<strong>SVARTE PÅ KRITIKKEN:</strong> Da Dagbladet i kveld møtte Jenny Skavlan på Costume Awards, svarte hunpå kritikken om NRK-serien «Nesten voksen», hvor hun for tiden er aktuell. Foto. NTB Scanpix.
SVARTE PÅ KRITIKKEN: Da Dagbladet i kveld møtte Jenny Skavlan på Costume Awards, svarte hunpå kritikken om NRK-serien «Nesten voksen», hvor hun for tiden er aktuell. Foto. NTB Scanpix. Vis mer

Jenny Skavlan:

- Jeg er skuespiller til en viss grad

Jenny Skavlan bryr seg ikke om den negative kritikken NRK-serien «Nesten voksen» har fått.

Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Torsdag kveld gikk prisutdelingen Costume Awards 2018 av stabelen på Gamle Logen i Oslo, og flere av landets moteinteresserte kjendiser strålte om kapp på den røde løperen.

På plass var naturligvis designer og gjenbruksentusiast Jenny Skavlan (31), som stakk av med prisen «Årets moteprofil». Til nominasjonen hadde Skavlan følgende å si da Se og Hør møtte henne på den røde løperen:

- Det er jo alltid veldig hyggelig å vinne priser. Punktum, flirer Skavlan.

Men det er ikke mote Skavlan har fått mest oppmerksomhet for den siste tiden. 31-åringen er også skuespiller, og er for tiden aktuell i humorserien «Nesten voksen» som sendes på NRK i beste sendetid, lørdag kveld.

Fornøyd med tv-serien

I tillegg til Skavlan har serien andre kjente fjes som blant andre Hans Olav Brenner, Nils Jørgen Kaalstad og Mattis Herman Nyquist i hovedrollene.

<strong>STRÅLTE I REDESIGN:</strong> Som vanlig hadde Jenny Skavlan kjøpt sin kjole brukt, og laget en helt ny kjole av den. Foto: Christian Roth Christensen/ Dagbladet
STRÅLTE I REDESIGN: Som vanlig hadde Jenny Skavlan kjøpt sin kjole brukt, og laget en helt ny kjole av den. Foto: Christian Roth Christensen/ Dagbladet Vis mer

Men til tross for flere publikumsfavoritter i hovedrollene, har serien måttet tåle massiv kritikk siden den ble lansert på starten av året.

Under seriens første episoder trosset seerne kritikken og strømmet til tv-skjermen, men interessen for serien ser allerede til å ha avtatt betraktelig etter at de første tre, av totalt åtte episoder er sendt.

Kritikken, og en potensiell seerflukt ser derimot ikke ut til å bekymre skuespilleren.

Da Se og Hør møtte Skavlan under Costume Awards torsdag kveld, hadde hun følgende å si om publikumsmottakelsen:

- Det er jo ikke en serie som i utgangspunktet er så veldig avhengig av gode terningkast. Og det går jo veldig bra, det er mange som ser på og vi har fått mange gode tilbakemeldinger, sier hun og legger til:

- Jeg ser jo noen forbedringspotensialer, men jeg er veldig stolt av serien og synes den har blitt morsom.

Tar seg ikke nær av kritikken

- Man klarer å skille på hva som er rettet mot deg som enkeltindivid og hva som er rettet mot et konsept eller noen andre liksom. Det er en treningssak, men nei, jeg tar meg ikke nær, sier hun til Se og Hør.

Saken fortsetter nedenfor.

<strong>MED EKTEMANNEN:</strong> Jenny Skavlan er gift med musiker og skuespiller Thomas Gullestad. Her var de på premieren til «Den 12. mann» i desember. Foto: NTB Scanpix.
MED EKTEMANNEN: Jenny Skavlan er gift med musiker og skuespiller Thomas Gullestad. Her var de på premieren til «Den 12. mann» i desember. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

På spørsmål om hvordan det er å spille rollen som «Camilla» i tv-serien, trekker Skavlan, kanskje noe overraskende, fram likhetene med seg selv.

- Jeg har kun spilt damer som lever i nåtida, som har noe til felles med meg, og da tar man jo med seg mye av seg selv. Camilla lever som meg i Oslo, jeg er jo også født og oppvekst på Oslo vest. Så direkte likheter eller ikke, så har vi jo noen ting til felles. Vi lever jo i samme univers, sier hun, og legger til:

- Jeg er skuespiller til en viss grad, sier Skavlan ydmykt og forklarer videre:

- Jeg har aldri spilt roller som er langt utenfor meg selv, sånn som Thomas (Ektemannen Thomas Gullestad, jourm.anm) nå har gjort i «Den 12. mann». Det er jo et helt annet håndverk enn det jeg har jobbet med før. Jeg har til gode å spille noe som er langt vekk fra meg selv. ​

VOKSENLIVET: Jenny Skavlan forteller på «Stian Blipp Show» at livet med barn, ektemann og hus er vanskelig å ta innover seg. - Til folk på 19 år sier jeg «folk på vår alder», sier sydronninga. Video: TV 2 Vis mer

Fikk slakt

Det var ikke bare i Dagbladet at serien nærmest ble slaktet. Mens Dagbladets anmelder Marie L. Kleve oppsummerte serien med følgende stikkord: «Trygt, kjent og dørgende kjedelig», var heller ikke anmelderkollega Reidar Spigseth i Dagsavisen særlig imponert og ga serien terningkast én.

VGs Tor Martin Bøe var hakket rausere med terningkast tre.

Et av hovedmomentene i kritikken har vært seriens mangel på hovedpersoner med minoritetsbakgrunn. Reidar Spigseth fra Dagsavisen mener NRK mislykkes i å inkludere hele landet i satsingen.

- «Nesten voksen» er en familieserie i beste sendetid. Likevel ender den opp som en helt blendahvit serie. Det er det motsatte av det som burde skje. Skal serien gå på NRK, så må den kunne appellere til alle, har Spigseth tidligere uttalt til Dagbladet.

LES OGSÅ: Jenny Skavlan: - Alle døgnets minutter går til Åse ​

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer