Eli Kari Gjengedal:

- Jeg er livredd for spøkelser

Til tross for at hun er en realist, er Eli Kari Gjengedal også fascinert av det alternative.

ALTERNATIV: I et nytt intervju avslører Eli Kari Gjengedal at hun både tror på og er livredd for spøkelser. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
ALTERNATIV: I et nytt intervju avslører Eli Kari Gjengedal at hun både tror på og er livredd for spøkelser. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste av oss kjenner henne innen et svært så realistisk felt. Foruten kortere avbrekk, har Eli Kari Gjengedal (47) vært blant TV 2s værdamer helt siden 2000, og for tiden er hun også redaksjonssjef for været på tv-kanalen.

Tross vitenskapsutdannelsen har likevel 47-åringen fra Leikanger en helt annen side - nemlig en spirituell.

I et intervju med Dagbladet forteller Eli Kari at hun ikke bare tror på spøkelser - hun frykter dem.

- Jeg er livredd for spøkelser, sier hun til avisen.

Drømmer om spøkelsessafari

Frykt til side, det ser ut til at den nysgjerrige siden av den sprudlende personligheten overvinner frykten.

Til Dagbladet kan nemlig Eli Kari fortelle at hun drømmer om å starte spøkelsessafari på Nordnes i Bergen når hun blir pensjonist. Bydelen er, iflølge Eli Kari, nemlig kjent for mye «spøkeri».

Men - hun vil holde safarien til dagtid, så får heller de som tør komme tilbake når mørket har seget på.

- Jeg er nok en litt sammensatt type. Jeg er kjempemørkeredd, men samtidig utrolig fascinert av det som finnes på den andre siden, forteller hun til avisen.

ALTERNATIV: Selv om hun jobber innen vitenskapen har værdamen Eli Kari Gjengedal også en helt annen side. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet
ALTERNATIV: Selv om hun jobber innen vitenskapen har værdamen Eli Kari Gjengedal også en helt annen side. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet Vis mer

At hun er fascinert av det alternative har også hennes nærmeste familie og venner fått merke, skal man tro 47-åringen selv.

Hun kan nemlig fortelle at hun ved flere anledninger har spådd vennenes barn i ung alder. Spådommene har hun gitt skriftlig for så å la dem åpne de nedskrevne spådommene ved konfirmasjonsalder, eller på sin 18-års dag.

Enkelte av Eli Karis spådommer skal allerede ha gått i oppfyllelse, sier hun.

Meldte været på samisk

At Eli Kari er åpen for nye og annerledes ting, har hun også flere ganger vist på tv-skjermen.

I 2009 imponerte hun da hun valgte å synge de gråvåte værnyhetene på sognemål, og mange TV-seere sperret også øynene opp da Gjengedal meldte været iført en romdrakt i 2001.

Under værmeldingen på TV 2s hovedsending på samenes nasjonaldag 6. februar, benyttet Eli Kari Gjengedal anledningen til å hedre samene på sin helt spesielle måte - ved like godt å ta hele værmeldingen på samisk.

VINNER-SELFIE: I 2014 satte Eli Kari verdensrekord i værmelding fra et studio på Karl Johans gate. Her tar hun en selfie med daværende værdame Desta Marie Beeder etter at seieren var i boks. Foto: NTB Scanpix
VINNER-SELFIE: I 2014 satte Eli Kari verdensrekord i værmelding fra et studio på Karl Johans gate. Her tar hun en selfie med daværende værdame Desta Marie Beeder etter at seieren var i boks. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det er kjempegøy å finne på noe nytt, og så er det kjekt å få rette oppmerksomheten mot ting på min egen måte, sa hun den gang til Dagbladet.

I 2014 satte hun også verdensrekord i værmelding etter at hun, kun avbrutt av korte pauser, hadde meldt været sammenhengende i 24 timer fra et studio på Karl Johans gate i Oslo.

Giftet seg to ganger

I april 2014 giftet TV 2s værsjefen seg med sin store kjærlighet Tom Saxegaard (48) i Las Vegas.

Til tross for at verken venner eller familie var invitert, reiste likevel nærmere 50 gjester til kasinobyen for å delta i bryllupet som gikk over tre dager.

Men nettopp fordi brudeparet ikke forventet det høye antallet bryllupsgjester, var de heller ikke særlig godt forberedt.

Saken fortsetter nedenfor.

KJENDISKORTET: I podcasten «Eli Kari og Ingeborg», forteller Eli Kari Gjengedal om hvordan hun fikk tak i en bryllupskake i Las Vegas på under to dager. En historie hennes ektemann ikke er spesielt begeistret over. Hør mer her: https://media.acast.com/eking/-4-kjendiskortetivegas-sjokk-forlovelseogmerbryllup/media.mp3 Eller her: https://itunes.apple.com/us/podcast/eli-kari-og-ingeborg/id1390241092?mt=2 Vis mer

En av tingene som måtte fikses bare et par dager før den store dagen, var bryllupskaken. Tidligere i sommer innrømmet Eli Kari selv i podkasten «Eli Kari og Ingeborg», at hun måtte ty til en heller pinlige metode, nemlig å dra «kjendiskortet» for å få på plass en bryllupskake til gjestene.

Selv om bryllupet i Las Vegas viste seg å bli spektakulært, ble ikke vielsen godkjent av norske myndigheter. Derfor valgte Eli Kari og Tom å gifte seg nok en gang på selveste nyttårsaften.

Da 2018 meldte sin ankomst ga også paret hverandre sine ja midt i slalåmbakken på Geilo, hvor de ble viet av ordfører Ann Sire Fjerdingstad.

LES OGSÅ: Dette får ikke værmelderne ha på seg på TV

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer