- Jeg er nok tidenes kjedeligste 26-åring.

Den søte skihopperen tar det roligere utenfor hoppbakken.

NERDETE: Skihopper Anette Sagen innrømmer gjerne at hun elsker historie og å fordype seg i ulike temaer. I tillegg liker hun gpdt å strikke.   Foto: STELLA PICTURES
NERDETE: Skihopper Anette Sagen innrømmer gjerne at hun elsker historie og å fordype seg i ulike temaer. I tillegg liker hun gpdt å strikke. Foto: STELLA PICTURES Vis mer
SEHER.NO: VM-aktuelle Anette Sagen (26) skal slåss om medalje i kvinnenes hopprenn under Ski-VM i Oslo neste uke. Hun elsker å fly gjennom lufta nedover hoppbakken, men utenom idretten er hun noe mindre fartsfylt.

26-åringen, som i flere år har kjempet for kvinners rettigheter i hoppbakken, avslører nemlig at hun føler seg litt som en eldre dame:

- Ja, jeg føler meg litt eldre enn jeg egentlig er. Jeg har alltid vært sammen med folk som er eldre enn meg, forklarer hun i et intervju med Dagbladet Søndag.

Denne følelsen av å kanskje være litt eldre og kjedeligere enn sine jevnaldrende kan kanskje bunne i Sagens fritidssysler?

- Når jeg sitter der og leser eller strikker - jeg har akkurat strikket et par leggvarmere - så er jeg klar over at jeg kanskje er tidenes kjedeligste 26-åring. Som sitter og ser på «History Channel», innrømmer hun.

Men innbittheten og engasjementet hun er kjent for i hoppsporten har hun i hvert fall med seg i hverdagen også. For finner hun et tema hun synes er interessant, kan hun godt fordype seg i det - i flere år.

- De siste to åra har det vært fryktelig mye 2. verdenskrig og Tudordynastiet på 1500-tallet i England. Jeg har alltid vært interessert i historie. Til bursdagen nå fikk jeg abonnement på «Levende Historie», forteller hun til Dagbladet Søndag.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Det er denne kjæresten hans hater