- Jeg er ikke så interessant i den store verden

Fotballproff John Arne Riise om sitt nye prosjekt med kona Maria. Se video!

SAMARBEIDER: John Arne Riise og kona Maria lanserte forrige uke sitt veldedighetsprosjekt «Riise Charity». Foto: Stella Pictures
SAMARBEIDER: John Arne Riise og kona Maria lanserte forrige uke sitt veldedighetsprosjekt «Riise Charity». Foto: Stella Pictures Vis mer
Se John Arne Riise snakke om sitt nye prosjekt nederst i saken!

SEHER.NO: John Arne Riise opplevde et surt tap mot Portugal under lørdagens landskamp i Lisboa. Tirsdag er Riise og resten av de norske landslagsgutta sultne på seier da Norge møter Litauen på hjemmebane.

Men John Arne Riise har også aktiviteter utenfor fotballbanen som opptar ham om dagen. Tirsdag forrige uke lanserte Ålesund-gutten veldedighetsorganisasjonen «Riise Charity» sammen med kona Maria.
 
- Det er noe jeg har startet med kona. Vi har lyst til å bidra med det vi kan. Vi prøver å støtte «Right to play» og «Leger uten grenser» ved å få artikler fra verdenskjendiser verden over, og auksjonere de bort. Dette deles da femti-femti på begge organisasjonene, sier John Arne Riise til Seher.no.

John Arnes kone Maria har jobbet som sykepleier i flere år, og selv har fotballproffen vært «Right To Play»-ambassadør i fem år. Nå har de valgt å gå sammen for å kunne hjelpe enda flere.

- Høsten 2010 satt vi oss ned begge to og snakket om at vi er veldig heldige som har det livet vi har. Vi føler at vi er veldig priviligerte som får leve det livet vi gjør, som har gitt oss enormt mange gode opplevelser. Vi har begge blitt veldig inspirert av idrettsfolk og andre som gjør en innsats for at andre skal få det bedre - og vi bestemte oss for å starte vår egen Charity organisasjon, skriver ekteparet Riise på deres nettside riisecharity.com.

Og selv om John Arne Riise er inne i en hektisk periode med landskamper, mener han at det ikke er noe problem å få gjennomført prosjektet.
 
- Vi har mye fritid, så vi har tid til å gjøre det. Jeg kan bruke min posisjon til å hjelpe. Og det koster så lite med et par mailer hit og dit, så får man artikler fra stjernene. Og det er alltid folk som vil by på sånne ting for å hjelpe gode organisasjoner, sier landslagsspilleren til Seher.no.

Riise Charitys første prosjekt er å auksjonere bort signerte artikler fra verdens største idrettsstjerner. Men enn så lenge vil AS Roma og tidligere Liverpool-spiller Riise ikke legge ut egne ting for salg.
 
- Vi får se. Det er klart, jeg er ikke så interessant i den store verden. Det er bedre å få Usain Bolt og Roger Federer-artikler enn mine. Jeg prøver å få inn så mye som mulig for dem så får vi se hva mine ting blir verdt, sier John Arne Riise til Seher.no.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ:  - Jeg bryr meg på et helt annet plan enn dette

Se John Arne Riise snakke om sitt nye prosjekt her: 


[obj:media:9696]