ANBJØRG I «ANBJØRG-KJOLEN»: Anjørg Sætre Håtun har stolt vist fram kjolen hun har fått dedikert av Nina Jarebrink på Instagram. Den glamorøse programlederen styler den lekre ullkreasjonen med matchende turban og leppestift.  Foto: Instagram, Morten Eik
ANBJØRG I «ANBJØRG-KJOLEN»: Anjørg Sætre Håtun har stolt vist fram kjolen hun har fått dedikert av Nina Jarebrink på Instagram. Den glamorøse programlederen styler den lekre ullkreasjonen med matchende turban og leppestift. Foto: Instagram, Morten EikVis mer

- Jeg er rørt

Anbjørg Sætre Håtun om designervenninnens hyllest.

SEOGHØR.NO: I går gikk startskuddet for en auksjon på nettloppisen Bloppis.no, der flere norske kjendiser donerer bort skatter fra klesskapet sitt til inntekt for Kreftforeningen.

Auksjonen ble innledet med en helt spesiell kjole, designet av designer Nina Jarebrink (33).

Kjolen i vakkert, rødt ullstoff, er nemlig laget for å hylle en kvinne som har vært til stor inspirasjon for den svenske designeren.

– Anbjørg er min muse! forteller Jarebrink til Se og Hør.

Hun snakker om sin kreftsyke venninne, Anbjørg Sætre Håtun (41) – journalist, forfatter og tidligere programleder for «Puls» på NRK – som nå behandles for brystkreft med spredning.

Til tross for den tøffe sykdommen, fokuserer Anbjørg på å verdsette livet og inspirere andre til å gjøre det samme. På Instagram titulerer hun seg som «Selvutnevnt Kjærlighetsgudinne, entusiastisk formidler av livslyst og optimisme».

– Jeg vil at alle skal vite hvor fantastisk du er, og derfor har jeg dedikert denne «Anbjørg-kjolen» til deg. Selvfølgelig i rødt, kjærlighetens farge, som du elsker så høyt! skrev Nina forleden på Instagram.

Anbjørg selv er helt overveldet over designervenninnens hyllest.

– Jeg har fått en ny kjole! Og den heter faktisk det samme som jeg.

– Smelt! Jeg er rørt! Jeg har ikke ord! har den stolte 41-åringen skrevet på sin Instagram-profil.

Auksjonen på «Anbjørg-kjolen» pågår fram til lørdag 19. oktober, og du kan legge inn ditt bud her.

Slik fungerer auksjonen:

Den 15. oktober lanserte Bloppis.no en auksjon til inntekt for kreftsaken. Startskuddet for auksjonen gikk kl. 14.00, og ble innledet med kjolen Nina Jarebrink har designet i hyllest til sin kreftsyke venninne, Anbjørg Sætre Håtun.

De påfølgende dagene starter en ny auksjon med klær eller tilbehør fra en kjent norsk person. Hver av auksjonene varer i fire dager. Alle klærne er synlige på Bloppis.no fra auksjonsstart.

Alle inntektene på auksjonen går uavkortet til Kreftforeningen – en landsdekkende, frivillig organisasjon innen kreftarbeidet, som finansierer over 25 prosent av all kreftforskning i Norge.

Bloppis vil også donere alle sine inntekter i perioden til samme formål, og oppfordrer flere kjendiser til å donere klær og ting de ikke lenger trenger til auksjonen.

Bloppis er heleid av Aller Media, som Seoghør.no også er en del av.