- Jeg er på ingen måte bitter

Men Bjørn Dæhlie innrømmer at det hender han angrer seg... Se video!

GLEDER SEG: - Jeg gleder meg veldig over å se gode skiresultater, jeg synes det er gøy å se på. Like morsomt er det at andre navn dominerer nå, sier Bjørn Dæhlie, som her er avbildet sammen med flere av de andre deltagerne i TV3-programmet, «Lands Foto: Anders Myhren/Seher.no
GLEDER SEG: - Jeg gleder meg veldig over å se gode skiresultater, jeg synes det er gøy å se på. Like morsomt er det at andre navn dominerer nå, sier Bjørn Dæhlie, som her er avbildet sammen med flere av de andre deltagerne i TV3-programmet, «Lands Foto: Anders Myhren/Seher.no Vis mer
Se videointervjuet med Bjørn Dæhlie nederst i saken!

ÅRE (SEHER.NO): Torsdag er det premiere for TV3s nye storsatsning, «Landskampen», der tidligere vintersportsstjerner fra Norge og Sverige skal konkurrere om hvilket land som er den beste vintersportnasjonen.

En av deltagerne er Norges største skistjerne gjennom alle tider, Bjørn Dæhlie (43). Til Seher.no forteller Dæhlie at han fortsatt forsøker å holde seg i form så godt han kan. Hver uke trener han mellom tre og fire ganger.

- Jeg trener ganske brukbart, egentlig. Trening går ikke foran andre ting lenger, så jeg trener når det passer seg. I tillegg har jeg jo et internt veddemål med Vegard Ulvang som dreier seg om hvem som er best. Veddemålet er løpende - over år! Jeg prøver å holde magen inne og løpe fra Vegard under en test en gang i året, smiler 43-åringen.

Seher.no møtte Dæhlie under innspillingen av «Landskampen» tidligere denne måneden. Der fikk pressen blant annet se den tidligere idrettshelten kjempe mot den svenske langrennsstjernen Per Elofsson. Etterpå var Dæhlie noe sliten - men fortsatt like blid.

- Har du noen gang angret på at du la opp, Bjørn?

- Spesielt da jeg så VM og OL tenkte jeg på det, da må jeg innrømme at det kom over meg at jeg er veldig glad i dette livet og at jeg syntes det var moro å trene. Jeg trente knallhardt og det gjorde meg ingenting, forteller mannen som er tidenes mestvinnende vinterolympier.

Han innrømmer at det fortsatt kribler i bein og armer - i hvert fall enkelte ganger.

- Når jeg ser ordentlig langrenn, da tenker jeg «Søren heller, nå skal jeg begynne å trene igjen». Og så tar jeg meg en treningstur, og skjønner fort det at «Nei, det var nok en fornuftig avgjørelse å legge opp».

Bitter over avgjørelsen han tok i 2001, det har han derimot aldri vært.

- Nei, jeg er på ingen måte bitter over at jeg ikke lenger er en del av dette. Jeg gleder meg veldig over å se gode skiresultater, jeg synes det er gøy å se på. Like morsomt er det at andre navn dominerer nå. Det har jeg slått meg veldig til ro med, sier Bjørn Dæhlie til Seher.no.

Dæhlie og Per Elefsson er derimot ikke de eneste stjernene som er med i det stjernespekkede TV3-programmet denne vinteren. Peter Forsberg, Hilde Gjermundshaug Pedersen, Daniel Franck, Andrine Flemmen, Espen Knutsen, Pernilla Wiberg, Torgny Mogren, Magdalena Forsberg og Hans Petter Buraas er bare noen av dem som skal være med i konkurransen.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Håper ikke at han vokser av seg alt  

Se videointervjuet med Bjørn Dæhlie her:[obj:media:9316]