- Jeg er kanskje det første mobbeofferet på internett

Monica Lewinsky snakker ut om sexskandalen for første gang.

SEXSKANDALE: Monica Lewinsky og USAs daværende presidenten Bill Clinton utviklet et forhold mens hun jobbet for ham i Det hvite hus. Foto: All Over Press
SEXSKANDALE: Monica Lewinsky og USAs daværende presidenten Bill Clinton utviklet et forhold mens hun jobbet for ham i Det hvite hus. Foto: All Over Press Vis mer

SEOGHØR.NO: Det skapte rabalder i Det hvite hus da det på slutten av 90-tallet ble kjent at Bill Clinton (67), den daværende presidenten, hadde vært utro med den 27 år yngre praktikanten Monica Lewinsky (40).

Lewinsky har forholdt seg taus etter sexskandalen, men nå 16 år etter at affæren ble kjent, snakker 40-åringen ut for første gang i et selvskrevet essay som står på trykk i amerikanske Vanity Fair:

«Jeg, meg selv, angrer dypt på hva som skjedde mellom meg og president Clinton. La meg si det igjen: Jeg. Meg selv. Angrer. Dypt. På. Det. Som. Skjedde.», skriver hun.

PRAKTIKANT: Monica Lewinsky var 22 år da hun fikk jobb i Det hvite hus, og innledet etterhvert et seksuelt forhold til sin sjef, daværende president Bill Clinton. Utroskapsskandalen ble kjent i 1998.
All Over Press Foto: All Over Press
PRAKTIKANT: Monica Lewinsky var 22 år da hun fikk jobb i Det hvite hus, og innledet etterhvert et seksuelt forhold til sin sjef, daværende president Bill Clinton. Utroskapsskandalen ble kjent i 1998. All Over Press Foto: All Over Press Vis mer

40-åringen fra California var 22 år da hun fikk praktikantjobb i Det hvite hus under Clintons første periode som president på midten av 90-tallet, og ble raskt en av presidentens nærmeste medarbeidere.

Clinton løy under pressekonferanse


 

Lewinsky og Clinton skal ha hatt sekusell omgang med hverandre ved ni forskjellige anledninger i perioden november 1995 til mars 1997.

President Clinton har vært gift med Hillary Clinton (66) siden 1975, og nektet til å begynne med for affæren med Monica Lewinsky. Under en pressekonferanse i Det hvite hus i 1998 kom han med den berømte løgnen: «I did not have a sexual relationship with that woman, Miss Lewinsky».

I Vanity Fair skriver Lewinsky videre at det var all oppmerksomheten som kom etter at sexskandalen ble kjent i 1998, som var mest belastende for henne, og at hun hadde selvmordstanker etter de negative skriveriene.

ÅPNER OPP: Monica Lewinsky forteller i et selvskrevet essay i Vanity Fair om utroskapsskandalen. Hun sier blant annet at hun og Clinton var sammen om forholdet, men at hun føler seg utnyttet av ham med tanke på hvilken mektig stilling han på det daværende tidspunktet hadde - som USAs øverste leder. Foto: REX/Mr. JCY/All Over Press
ÅPNER OPP: Monica Lewinsky forteller i et selvskrevet essay i Vanity Fair om utroskapsskandalen. Hun sier blant annet at hun og Clinton var sammen om forholdet, men at hun føler seg utnyttet av ham med tanke på hvilken mektig stilling han på det daværende tidspunktet hadde - som USAs øverste leder. Foto: REX/Mr. JCY/All Over Press Vis mer

Hun refererer også til hendelsen med 18-åringen Tyler Clementi, som høsten 2010 begikk selvmord etter å ha blitt trakassert via internett:

«Min egen lidelse fikk en annen mening. Jeg tenkte at dersom jeg, ved å gå ut med min side av saken, kan hjelpe andre som har opplevd offentlig ydmykelse, så er det verdt det. Jeg er sannsynligvis det første mobbeofferet på internett», sier hun videre, og forteller at målet nå er å rette fokus på å bekjemte internett-mobbing.

HOLDT SAMMEN: Til tross for utroskapsskandalen er den tidligere presidenten og kona Hillary Clinton fremdeles gift. Her fra en middag i Det hvite hus i 2012. Hun er i dag USAs utenriksminister, mens han er leder for veldedighetsorganisasjonen Clinton Global Initiative. De er begge to utdannet advokater. Foto: Stella Pictures
HOLDT SAMMEN: Til tross for utroskapsskandalen er den tidligere presidenten og kona Hillary Clinton fremdeles gift. Her fra en middag i Det hvite hus i 2012. Hun er i dag USAs utenriksminister, mens han er leder for veldedighetsorganisasjonen Clinton Global Initiative. De er begge to utdannet advokater. Foto: Stella Pictures Vis mer

Sa nei til 60 mill.

Flere har også hevdet at Lewinsky har fått utbetalt skyhøye summer av Clinton for å ikke uttale seg om affæren, noe hun selv benekter:

«Sladderet i noen kretser har hevdet at Clinton har betalt meg for å holde munn - hvorfor ellers skal jeg ha gjort det, liksom. Men det er så langt fra sannheten som man kan få det. Jeg har også avslått tilbud som kunne ha gitt meg over 60 millioner kroner, men jeg takket nei fordi at det ikke føltes riktig».

Essayet har fått tittelen «Shame and Survival».

LES OGSÅ: Derfor var Bill Clinton utro