lov til å godta at de fores i hjel, sier Christensen til Hjemmet.

Leder for landsforeningen for overvektige Jørgen Foss (22) - blant annet kjent for sin hovedrolle i den norske filmen «Pitbullterje» fra 2005 - er sjokkert over den tidligere NRK-profilens kontroversielle uttalelser.

- Jeg blir lei meg når en så oppegående og dyktig dame går ut og sier dette. Det er et slag i ansiktet til foreldre med overvektige barn. De har allerede store utfordringer, og å true dem med barnevernet gjør ikke at vi får flere normalvektige barn, sier Foss til Seher.no.

Foss forteller at han ble svært sjokkert da han leste Christensens uttalelser.

- Jeg ble veldig skuffet. Jeg trodde vi hadde kommet lenger enn dette i 2011. Det hender sikkert at foreldre ikke tar nok ansvar, men det er enkelttilfeller.


Det er særlig trusselen om barnevernet, som får lederen til å reagere.

- Ingen foreldre vil barna sine noe vondt. Noe må gjøres med overvekt blant barn, men det er et stort samfunnsansvar.  Det å true med barnevernet er å starte i helt feil ende.

Foss foreslår i stedet mindre drastiske tiltak som forbud mot reklame for sukkerholdige produkter, mer fysisk aktivitet og sunnere kantinemat på skoler.   

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Et overgrep å la barn bli overvektige  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer