<strong>DØDSANGST:</strong> Krimforfatter Karin Fossum mener eldre blir tatt for dårlig vare på når de bor på sykehjem. Selv er hun redd for å møte på en gal sykepleier i alderdommen. Her avbildet i 2002.   Foto: SCANPIX
DØDSANGST: Krimforfatter Karin Fossum mener eldre blir tatt for dårlig vare på når de bor på sykehjem. Selv er hun redd for å møte på en gal sykepleier i alderdommen. Her avbildet i 2002. Foto: SCANPIX Vis mer

- Jeg er kjemperedd for å dø

Men Karin Fossum hadde vært villig til å drepe for barna sine.

Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Den norske krimforfatteren Karin Fossum (56) har mottatt både priser og kritikerros for sine mange kriminalromaner, og i august er hun aktuell med romanen «Jeg kan se i mørket».

Den ferske boka handler om den onde sykepleieren Riktor, som finner glede i å mishandle gamle og døende på sykehjemmet Løkka. Fossum har selv jobbet i helsevesenet, og vet at sykepleiere mishandler eldre også utenfor fiksjonens verden.

- Jeg blir veldig opprørt. Det jeg har igjen nå, er min alderdom. Jeg må bare be til Gud om at det ikke dukker opp en gal pleier. Jeg blir redd og rasende, Jeg har en gammel mor, som fortsatt bor hjemme. Vi vet ikke hva som venter oss, sier hun til Dagbladet om eldres tilværelse i norsk helsevesen.

Som krimforfatter er døden et tema 56-åringen ofte er opptatt av. Den prisbelønte forfatteren tror alle er i stand til å drepe, og hun legger ikke skjul på at hun selv kunne ha begått mord for sine egne barns skyld. Hun synes imidlertid det er opprørende at døden omtrent er et ikke-tema i det norske samfunnet.

- Jeg er kjemperedd for å dø. Det er problematisk at vi har et minimalt tilbud til døende. Det burde vært satt inn flere ressurser. Død er så dramatisk at det ikke bør gå stille hen, understreker hun overfor Dagbladet.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Klarer ikke slette alle tekstmeldingene fra ham  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer