BEKLAGER: - Jeg er lei meg for at intervjuet etterlater et inntrykk av at jeg rakker ned på lagkamerater og ledere, sier Riise til VG. Foto: Stella Pictures
BEKLAGER: - Jeg er lei meg for at intervjuet etterlater et inntrykk av at jeg rakker ned på lagkamerater og ledere, sier Riise til VG. Foto: Stella PicturesVis mer

- Jeg er lei meg for inntrykket det etterlater

Fotballspiller John Arne Riise angrer på uttalelsene.

SEOGHØR.NO: Mandag kveld gikk fotballspilleren John Arne Riise (32) hardt ut mot kollegaer og landslagsledelsen i en reportasje vist på TV 2. Bakgrunnen var at landslagsveteranen ble forbannet da han ble forbigått som visekaptein under privatlandskampen mot Ukraina 6. februar.

I stedet for den rutinerte backen, ble Tarik Elyounoussi valgt som kaptein av landslagssjef Egil «Drillo» Olsen.

- Jeg var veldig forbannet. Og det ga jeg uttrykk for også. Når du har 110 landskamper og med den rutiner jeg har, burde det nesten vært automatisk at jeg fikk det (kapteinsbindet), sa Riise til TV 2.

Nå beklager Premier league-proffen uttalelsene.

- Jeg er lei meg for at intervjuet etterlater et inntrykk av at jeg rakker ned på lagkamerater og ledere. Det var et intervju som varte i nesten en halv time hvor vi snakket om alt mulig, men slik det ble klippet og kom ut, skjønner jeg at folk reagerer. Alt blir misforstått, sier John Arne Riise til VG.

Riise gikk i reportasjen også hardt ut mot de mange yngre spillerene på landslaget der han hevder at de ikke tar nok ansvar på banen. Rødtoppen hevdet at det bare er Brede (Hangeland) og han selv som prater og gir instruksjoner. De angrer han nå på.

- Jeg skulle ha brukt andre ord. Alle vet jeg er en lagspiller som gir alt for laget. Jeg aksepterer alle valg som ledelsen tar. Slik er det og sånn er det alltid, og det er ikke viktig for meg å være visekaptein.
 
Også på Twitter fikk Riise massiv kritikk for uttalelsene sine.  Ishockeyspiller Steffen Thoresen skrev i går kveld: «Da er Riise på gang igjen #me#me#me» , mens Sogndal-spiller Ørjan Hopen skrev: «Helt seriøst. Hva er det John Arne Riise driver med? Rakker ned på lagkameratene sine på den måten.»

LES OGSÅ:   Tatoverte kjærestens navn