Samantha Skogrand og Emil Hegle Svendsen:

- Jeg er mer nervøs enn Emil

Det er ikke bare bare å være hjemme i Norge mens kjæresten deltar i OL i Pyeongchang.

OL-NERVER: Samantha Skogrand avslører hvordan det føles å følge OL-innsatsen til kjæresten, skiskytter Emil Hegle Svendsen, hjemme fra Norge. Før torsdagens 20 kilometer har Emil kun 18.-plass på sprinten og 20.-plass på jaktstarten i vinter-OL 2018. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør, Terje Pedersen / NTB scanpix
OL-NERVER: Samantha Skogrand avslører hvordan det føles å følge OL-innsatsen til kjæresten, skiskytter Emil Hegle Svendsen, hjemme fra Norge. Før torsdagens 20 kilometer har Emil kun 18.-plass på sprinten og 20.-plass på jaktstarten i vinter-OL 2018. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør, Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): OL er allerede i full sving, og flere millioner seere verden over følger daglig med på hva øvelsene i Pyeongchang vil by på.

Om ikke nervene på vegne av de norske utøverne er høye nok som de er, finnes det enkelte der ute som biter hakket mere negler - utøvernes familie og venner.

For radioprofil Samantha Skogrand (28) har de siste ukene rett og slett vært ganske vanskelige. Hun er sammen med skiskytter Emil Hegle Svendsen (32), og det blir fort amper stemning hjemme i hennes stue når det er kjærestens tur til å briljere i OL.

Fra klokken 12.00 i dag skal Emil igjen gjøre sitt beste i OL-løypene i Pyeongchang, når skiskytterherrene går sin 20 kilometer.

- Slipper å miste søvn

- Det er så mye nerver om dagen at jeg kjenner det er godt å være her, sånn at jeg kan slappe av og ha det litt gøy, forteller Skogrand til Se og Hør på premieren av Ylvis-brødrenes nye program på TVNorge tirsdag kveld.

Kjæresteparet bekreftet først romansen sin i januar 2014, etter å ha holdt en lav profil rundt romantikken en stund. Skogrand jobbet den gang som sportsanker i TV 2, men det var ikke på jobb de to skulle møte hverandre for første gang.

I sommer avslørte hun at de to møttes på nett, via sosiale medier. Det skal ha vært Hegle Svendsen som først tok kontakt - og siden den gang har de vært et av landets mest omtalte par.

Det er likevel ikke en så glamorøst som det kanskje virker. Mens han har pakket kofferten og reist til Sør-Korea, må hun på jobb i Oslo - som programleder i Radio Norge.

- Emil konkurrerer heldigvis mens det er dagtid her hjemme i Norge, så jeg slipper å miste nattesøvn over at han holder på. Jeg trives veldig på jobb nå, selv om jeg står opp tidlig. Det hadde kanskje ikke vært så gøy å miste nattesøvnen på grunn av OL, forteller hun og ler.​

- Mer nervøs enn Emil

Hegle Svendsen har hele fire gull og ett sølv fra OL tidligere, så det kan hende at Skogrands bekymringer overfor kjæresten er unødvendige. At han i tillegg har tolv gull fra diverse verdensmesterskap og fire gull fra Jr-VM, bør i hvert fall være beroligende fakta.

- Jeg tror egentlig at jeg blir mer nervøs enn det Emil blir når han skal gå OL-renn, sier hun, og fortsetter:

- Jeg heier i hvert fall utrolig på han fra her hjemme i Norge. La dette gå bra, flirer radioprofilen.

Hegle Svendsen startet sin kometkarriere på starten av 2000-tallet, og har siden den gang briljert innenfor både skiskyting og langrenn.

Utsatt vielsen

Det var to dager før julaften i 2016 at paret tok forholdet sitt videre til det neste nivået. Hegle Svendsen gikk ned på kne, og fikk et ja av sin utkårede. Siden den gang er det kommende bryllupet blitt diskutert flere ganger, men nå har paret bestemt seg for å utsette vielsen.

- Vi hadde satt en dato til sommeren, men vi har nå valgt å utsette det for at jeg skulle få ro til å forberede meg fram mot OL og fokusere 100 prosent på nettopp dét. Nå er det utsatt til 2019, sa Hegle Svendsen til VG i november.

Klipp fra TVNorge-programmet «4 stjerners middag»: Fridtjof Såheim spør Samantha Skogrand om hun treffer andre menn når skiskytter-kjæresten Emil er i sesong. Vis mer Vis mer

I september sa paret til Se og Hør at de ikke hadde noen hast med å gifte seg.

- Vi har bestemt oss for hva slags bryllup vi har lyst på, men vi har ikke bestemt oss for noe mer enn det egentlig, altså når det blir og hvor.

- Vi har litt mye å gjøre med både ny jobb og OL om dagen, så vi har ikke satt noen konkrete planer. Vi får ta det litt med ro tror jeg, det er så mye som skjer, kom det fra paret.

LES OGSÅ: - Livet hennes betyr mer for meg enn mitt eget

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer