- Jeg er kanskje ikke lenger redd for å dø

Gunhild Stordalen har forsonet seg med døden, men har heller aldri vært mer motivert for å kjempe videre.

ÅPENHJERTIG: Gunhild Stordalen åpner seg om sykdommen og sin personlige kamp i et nytt intervju med den svenske radiokanalen P1 tirsdag.  Foto: TT NYHETSBYRÅN
ÅPENHJERTIG: Gunhild Stordalen åpner seg om sykdommen og sin personlige kamp i et nytt intervju med den svenske radiokanalen P1 tirsdag. Foto: TT NYHETSBYRÅN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Tidligere i år røpet Gunhild Stordalen (37), som lider av sykdommen systemisk sklerose, at hun høsten 2015 fikk et tilbakefall etter å ha gjennomgått vellykket behandling. 

I april ble det kjent at Stordalen igjen ble lagt inn på sykehuset i Utrecht i Nederland, der hun høsten 2014 gjennomgikk eksperimentell cellegiftbehandling med stamcellestøtte.

Behandlingen hun nå gjennomgår er den samme som den gang. 

Ifølge Dagbladet er 37-åringen i dag gjest i det svenske radioprogrammet «Sommar i P1», der hun snakker svært åpenhjertig om sykdommen.

- I dag, når du lytter til dette, er cellegiften på ny i ferd med å ødelegge beinmargen min. Ingen kan vite hva resultatet blir. Men det vil bli min største personlige kamp til nå. Det vil bli en kamp om liv og død, sier Stordalen til den svenske radiokanalen, ifølge avisen.

Videre forteller den beinharde forretningskvinnen at hun ikke lenger er redd for å dø, og at hun føler seg trygg på at hennes hjertebarn, miljø-initiativet EAT, er i trygge hender.

- Jeg er kanskje ikke lenger redd for å dø, men jeg har heller aldri hatt mer lyst til å leve, sier hun i radiointervjuet.

Saken fortsetter under bildet.

SNAKKER UT: : Tidligere denne måneden var Gunhild Stordalen på plass da Bibbi Rödöö presenterte årets «sommerpratere» på den svenske radiokanalen P1. Det er i dette intervjuet Gunhild åpner seg om sykdommen. Foto: Aftonbladet
SNAKKER UT: : Tidligere denne måneden var Gunhild Stordalen på plass da Bibbi Rödöö presenterte årets «sommerpratere» på den svenske radiokanalen P1. Det er i dette intervjuet Gunhild åpner seg om sykdommen. Foto: Aftonbladet Vis mer

Gjennomgått tøff behandling

Det var høsten 2014 at sykdommen til Gunhild først ble kjent, i lørdagsutgaven til Dagens Næringsliv.

- Jeg våknet om nettene med smerter, vekket Petter og gråt. Det var som om jeg skulle kjenne det. At jeg kjente at sykdommen spredte seg i kroppen min, fortalte Stordalen i DN-reportasjen.

Siden den gang har Gunhild gjennomgått en tøff behandling som førte til hårtap. I fjor så det ut til at behandlingen av den alvorlige bindevevssykdommen virket, men så kom altså tilbakefallet:

- Jeg ble nesten frisk, og tok det nesten for gitt at jeg kom til å bli helt frisk. Men så fikk jeg et alvorlig tilbakefall i høst. Det ser ut som at den effekten jeg hadde av cellegift og stamcellebehandlingen var kortvarig, og at sykdommen er tilbake, sa Stordalen i et intervju med God Morgen Norge for tre måneder siden.

Saken fortsetter under bildet.

FIKK TILBAKEFALL: Gunhild Stordalen fikk et tilbakefall etter først å ha opplevd en positiv virkning av eksperimentell behandling for systemisk sklerodermi. Tilbakefallet kom i fjor høst. Her er hun avbildet under Global Child Forum i Stockholm i november. Foto: Aftonbladet
FIKK TILBAKEFALL: Gunhild Stordalen fikk et tilbakefall etter først å ha opplevd en positiv virkning av eksperimentell behandling for systemisk sklerodermi. Tilbakefallet kom i fjor høst. Her er hun avbildet under Global Child Forum i Stockholm i november. Foto: Aftonbladet Vis mer

Ved Gunhilds side

Gunhilds ektemann Petter Stordalen (53) har vært ved hennes side gjennom hele den vanskelige tiden, og har flere ganger åpnet seg om konas sykdom. 

I boken «Jeg skal fortelle deg min hemmelighet», som Petter ga ut via Aller forlag i fjor, fortalte han flere historier om parets tøffe kamp. 

Da Gunhild Stordalen vant «Årets grønne pris» for sitt miljøengasjement under Se og Hørs kjendisgalla i november, var det en rørt Petter som tok imot prisen på konas vegne.

Se Petters rørende tale i videoen under:

Gunhild har tidligere uttalt at livet hennes ble bedre etter hun møtte hotellkongen:

- Petter har åpnet mange nye dører og gitt meg mange muligheter jeg ellers ikke ville fått, har Gunhild fortalt til Seoghør.no. 

Petter og Gunhild har vært gift siden 2010, da de ga hverandre sitt ja under en kjendisspekket bryllupsfest i Marokko. Frieriet skjedde to år tidligere på en fjelltopp i Aspen i den amerikanske delstaten Colorado.

ENORM STØTTE: Petter Stordalen har flere ganger åpnet seg om den vanskelige tiden han og kona Gunhild går gjennom. Da han gjestet «Senkveld» i mai, sa han imidlertid at de aldri har vært nærmere hverandre enn nå.  Foto: Andreas Fadum
ENORM STØTTE: Petter Stordalen har flere ganger åpnet seg om den vanskelige tiden han og kona Gunhild går gjennom. Da han gjestet «Senkveld» i mai, sa han imidlertid at de aldri har vært nærmere hverandre enn nå. Foto: Andreas Fadum Vis mer

LES OGSÅ: Rybak snakker ut om sin nye kjæreste

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer