Serena Williams:

- Jeg er ofte utslitt og stresset

Tennisstjernen åpner opp om ulempene ved å balansere karrieren og morsrollen.

ÆRLIG: Tennisstjernen Serena Williams forteller ærlig om hvordan det er å balansere idrettskarrieren og morsrollen. Her avbildet med datteren Alexis Olympia tidligere i år. Foto: NTB Scanpix
ÆRLIG: Tennisstjernen Serena Williams forteller ærlig om hvordan det er å balansere idrettskarrieren og morsrollen. Her avbildet med datteren Alexis Olympia tidligere i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Den amerikanske idrettsutøveren Serena Williams (38) ble allerede som 14-åring profesjonell tennisspiller. Siden den gang har hun stukket av med utmerkelsen «WTA player of the year» hele tre ganger, og vært nummer én på rankingen i til sammen 123 uker.

På privaten er hun ettbarnsmor til datteren Alexis Olympia (2), som kom til verden i starten av september 2017. Datteren har hun sammen med ektemannen Alexis Ohanian (36).

Det å balansere idrettskarrieren med morsrollen er ikke alltid like enkelt. Det innrømmer Williams i et innlegg hun har delt med sine 12 millioner følgere på Instagram.

- Jeg er ikke sikker på hvem som tok dette bildet, men å jobbe og være mor er ikke enkelt. Jeg er ofte utslitt, stresset og så drar jeg og spiller en profesjonell tenniskamp, skriver stjernen åpenhjertig til følgerne sine.

- Jeg er så stolt og inspirert av kvinner som gjør dette dag ut og dag inn. Jeg er stolt over å være denne babyens mamma, legger hun til.

«MAMMA?»: North West stiller et spørsmål mamma Kim Kardashian ikke er helt forberedt på. Vis mer

Vanskelig å dra fra datteren

Tennisstjernen innrømmet nylig at perspektivet hennes på hva som gjør en kvinne sterk har endret seg drastisk etter at hun selv ble mor for første gang.

I midten av februar snakket Williams med Vogue-redaktør Anna Wintour (70) under New York Fashion Week, og da innrømmet 38-åringen at hun var uendelig inspirert av måten mødre tar på seg ansvaret.

INSPIRERT: Under intervjuet med Anna Wintour la ikke Serena Williams skjul på at hun ser på alle mødre som superhelter. Foto: NTB Scanpix
INSPIRERT: Under intervjuet med Anna Wintour la ikke Serena Williams skjul på at hun ser på alle mødre som superhelter. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Heltene mine har forandret seg etter at jeg fikk barn. Heltene mine er mødre fordi kvinner er superhelter. Å få en baby og deretter måtte gå på jobb to eller tre uker senere, eller jobbe ni til fem. Jeg er heldig som ikke trenger å gjøre det, fortalte hun, ifølge Us Weekly.

William la ikke skjul på hvor privilegert hun føler seg som kan tilbringe mer tid med datteren sin med tanke på sin fleksible reiseplan.

- Jeg er tom for ord når jeg tenker på kvinner som jobber dag inn og dag ut, for å forsørge familien sin, når jeg vet hvor vanskelig det er for meg å forlate datteren min. Jeg følte meg aldri slik før jeg ble mamma. Jeg synes kvinner må bli anerkjent.

Søkte babyråd på Twitter

Det er imidlertid ikke første gang at tennisstjernen har innrømmet at morsrollen ikke alltid er like enkel. I 2017 fikk lille Alexis Olympia sine første tenner, og mye latet til at Williams slet med å få roet ned den lille jenta.

Heller ikke det la hun skjul på overfor fansen, og tok til Twitter for å be følgerne sine om råd.

- Tenner aka djevelen er så vanskelig. Stakkars Alexis Olympia. Hun har det så ubehagelig. Hun gråter masse (hun gråter vanligvis aldri). Jeg måtte holde henne til hun sovnet. Jeg har prøvd gule perler, kalde håndklær, latt henne tygge på mammas finger, homeopatisk vann (ler av den), men …, skrev Williams.

- Ingen ting hjelper. Det knuser hjertet mitt. Det er like før jeg trenger at moren min kommer og får meg til å sove, for jeg er så stresset. Hjelp, noen?, fulgte hun opp med i nok et Twitter-innlegg.

Flere av stjernens fans kom velvillig med råd, og et av dem var følgende:

- Frys biteringen hennes, skriver en følger, mens en annen forteller at hun nylig har vært gjennom det samme, og tipser stjernen om å prøve både ispakker og biteringer.

LES OGSÅ: - Hun har forandret livet mitt til det bedre

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer