GIFT I FIRE ÅR: Se og Hørs-motepoliti Jan Thomas synes ignoransen i Den norske statskirke er utrolig trist. Her med ektemannen Christopher.
GIFT I FIRE ÅR: Se og Hørs-motepoliti Jan Thomas synes ignoransen i Den norske statskirke er utrolig trist. Her med ektemannen Christopher. Vis mer

- Jeg er sjokkert!

Nå har en dypt skuffet Jan Thomas også valgt å melde seg ut av Den norske statskirken.

Publisert

SEOGHØR.NO: Med 51 stemmer for og 64 mot avviste Kirkemøtet tirsdag forslaget om å utarbeide en egen vielsesliturgi for homofile par.

Dette har skapt sterke reaksjoner hos det norske folk, og flere kjente fjes svarte med å melde seg ut av Den norske statskirke i protest.

Sistemann ut er kjendisstylist Jan Thomas som selv har vært gift med sin kjære Christopher Mørch Husby siden februar 2009.

- Jeg er sjokkert! Vi lever i en moderne tid hvor fordommer skal bekjempes og det eneste buskap som alle er enig om at vi trenger er ubetinget kjærlighet. Uansett hvordan den ser ut, sier Jan Thomas til Se og Hør, og fortsetter:

- Jeg er skuffet over ignoransen som denne avgjørelsen bekrefter. Dette er IKKE det Norge jeg kjenner. Dette representerer ikke alle de 10 tusen talls mennesker jeg har truffet på min vei. Dette er rett og slett trist.

Han har postet følgende melding på Instagram-profilen sin:

- Uten like rettigheter, kjærlighet og respekt er jeg ikke interessert, skriver Jan Thomas.
- Uten like rettigheter, kjærlighet og respekt er jeg ikke interessert, skriver Jan Thomas. Vis mer

 

1. januar 2009 trådte ekteskapsloven som ga homofile rett til å inngå ekteskap i likhet med heterofile par. Kirken fikk da rett, men ikke plikt, til å vie homofile.

Også fysiker og barne-TV-programleder Andreas Wahl (31) har valgt å ta avstand fra kirken nå.

- Jeg har tenkt lenge på at jeg skal melde meg ut av statskirken. Jeg deler ikke kirkens syn og føler meg ikke som en del av Den norske kirke. Det som skjedde i går var dråpen som fikk begeret til å renne over, sier Andreas Wahl til Seoghør.no.

KLAR TALE: Programleder for Radioresepsjonen, Steinar Sagen, har også engasjert seg i saken
KLAR TALE: Programleder for Radioresepsjonen, Steinar Sagen, har også engasjert seg i saken Vis mer

 

LES OGSÅ: Kjendiser melder seg ut av statskirken

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer