VIL SNU TRAGEDIEN TIL NOE POSITIVT: Lørdag deltar Valerie Gatto i Miss USA i Louisiana. Vinneren vil representere USA i årets Miss Universe, mens jenta som havner på andreplass skal representere USA i årets Miss World. Foto: Pageant associates
VIL SNU TRAGEDIEN TIL NOE POSITIVT: Lørdag deltar Valerie Gatto i Miss USA i Louisiana. Vinneren vil representere USA i årets Miss Universe, mens jenta som havner på andreplass skal representere USA i årets Miss World. Foto: Pageant associatesVis mer

- Jeg er resultatet av en voldtekt

Nå håper Miss USA-kandidaten at historien hennes vil hjelpe andre.

SEOGHØR.NO: Miss Pennsylvania Valerie Gatto (24), som er en av kandidatene til å bli Miss USA 2014, avslører nå at hun ble til etter at moren hennes ble voldtatt som 19-åring.

I stedet for å la den tragiske historien definere livet hennes, ønsker Gatto å dele den med verden for å øke unge jenters bevissthet rundt seksuelle overgrep.

- Jeg tror det er en grunn til at Gud førte meg hit. Han gjorde det slik at jeg kan gi andre mennesker et håp om at alt er mulig, og at man ikke skal la situasjoner definere liv, forteller hun ifølge Daily Mail.

- Jeg håper å vise andre hvordan man kan være proaktive, hva man kan gjøre, være tilstede og bli klar over omgivelsene. Det er fantastisk å se alle tilbakemeldingene jeg får om at jeg har forandret jenters liv.

Truet med kniv

Som seksåring begynte Valerie å stille spørsmål om sin fraværende far, og fire år senere fortalte moren henne sannheten.

Hun ble overfalt, truet med kniv og voldtatt bak en bygning før gjerningsmannen ble skremt bort av en bil.

- De fleste synes nok utgangspunktet mitt er veldig negativ. Det å ikke vite hvem som er din far eller om han noen gang ble funnet, sier Valerie og fortsetter:

- Jeg vokste opp med mamma og besteforeldrene mine, og de så aldri på dette som negativt. Jeg har en kjærlig og støttende familie som fortalte meg at jeg kunne bli USAs president hvis jeg ville.

Skjønnhetskonkurransen går av stabelen lørdag, og fjorårets vinner Erin Brady (26) vil da gi kronen sin videre til arvtageren.

LES OGSÅ: Dyrene var Pamela Andersons eneste venner etter voldtekten