- Jeg er nesten i sjokk

Mathea (14) klarte ikke å holde tårene tilbake da trampolinen hennes måtte selges i «Luksusfellen». Gleden var derfor stor da Nordjordeid-jenta fikk en ny av Se og Hør. Se video!

SEOGHØR.NO:– Jeg har nesten ikke ord. En utrolig overraskelse. Jeg er nesten i sjokk over at den faktisk står her, stråler Mathea Kvamme (14) etter å ha kastet sine første blikk opp mot det nye vidunderet i hagen: En gigantisk trampoline.

Seere av «Luksusfellen» på TV3 ble våte i øynene da de ble vitne til dramaet som utspilte seg for åpent kamera ved Mathea og mamma Monika Kvammes (43) hjem på Nordfjordeid.

GAVE: Mathea Kvamme (14) måtte se at jule- og bursdagspresangen hennes, en trampoline, måtte selges på grunn av mamma Monika Kvammes økonomiske utfordringer. Se og Hør og Jump King sørget for ny trampoline til den turnglade tenåringen.  Foto: Se og Hør
GAVE: Mathea Kvamme (14) måtte se at jule- og bursdagspresangen hennes, en trampoline, måtte selges på grunn av mamma Monika Kvammes økonomiske utfordringer. Se og Hør og Jump King sørget for ny trampoline til den turnglade tenåringen. Foto: Se og Hør Vis mer

Monika har slitt med gjeld i over 20 år. Til slutt ble den økonomiske situasjonen så ille at hun sendte søknad til «Luksusfellen», som et rop om hjelp.

– Jeg skjønte at trampolinen vi hadde stående i hagen, kunne bli et tema da TV-programmets finanseksperter kom på besøk.

Jeg betalte 8000 kroner for den, men det var både jule- og bursdagspresang til Mathea i tillegg til å være en gjenstand vi kunne ha mye sosial glede av på vår nye boplass i Eid-bygda, forteller Monika Kvamme.

Grusomt TV-øyeblikk

I all hurlumheien rundt TV-produksjonen glemte hun å si at trampolinen faktisk var en gave til datteren. Da Mathea fikk vite at en av hennes store gleder i livet skulle selges, ble det rett og slett for mye, og tårene kom.

– Det ble et grusomt TV-øyeblikk, innrømmer mamma.

Mathea har drevet med turn siden hun var fire år og er etter hvert blitt en ambisiøs utøver. Trampolinen var ypperlig til å forlenge sesongen med og ikke minst til å perfeksjonere kunstene hennes. Matheas mål er å komme inn på idrettslinje med turnspesialisering.

HOPPENDE GLAD: Mathea kan perfeksjonere sine turnkunster med trampolinen.  Foto: Se og Hør
HOPPENDE GLAD: Mathea kan perfeksjonere sine turnkunster med trampolinen. Foto: Se og Hør Vis mer

–Det var trist å se den bli sendt vekk, innrømmer Mathea.

Hoppende overrasket

Gleden ble desto større da Se og Hør, i samarbeid med trampolineleverandøren JumpKing, kunne overraske Mathea og mamma Monika med splitter ny trampoline.

Med iherdig innsats ble det nye vidunderet montert i hagen før Mathea kom hjem fra skolen en fredag ettermiddag. Sitrende av spenning tok mamma imot sin datter som strålte om kapp med solen!

– Dette er helt fantastisk. Tusen takk til alle som har fått dette i stand, sier mor og datter dypt takknemlig.

DYRT:  I programmet fikk mamma Monika fikk beskjed om at hun hadde brukt over 100.000 kroner på ulike kurs. Foto: TV 3
DYRT: I programmet fikk mamma Monika fikk beskjed om at hun hadde brukt over 100.000 kroner på ulike kurs. Foto: TV 3 Vis mer

For den lille familien har responsen etter at «Luksusfellen»- programmet ble sendt i begynnelsen av mars vært formidabel.

Bygdefolket har vist enorm støtte, og sympatierklæringene har kommet fra fjern og nær.

Dyre drømmer

På det meste skyldte hun rundt 160 000 kroner til venner, butikker og kredittkortselskapet. I tillegg hadde hun brukt 100 000 kroner på ulike kurs.

Hun kan ikke få fullrost datteren for hvordan hun har taklet alle de økonomiske viderverdighetene. Når Monika har tatt litt av, er det Mathea som har bedt henne stoppe opp og tenke seg litt om.

– Datteren min er mye mer fornuftig enn meg. Eplet har falt ganske så langt fra stammen i dette tilfellet. Hun er så tøff. Som Cecilie Lynum i «Luksusfellen» sa det: Hun er hel ved! sier den stolte mammaen.

I dag har hun kontroll over sin økonomiske situasjon. Følger hun planen til «Luksusfellen», er hun gjeldfri om to år og sitter da igjen med en fin slump penger hver måned som hun kan disponere fritt. Mathea merker allerede stor forskjell på moren.

– Hun er blitt mye roligere, og impulskjøpene er historie, sier den kloke og spreke 14-åringen.

LES OGSÅ: Prinsene fikk jentene til å hyle