UPROBLEMATISK: At det skiller 34 år mellom Maria Arredondo og Bjørn Skagestad, gjør ingen ting. Foto: Thomas Horni
UPROBLEMATISK: At det skiller 34 år mellom Maria Arredondo og Bjørn Skagestad, gjør ingen ting. Foto: Thomas HorniVis mer

- Jeg er nok litt kontrollfreak

Men Maria Arredondo har ikke noe imot å kysse sin 57 år gamle motspiller.

SEHER.NO: Det er over 20 år siden tidenes mest populære musikal "The Sound of Music" sist ble satt opp i Oslo. Neste torsdag braker det løs igjen, med Maria Arredondo (23), og Bjørn Skagestad (57) i hovedrollene.

Stykket skal spilles på Edderkoppen Teater, og det var en smånervøs Maria Arredondo seher.no møtte i aulaen etter prøvene.

- Egentlig har jeg ikke vært nervøs, men jeg ble det i dag, sier Arredondo.

Jenta fra Vennesla ser frem til å spille Maria von Trapp i det ærverdige stykket, som først ble spilt på Broadway i New York i 1959, og som i 1965 ble filmatisert, med Julia Andrews i Marias rolle.

- Jeg tenker ikke så mye på at jeg går i Julia Andrews fotspor, men jeg gleder meg veldig mye til å gjøre denne rollen. Det er stort og fantastisk moro.

I syv uker har det vært full rulle på Edderkoppen med prøver. Nå nærmer det seg première, og Maria Arredondos debut som skuespillerinne. Derfor hjelper det å ha en motspiller som Bjørn Skagestad.

- Bjørn er fantastisk. Han er så erfaren, og det gir meg trygghet, sier Arredondo til Seher.no.

Å spille i et romantisk forhold med en som er over dobbelt så gammel som hun selv, bryr ikke 23-åringen, som ble singel i mai, seg spesielt om.

- Aldersforskjellen er intet problem.

Arredondo har selv et nært forhold til musikalen, og kjenner seg selv litt igjen i hennes rollefigur.
- Filmen har jeg sett mange ganger, men jeg har også vært i London og sett stykket én gang, og jeg ser enkelte likheter mellom rollefiguren Maria og meg. Men det er også ting som ikke likner i det hele tatt. Rollefiguren er veldig sprudlende, og tar ting litt som det kommer. Jeg er nok selv litt kontrollfreak, smiler sangerinnen.

- Det skal bli deilig å få det overstått, sier Arredondo, som til ukens utgave av Se og Hør innrømmet at hun har slitt med prestasjonsangst.

Motspiller Skagestad lar seg imponere av Arredondos jobb på scenen, og har vanskelig for å tro at dette er første gangen hennes i teateret.

- Hun spiller veldig bra, og det fungerer overraskende bra mellom oss på scenen. Det er klart at det er litt spesielt å spille denne rollen med en såpass mye yngre jente, men jeg har spilt i flere slike roller før, og det er egentlig bare moro, sier han til Seher.no.

Skagestad spilte blant annet i Kristin Lavransdatter i 1995, og i Vildanden for tre år siden, men til tross for hans erfaring som skuespiller, går ikke alt på skinner de siste dagene før premièren.

- Det er aldri stålkontroll, og det hender jeg er litt smånervøs, sier han.

Dagen etter premiéren har 57-åringen bursdag, men noen kombinert première- og bursdagsfest blir det ikke.

- Nei, det blir ikke rare festen. Vi har dobbelforestilling den dagen.

LES OGSÅ: - Jeg fikk prestasjonsangst