Per Sandberg og Bahareh Letnes:

- Jeg er litt stressa og nervøs

Fredag kunne endelig Per Sandberg og Bahareh Letnes åpne baren sin. Nå ligger alt til rette for en bra feiring av nasjonaldagen.

BAR: Per Sandberg og Bahareh Letnes har åpnet bar i Halden, og vi var med på åpningen. Vis mer
Publisert

Endelig var dagen her. Per Sandberg (60) og Bahareh Letnes (30) har som kjent måtte utsette åpninga av Grand Bar opptil flere ganger på grunn av coronapandemien, men fredag kunne de endelig tappe sin første øl, mikse sin første drink, og ta imot sine første gjester.

Se og Hør var til stede under det store øyeblikket, og samboerparet, som er bosatt i Halden, var tydelig stolte idet de første kronene rullet inn på kassa.

ENDELIG ÅPEN: Fredag kunne Bahareh og Per engelig åpne Grand Bar i Halden. Foto: Morten Eik / Se og Hør
ENDELIG ÅPEN: Fredag kunne Bahareh og Per engelig åpne Grand Bar i Halden. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer

- Det blir litt annereldes enn vi trodde, med lav profil. Personlig er jeg litt glad for corona, så vi kan starte rolig, innrømmer Sandberg, og fortsetter:

- Nei, jeg må ærlig innrømme at jeg er litt stressa og nervøs i dag.

Letnes på sin side er hakket roligere enn samboeren, og tror åpninga skal gå bra for seg.

- Hvis vi gjør feil så tror jeg folk forstår det. Dette er første gang vi skal drive bar, og vi kan ikke alt hundre prosent. Men vi lærer av våre feil, sier hun.

ÅPNINGSKLEMMEN: Paret kunne slippe jubelen løs da den første ølen var tappa og de første kronene hadde kommet inn. Foto: Morten Eik / Se og Hør
ÅPNINGSKLEMMEN: Paret kunne slippe jubelen løs da den første ølen var tappa og de første kronene hadde kommet inn. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer

Deler på ansvaret

Mens 30-åringen skal stå for drinker, være såkalt barkeeper og ansvarlig for det økonomiske, mener Sandberg selv at han er litt grovere, og derfor skal tappe øl, prate med gjester, servere og fortelle vitser.

Til tross for en rolig åpning fredag, ligger det an til å bli en heidundranes helg for paret, som også holder åpent for gjester på 17. mai.

- Det blir full fest, med restriksjoner, sier paret.

Om Letnes tar fram bunaden for anledningen, er hun imidlertid ikke sikker på. Hun tror nemlig det kan bli vanskelig å jobbe i den store drakten.

30-åringen har en norsk festdrakt, som hun har fått av fostermora si.

- Da jeg kom til Norge ble jeg forelsket i norske bunader, og drømmen min er å ha en ordentlig norsk bunad, men jeg har ikke helt bestemt meg hvilken jeg skal velge. Kanskje blir det trønderbunad, sier hun.

FESTDRAKT: Bahareh Letnes fikk denne festdrakten av fostermora si. Nå ønsker hun seg bunad. Foto: Dagbladet
FESTDRAKT: Bahareh Letnes fikk denne festdrakten av fostermora si. Nå ønsker hun seg bunad. Foto: Dagbladet Vis mer

Måtte selge bunaden

For Sandberg blir det imidlertid ingen bunad i år, faktisk har han ikke bunad lenger. Under Se og Hørs 17. maisending i fjor kunne den tidligere politikeren avsløre at bunaden var blitt altfor stor etter at han hadde gått mye ned i vekt.

Fredag avslører han at han har kvitta seg med folkedrakten.

- Jeg måtte selge min, for den ble for stor. Når du kvitter deg med 25 kilo, så gikk det ikke engang an å sy den inn, forteller han, og fortsetter:

- Så dette blir 17. mai-antrekket mitt tenker jeg. Når daglig leder tvinger meg på jobb må jeg jo ha jobbantrekk, sier Sandberg, som fredag er kledd i helsort, spøkefullt.

Coronaregler

For å overholde coronarestriksjonene under både åpninga og 17. maifeiringa, påpeker Sandberg at de har godt areale, og at de skal krysse ut enkelte stoler slik at mellomrommet mellom gjestene blir stort nok.

- Vi tror vi skal greie å regulere det selv, og jeg tror de fleste har lært seg om corona nå, og at de respekterer og tar ansvar, sier Sandberg.

- Men vi skal passe på avstanden hele tida, skyter Letnes inn.

REDNINGEN: Det er ett øyeblikk som ble redningen for Bahareh Letnes etter et tungt 2018. Video: TV3/Rød Løper Vis mer

LES OGÅ: - En morsom historie for barna

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer