Petter Pilgaard og Vendela Kirsebom:

- Jeg er livredd for å sikle

Det er klart for en ny sesong «Sofa», og Petter Pilgaard og Vendela Kirsebom er blant dem som benker seg foran TV-en.

LATTERMILDT: Sesong 2 av «Sofa» er rett rundt hjørnet - der får vi et gjensyn med superparet Petter Pilgaard og Vendela Kirsebom. Video: Steffen Pettersen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag var det premiere på TV 2-serien «Sofa» hvor seerne blir invitert inn i stua til kjendisduoer som skal se på TV. I den forbindelse har også Dagbladet blitt invitert inn i stua til Petter Pilgaard (41) og Vendela Kirsebom (54) i leiligheten på Majorstua.

Høstkulda stopper ved døra idet det blide, gifteklare paret åpner dørene inn til gasspeis og fiskebeinsparkett, med friske blomster på stuebordet.

- Er det alltid så rent og ryddig her?

- Det hender Vendela tar med seg egen klut hvis hun skal på besøk et sted og det skal lages mat. Jeg tror det er svar på spørsmålet ditt, flirer Petter.

TV-KLARE: Petter og Vendela er også med i den nye sesongen av «Sofa». Foto: Espen Solli/TV 2
TV-KLARE: Petter og Vendela er også med i den nye sesongen av «Sofa». Foto: Espen Solli/TV 2 Vis mer

- Nei, det har mer med å gjøre at jeg ikke liker kluter som lukter vondt. Hvis jeg vet at jeg skal være med og lage mat, så må jeg ha med en klut jeg vet lukter godt og er ren. Det høres jo veldig underlig ut, sier Vendela lattermildt.

Dette får du ikke se

Med andre ord trenger ikke leiligheten en overhaling før TV 2-kameraene dokumenterer TV-tittingen. Med unntak av noen puff i putene og en frisk blomsterkvast, ser det omtrent likt ut som det gjør når kameraene er av.

Paret innrømmer likevel at det er mer regi inne i bildet enn seeren får med seg. Blant annet får de beskjed om å sitte tett sammen, mens de til vanlig foretrekker å ligge henslengt i sofaen.

FORLOVET: Vendela og Petter ser fram til å bli rette ektefolk. Foto: Espen Solli
FORLOVET: Vendela og Petter ser fram til å bli rette ektefolk. Foto: Espen Solli Vis mer

- Vi ligger vanligvis i hver vår sofa, eller anføttes og masserer føtter, forklarer Vendela.

- Vi har jo to voksensofaer, men det er ikke lov til å spise i noen av dem, påpeker Petter.

- Men ostepop er greit, det blir ikke så mye gris, sier Vendela mens hun forbilledlig lirker opp gult maissnadder fra skåla på fanget - selvfølgelig med spisepinner, som skjermer fingre fra klebrig ostestøv.

«SOFA»: Vendela Kirsebom og Petter Pilgaard snakker om at Khloé Kardashian brukte et bildet av Vendela. Vis mer

Paret får heller ikke velge kveldens program selv, det er det TV 2 som gjør. Det har de ikke noe imot, da det ofte går i Netflix til vanlig.

- Vi får det som er aktuelt, så når vi ser på TV den kvelden, så er det det som skjer den uka vi ser på. Og det er kjempebra, for vi ser mye som vi ellers ikke ville fått med oss, forklarer Vendela.

Må spole tilbake

På skjermen er man vant til å se et svært forelsket par, som ikke sparer på koseordene om hverandre. Sånn er de også til vanlig, og det er flere «pus» og «elskling» som dukker opp under intervjuet. Det betyr likevel ikke at TV-kvelder går helt knirkefritt for seg - selv ikke om ingen søler i sofaen.

BOMBE: I første sesong av «Sofa» snakker Vendela Kirsebom om den gangen modellbyrået hennes mottok er bombe på grunn av henne. Vis mer

- Jeg sovner. Hele tida. Jeg er en sovner. Jeg er livredd for å sikle i voksensofaen til Vendela, sier Petter og de bryter begge ut i latter.

- Det høres jo helt grusomt ut, utbryter Vendela.

Petters nye anleggsjobb består av mye fysisk arbeid, og når arbeidsbuksa er vrengt av - langt unna sofaen - er det fort å gå rett i snork.

- Vi må ofte spole tilbake eller se serier om igjen. Eller så må jeg forklare, og det synes jeg er kjempekjedelig, for det er jeg så dårlig til.

- Synes du det er søtt eller bare irriterende?

- Nei, jeg synes alltid at han er søt. Siklingen har jeg ikke sett så mye av, men det er mer snorking, røper hun.

Dette er «guilty pleasures»

Også hun har TV-vaner som kan forstyrre tittingen, avslører Petter.

- Hun finner alltid noe på telefonen som hun skal vise meg, akkurat når det er mest spennende. Eller så kommer hun på ting som vi har glemt, rett i det de bygger opp til at det skal skje noe. Da må jeg spole tilbake, sier han og ler.

NYFORLOVET: Vendela Kirsebom og Petter Pilgaard forlovet seg da de spilte inn den tredje sesongen av «Vendela + Petter», men dette får ikke seerne se. Nå forklarer de hvorfor. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

De forteller at de som regel ser på serier sammen, og at de begge er glade i action. Romantiske komedier blir det lite av. Men de har hver sine «guilty pleasures» - oppussing- og brudeserier for Vendela, pantelånere og lagerkrig for Petter.

- Jeg synes det er superkult når de åpner et skap i et lager og skal taksere det. Og du elsker når de river ting, sier han til Vendela, og legger til:

- Også kan du begynne å gråte når du ser hvor fint det blir til slutt.

- Det er jo gjerne en historie bak da. Som gjør at man blir rørt, protesterer Vendela.

- Nei, du blir rørt bare av at det er fint. Du kan begynne å gråte av at blomstene er kjempepene på bordet, argumenterer Petter.

- Jeg synes jo det er hyggelig når ting er pene. Jeg er jo glad for å se fine ting, medgir Vendela.

GRÅTER: Vendela Kirsebom blir rørt når hun får vite at Siv Jensen trekker seg som leder for FrP- Vis mer

Avslutningsvis slenger Petter på en liten trall.

- I en sofa fra Ikea sitter far og denger mor. Nei, vi er ikke der. Sitter far og elsker mor. Elsker med mor! Nei, det kommer ikke på TV, gliser han.

Vendelas røde kinn har ingenting med varmen fra gasspeisen å gjøre.

- Så det er det du mener med voksensofaen, Petter?

- Det er dine ord!

LES OGSÅ: Sjelden hyllest til kjæresten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer