Ivana Trump er død:

- Jeg er knust

Ivana Trump hylles etter sin død.

SØRGER: Ivanka Trump hedrer sin avdøde mor Ivana. Foto: NTB
SØRGER: Ivanka Trump hedrer sin avdøde mor Ivana. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Jeg er veldig lei for å måtte informere alle som elsket henne, og det er mange, om at Ivana Trump har gått bort i sitt hjem i New York City», skrev hennes eksmann Donald Trump i en uttalelse på sitt eget sosiale nettverk Truth Social torsdag ettermiddag norsk tid.

Sammen fikk de barna Ivanka, Eric og Donald Trump jr.

GÅR VIRALT: Melania og Donald Trumps forhold har vært et stort diskusjonstema i det siste, og ryktene om et haltende ekteskap ble ikke mindre etter at dette klippet gikk viralt. Reporter: Bjørge Dahle Johansen. Video: Ap / NTB / Twitter Vis mer

«Hun var en nydelig, vakker og fantastisk kvinne, som levde et storslått og inspirerende liv. Hennes store stolthet var hennes tre barn Donald Jr., Ivanka og Eric. Hun var så stolt av dem, og vi er så stolt av henne. Hvil i fred Ivana», fortsatte Trump.

Datteren, Ivanka Trump, uttalte seg også om morens dødsfall på Twitter:

«Jeg er knust etter min mors bortgang. Mamma var strålende, sjarmerende, lidenskapelig og utrolig morsom. Hun levde livet til det fulle - og ga aldri fra seg en mulighet til å le og danse», skrev hun, og la til:

«Jeg kommer til å savne henne for alltid, og vil alltid holde hennes minne i live».

En lang rekke kjente og mindre kjente personer har i kjølvannet av uttalelsen kondolert overfor Trump-familien.

Blant dem Trumps tidligere pressesjef Kayleigh McEnany.

«Min familie og jeg sender all vår kjærlighet og våre bønner til president Trump, Ivanka, Donald Jr., Eric og hele Trump-familien etter tapet av Ivana Trump. Jeg tenker på dere alle i denne vanskelige tiden», skrev McEnany.

Ivana Trump ble 73 år gammel. Hun flyktet som ung fra Tsjekkoslovakia til New York, hvor hun jobbet i mange år som modell før hun giftet seg med Donald. Ivana spilte også en nøkkelrolle i oppbygningen av Trump-familiens eiendomsimperium.

STJERNEMØTE: Kathrine Sørland møtte president Donald Trump da hun konkurrerte om å bli Miss Universe i 2004. Slik var det. Video: Nina Hansen. Reporter: Ruben Pedersen. Foto: Geir Hamnes. Faksimile: Se og Hør. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

Den britiske TV-personligheten Piers Morgan sørget over dødsfallet på Twitter.

«Jeg er veldig trist over nyheten om at Ivana Trump har dødd. Hun var en fantastisk underholdende dame og et fantastisk intervjuobjekt som forble virkelig lojal til sin eksmann Donald. Mine kondolanser til Ivanka, Donald Jr. og Eric for å ha mistet sin formidable mor», skrev Morgan.

Det gjør også Trump-rådgiver Stephen Miller. Han var blant annet Trumps taleskriver da han var president.

«Sender mine bønner til president Trump, Ivanka, Don Jr. og Eric etter de tragiske nyhetene om Ivana Trumps bortgang. Må gud velsigne Trump-familien», skrev Miller.

LES OGSÅ: - Ingen mann har forsvart henne

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer